Turska

Kapadokija - Turska

Kapadokija - Turska

U Kapadokiji u centralno-istočnoj Anatoliji u Turskoj zacijelo je jedno od najzanimljivijih čuda prirode, tzv. “vilinski dimnjaci”.

U samom srcu Male Azije možete pronaći dolinu gdje je stoljetna igra između vjetra i kamena stvorila pravo čudo prirode – Kapadokiju.

Kroz milijune godina, danas neaktivni vulkan, svojim čestim erupcijama prekrivao je okolnu zemlju sa vulkanskom prašinom te stvorio visoke formacije stijena od mekanog kamena – tufa. Baš kombinacija tog kamena i utjecaja vjetra, stvara prekrasne bajkovite oblike koji prožimaju čitavu Kapadokiju - vilinske dimnjake. S obzirom da je kamen na samom vrhu stijene tvrđi i ne dopušta eroziju, mekani tuf na bočnim stranama zbog udara vjetra postaje sve tanji. S vremenom „kape“ tvrdog kamena padnu i ova spektakularna formacija nestane.

Upravo u ovim „dimnjacima“ ljudi su kroz stoljeća izdubljivali svoje nastambe te danas možete pronaći čitavu mrežu podzemnih gradova od kojih su neki nastali čak i 2000 godina prije Krista.
Sigurno zvuči zanimljivo prespavati u hotelu izgrađenom u potpunosti u stijeni, zar ne?

  • Zrakoplovna putovanja

  • Autobusna putovanja

  • Putovanja brodom

Prijavite se na newsletter

Koristeći ovaj formular, dajete privolu da Idea putovanja d.o.o. (sjedište: Žumberačka 4, Samobor, OIB: 21344819267) može koristiti vašu e-mail adresu za povremeno slanje novosti, posebnih ponuda i promotivnih obavijesti (poznato i kao „newsletter“). U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu klikom na Odjavi se link ili tako da nas kontaktirate na e-mail info@ideaputovanja.hr.

Preporučujemo putno osiguranje

Preporučujemo putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. Pročitaj više

Izrada ove stranice sufinancirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru programa "Konkurentnost i kohezija" te Programa dodjele potpora male vrijednosti namijenjenih poboljšanju konkurentnosti i učinkovitosti MSP.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »