Malta

Malta - dodatni razgledi i izleti

Malta - dodatni razgledi i izleti

Izleti na Malti Tijekom svog boravka na Malti, odlučite se za istraživanje najboljih mjesta na otocima poput laguna, špilja, te povijesnih gradića.

Izleti na Malti - Tijekom svog boravka na Malti, odlučite se za istraživanje najboljih mjesta na otocima poput laguna, špilja, te povijesnih gradića.

Lokalni vodič na hrvatskom jeziku za minimalno 15 prijavljenih.

ČAROBNA VALLETTA
poludnevni izlet s uključenim ulaznicama
Polazak ispred hotela autobusom do gl. grada Malte - Vallette. Izlet započinje posjetom Baracca vrtovima, izgrađenih na vrhu obrambenih zidina koje okružuju ovaj veličanstveni grad. Vrtove su dali urediti Vitezovi sv. Ivana na vidikovcu s prekrasnim pogledom na Veliku luku i utvrđena Tri Grada. Slijedi šetnja i razgled bogato ukrašene katedrale sv. Ivana u čijoj se raskošnoj baroknoj unutrašnjosti ističe Caravaggiova slika izložena u oratoriju kao i Crkveni muzej s prekrasnom zbirkom flamanskih tapiserija. Šetnju nastavljamo živopisnim ulicama Vallette, uz impozantne građevine, među kojima se nalazi i Viteška Palača. Izlet završavamo popularnom predstavom Malta Experiance koja prikazuje život na Malti kroz stoljeća. Povratak u hotel.

MARSAXLOKK I PLAVA ŠPILJA
poludnevni izlet
Opuštajući izlet započinje vožnjom do sjeverozapadne obale. Dolazak do Plave špilje, dragulja Malte zapanjujuće modrog mora. Ako vremenske prilike dopuste čamcem ćemo oploviti špilje i pećine (vožnja čamcem uz doplatu na licu mjesta). Slijedi odlazak prema mirnom zaljevu Marsaxlokk, najpoznatijem ribarskom selu Malte gdje ćemo vidjeti luzzu – tipične malteške ribarske čamce usidrene po čitavom zaljevu, čije se tradicionalne žive boje ponavljaju na štandovima popularne tržnice uzduž čitave promenade. Povratak u Hotel.

OTKRIJTE GOZO
cjelodnevni izlet s uključenim ručkom i svim ulaznicama
Gozo je jedan od dva preostala naseljena otoka u malteškom arhipelagu, povezan je s Maltom čestim trajektnim linijama (oko 20 minuta vožnje), a ima više vegetacije nego Malta, brdašca i stjenovite hridi su tipičan reljef otoka. Nakon pristajanja u luci Mgarr na Gozu slijedi razgled autobusom najpoznatijih lokacija otoka: posjet glavnom gradu Victoria te njegove tvrđave, čuvenog Azurnog oka u Dweriji i strmih stijena u zaljevu Xlendi. Slijedi ručak s tri slijeda u lokalnom restoranu. Nastavljamo razgledom pretpovijesnih hramova Ggantije, najstarijih izgrađenih hramova na svijetu. Budući da je otok Gozo poznat i po lokalnim rukotvorinama od vune i čipke, ali i medu i siru, posjetit ćemo i tipične štandove gdje ćete isto moći razgledati ili kupiti. Povratak trajektom na Maltu, te transfer do hotela.

STARA PRIJESTOLNICA – MDINA
poludnevni izlet
Stara prijestolnica Malte, Mdina, danas je poznata pod nazivom „tihi grad“. Tijekom šetnje slikovitim ulicama saznat ćete zanimljive priče iz davne povijesti Malte, i doći popeti se na gradske zidine od kud se pruža predivan panoramski pogled na cijeli otok. Izlet se nastavlja vožnjom do litice Dingli Cliffs koji gledaju na otočić Filfla. Posljednja postaja bit će Botanički vrt San Anton.

COMINO I PLAVA LAGUNA
Cjelodnevni izlet s uključenim ručkom na brodu
Pridružite se i uživajte u ovom opuštajućem izletu brodom. Plovidba započinje iz Slieme, prema sjeveru Malte, prolazimo pokraj St. Julian's, i pokraj uvala St. Andrews i St. Paul's. Imat ćete priliku vidjeti malteške gradove i obalu s mora, kao i otočiće na kojima je, kako legenda kaže, Apostol Sv. Pavao doživio prodolom. Plovidba se nastavlja do otoka Comino, dragulja smještenog između otoka Gozo i Malta.
Na brodu će biti poslužen ručak, a ostatak dana je predviđen za kupanje i uživanje u poznatoj „Plavoj Laguni“ s tirkiznim morem i pješčanom plažom. Ne zaboravite ponijeti kremu za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom, obzirom da je Malteško sunce izuzetno jako! U popodnevnim satima povratak u Sliemu.

SICILIJA
Cjelodnevni izlet (vođenje na engleskom jeziku!)
U ranim jutarnjim satima transfer do luke i ukrcaj u katamaran. Vožnja katamaranom traje 90 minuta, nakon čega stižemo u Pozzallo na Siciliji. Nastavak izleta autobusom, panoramski razgled Catainie. Vožnja do vulkana Etna. Slobodno vrijeme za ručak, uživanje u veličanstvenom pogledu na vulkan i kupnju suvenira. Slijedeća postaja je slikovit gradić Taormina. Nakon razgleda Taormine povratak prema luci, ukrcaj u katamaran i povratak na Maltu. Za ovaj izlet obavezno je ponijeti putovnicu ili osobnu iskaznicu.

POPEYE VILLAGE
Cjelodnevni izlet s uključenim korištenjem ležaljki          
Polazak transfera iz hotela prema sjeveru otoka do pitoresknog mjestašca Popeye Village. Seoce je izgrađeno kao kulisa filma Popeye          
s Robin Williamsom, danas je ovo obiteljsko izletište s pregršt sadržaja za djecu, i predivnom uvalom s kristalno čistim morem gdje          
ćete cijeli dan moći uživati u kupanju, sunčanju, igranju i istraživanju. U Popodnevnim satima povratak u hotel.          
      
          
HARBOUR CRUISE
Trajanje 90 minuta, polasci više puta dnevno (vođenje na nekoliko svjetskih jezika)          
Ukrcaj na brod u staroj luci Gzira. Plovdiba prekrasnim prirodnim lukama Slieme i Vallette. Plovit ćete između tvrđava i dokova Vallette,           
labirintom zaljeva i pristaništa s nezaboravnim pogledom na glavni grad Malte i utvrđena Tri Grada („Three Cities“ ). S morske strane           
vidjet ćemo Veliku luku (Grand Harbour), jednu od najljepših, najpoznatijih i najvećih prirodnih luka svijeta, zbog koje su mnogi osvajali           
Maltu, a sada je omiljena brojnim fotografima.          
        

Neka vam putovanje na Maltu ostane u lijepom sjećanju..

  • Zrakoplovna putovanja

  • Autobusna putovanja

  • Putovanja brodom

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »