AUSTRIJA, ŠVICARSKA I NJEMAČKA - 5 dana autobus

FIRST MINUTE

Program putovanja

Putovanje u Austriju, Švicarsku i Njemačku 5 dana autobusom
15.08.-19.08.2017.
Munchen, Rothenburg, Heidelberg, Rajna, Luzern, Vaduz, Innsbruck, Swarovski

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

1. dan   ZAGREB – MÜNCHEN
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u  05.00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku do Münchena. Po dolasku zaustavljamo se na Marienplatzu, najpoznatijem, glavnom trgu Münchena. Na njemu se nalazi Gradska vijećnica i veliki sat s kukavicom koja izlazi svaki dan u 11.00 sati. U blizini glavnog trga nalaze se dvije poznate crkve: Frauenkirche (Katedrala Naše Gospe) i Theatinerkirche, čija su dva tornja postala simbol grada. U blizini je i crkva sv. Petra, potom Karlsplatz te obližnja Palača pravde i pješačka zona u kojoj se nalaze razne trgovine i suvenirnice. Predvečer se smještamo u hotel. Noćenje.
                        
2. dan   MÜNCHEN – ROTHENBURG – HEIDELBERG
Doručak. Poslije doručka slijedi vožnja do Rothenburga – grada smještenog na obali rijeke Tauber poznatog po crvenim zidinama i brojnim dvorcima ali i po tome što je inspirirao Walta Disneyja za animirano selo u filmu 'Pinocchio'. Glavni toranj utvrde u Rothenburgu uništen je u potresu 1356. godine ali je ostatak gradića preživio stoljeća i stoljeća te je poslije 2. svjetskog rata bio u potpunosti obnovljen. Brojni ga turisti posjećuju i zbog iznimnog kulinarskog iskustva. Nastavljamo prema Heidelbergu koji je smješten na rijeci Neckar i naseljen još od prapovijesnog doba. Na području grada arheolozi su otkrili čeljust heidelberškog čovjeka staru nekoliko stotina tisuća godina. Tijekom Drugog svjetskog rata Heidelberg nije bio značajnije uništen te je poslije rata brzo vratio svoj stari sjaj. U starom dijelu grada svakako ćemo vidjeti Dvorac Heidelberg koji dominira pogledom na grad. Na sjeveru grada nalazi se Philosophenweg, staza kojom su filozofi i sveučilišni profesori šetali i u razgovorima dolazili do velikih otkrića. Naravno, Heidelberg ne bi bio to što jest bez svog sveučilišta osnovanog 1386. i time najstarijeg u Njemačkoj. Želite li vidjeti stari kampus, zaputite se u povijesnu jezgru. Potom nastavite prema prema crkvi sv. Duha, najpoznatijem gradskom svetištu, odakle možete produžiti do Staroga mosta. Smještaj u okolici. Noćenje.
                                     
3. dan HEIDELBERG – RIJEKA RAJNA – OKOLICA LUZERNE
Doručak. Vožnja prema rijeci Rajni. Vodopad Rajne (Rheinfall na njemačkom) najveći je običan vodopad u Europi, nalazi se između općina Neuhausen am Rheinfall i Laufen-Uhwiesen, u blizini grada Schaffhausen u sjevernoj Švicarskoj, između kantona Schaffhausen i Zürich. Dimenzije su 150 m širine i 23 m visine. Ako ste mislili da nećemo osjetiti slap na koži, prevarili ste se. Sjedamo u brodić i vozimo se do slapova (doplata žuta linija). Slobodno vrijeme možete iskoristiti za posjet dvorcu Worth ili osvježenje po izboru. Nastavljamo prema hotelu. Smještaj. Noćenje.

4. dan    LUZERNE – VADUZ – INNSBRÜCK
Doručak. Slijedi vožnja prema Luzernu. Po dolasku posjetiti ćemo najstariji drveni natkriveni most u Europi – Kapelski most (njem. Kapellbrücke). Most je izgrađen u prvoj polovici 14. stoljeća a danas je simbol grada Luzerna kao i jedna od glavnih turističkih atrakcija u Švicarskoj. Nastavljamo prema Vaduzu, glavnom gradu u kneževini Liechtenstein. Lichtenstein  je najmanja zemlja na svijetu u kojoj se govori njemački jezik, te jedina europska zemlja čije susjedne zemlje također nemaju izlaz na more. Iako jedna od najbogatijih država na svijetu, najveći dio je ruralni kraj. Glavni grad Vaduz sa svega pet tisuća stanovnika izgleda sterilno, bogato, premirno i konzervativno. Naziv Lihtenštajn dolazi od dinastije Lihtenštajn, vrlo utjecajne srednjovjekovne obitelji austrijskog podrijetla čiji je utjecaj očuvan do danas. Aktualni vladar Lihtenštajna je Hans Adama II. koji živi u dvorcu iznad Vaduza. Lihtenštajn je jedan od vodećih svjetskih proizvođača poštanskih maraka, te se u Vaduzu nalazi i muzej poštanskih maraka. Kratko ćemo se zadržati i nastaviti prema Innsbrücku. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan   INNSBRÜCK – WATTENS SWAROVSKI – ZAGREB
Doručak. Razgled Innsbrücka. Proći ćemo pokraj zgrade sa Zlatnim krovom čiji je povijesni balkon pokriven pozlaćenim bakrenim pločicama. Postoji priča kako se car Maksimilijan ženio dva puta, a ovaj je balkon oslikan prizorima iz njegovog života s objema ženama. S balkona je car običavao gledati turnire koji su se održavali na trgu. Dvije žene donijele su dva nasljedstva. Marija od Burgundije donosi Benelux a Bianca Sforza Milansko vojvodstvo. Kraća vožnja do Wattensa. Po dolasku odmah odlazimo u tvornicu kristala „Swarovski“. Nakon impozantnog modernog muzeja slijedi slobodno vrijeme u trgovini Swarovski. Nastavljamo prema Zagrebu. Dolazak se očekuje u večernjim satima.


Cijena aranžmana po osobi First minute 2.290 kn / Redovna cijena 2.490 kn

Popusti i doplate
dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 30 % popusta
odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj sobi 10 %

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska / Minimalan broj putnika: 40

Pronađite lokaciju na karti

Overview

Gabrijela Koščica

Napisala i uređuje program

 
POŠALJI UPIT