Santorini - rajska ljetovališta

Santorini, poznat kao i Thira, jedan je od najljepših grčkih otoka, a smješten je u južnom Egejskom moru, 200 km jugoistočno od grčkog kopna te pripada skupini Ciklada. Otok, koji je praktički kaldera, današnji izgled duguje erupciji vulkana.

 

SANTORINI
Romantični grčki otok predstavlja plavo-bijelu bajku Čarobni Santorini na jugu Kikladskog otočja Egejskog mora, magnet je za romantične duše. Svoj današnji izgled zahvaljuje vulkanskoj erupciji zbog koje je zapadni dio otoka doslovno potonuo u morske dubine. Tako su nastale litice koje se udižu visoko iznad mora. Na kalderi su izgrađene plavo- bijele tradicionalne kućice s plavim kupolama koje obožava cijeli svijet. Stoljećima kruži stara legenda da je potopljeni dio kaldere skrivao ostatke kraljevstva Atlantide, grada obilja i sreće. Ovu drevnu otočku civilizaciju prvi je put spomenuo grčki filozof Platon. Posjetite otok koji je s razlogom na popisu željenih destinacija i poslušajte priče o izgubljenom gradu!

RAJSKA LJETOVALIŠTA

PERISSA
Perissa je ljetovalište s brojnim barovima i tavernama. Ima jednu od najljepših vulkansko pješčanih plaža koju na sjeveru štiti gorje Profitis, a najprepoznatljivija je zbog ogromne stijene Mesa Vouno koja se uspinje iz mora. Posjetite ju u večernjim satima kada se sjaji pod romantičnom mjesečinom. Ne propustite razgledati ostatke antičkog grada Tira koji se nalaze u blizini Perisse.

PERIVOLOS
Omiljeno ljetovalište između Vlihade i Perisse koje krasi dugačka, vulkansko pješčana plaža na glasu kao jedna od najljepših na otoku. Osjetite odličnu atmosferu koju pružaju brojni barovi i restorani kako kroz dan, tako i navečer.

KAMARI
Udobno ljetovalište koje se razvilo iz malog ribarskog sela uz pješčanu plažu. Posjetite brojne taverne i restorane koji se nalaze uz šetalište i kušajte odličnu grčku hranu uz prekrasne zvukove glazbe. Ovo ljetovalište pruža bogati noćni život, pa stoga zaplešite do ranih jutarnjih sati!