La Rambla - Barcelona

La Rambla je vjerojatno najpoznatija ulica u Barceloni, ali u stvarnosti se sastoji od 5 bulevara ili ramblas koji se spajaju kako bi stvorili jednu dugu šetnicu

 

La Rambla je vjerojatno najpoznatija ulica u Barceloni, ali u stvarnosti se sastoji od 5 bulevara ili ramblas koji se spajaju kako bi stvorili jednu dugu šetnicu. Bulevar započinje kod Placa de Catalunya i proteže se sve do spomenika Kolumbu na rivi . Iz tog razloga, ovaj 2 km dug bulevar je također poznat u množini kao Las Ramblas.

Tisuće ljudi svakodnevno prošeta po La Rambli svaki dan i noć, gdje se mogu uživati u izvedbama uličnih umjetnika i performera, te sjesti i odmoriti u jedan od brojnih kafića i restorana kako bi uživali u promatranju ove vrlo žive ulice.

Las Ramblas je glavno središte aktivnosti u gradu i bez sumnje je najpoznatija šetnica Barcelone , a vjerojatno i u cijeloj Španjolskoj.
Nakon šetnje La Ramblom, svakako treba produžiti do obale kako bi uživali na plaži.

Danas postoji sedam plaža s ukupno 4,5 km obalne dužine , ali prije 1992. godine, obala Barcelone bila je preplavljena industrijom te nije postojala plaža koji bi koristili građani kao i turisti.
Situacija je bila takva sve do prenamjene za vrijeme Olimpijskih igara 1992. godine kada je grad preselio svu industriju i pretvorio u morsku obalu u zonu za razonodu za građane kao i za turiste, što je uključivalo poboljšanje dvije plaže i stvaranje pet novih plaža.

U novije vrijeme, prema Discovery Channelu , plaža Barceloneta je

najbolja urbana plaža na svijetu, a treća najbolja plaža na svijetu.

Gdje možete doživjeti ovo: