BAJKOVITI MAROKO - 8 dana zrakoplovom

LAST MINUTE

Program putovanja

Putovanje Maroko 8 dana zrakoplovom 27.10.2018.
GARANTIRANI POLAZAK

1. DAN ZAGREB/OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA (LJUBLJANA/TRST/VENECIJA) – CASABLANCA let, večera, noćenje
Sastanak putnika u zračnoj luci (Ljubljana, Trst, Venecija – prijevoz iz Ljubljane do Venecije/Trst je uključen u cijenu, uz mogućnost organiziranog prijevoza iz Zagreba). Prijava na let preko europske zračne luke u Casablancu. Dolazak u Casablancu u večernjim satima, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

2. DAN CASABLANCA – RABAT doručak, večera, noćenje
Doručak. Razgled Casablance, gospodarskog središta države. Francuzi su, osim što su izradili nacrte Casablance, izgradili i najveću džamiju 1993. godine, koja prima čak 25.000 vjernika, a posvećena je kralju Hassanu II. Razgled džamije Hassana II, velikog arhitekturnog djela koje ima 210 metara visok minaret što ga čini najvišim minaretom na svijetu. Odvest ćemo se do obale „La Corniche“ i zaustaviti na trgu Muhameda V., upravnog središta Casablance. Nastavak vožnje prema Rabatu. Po dolasku razgled Rabata - glavnog grada i političkog središta Maroka. Razgled vanjštine Kraljevske palače, Hassanovog tornja, minareta nedovršene džamije Yakuba al Mansura i mauzoleja Muhameda V., marokanskog sultana i kralja koji je doprinio ostvarenju neovisnog Maroka u pregovorima s Francuzima. Zaustavljanje kod kasbe Oudayas, izgrađene u vrijeme dinastije Almohada. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

3. DAN RABAT – MEKNES – VOLUBILIS – FES doručak, večera, noćenje
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Meknesu, gradu koji je svoje zlatno doba kao vladarska prijestolnica doživio u početku 18. st. kada ga je izgradio sultan Moulay Ismail, poznat i kao „marokanski Versailles“. Nekoliko godina prije njegove smrti dovršena je gradnja i Bab Mansoura, poznatih marokanskih gradskih vrata koja se smatraju i najljepšima na sjeveru Afrike, s prekrasnim mozaikom. Razgledat ćemo umjetno jezero Sahrij Swani gdje su vidljivi i ostaci kraljevskih konjušnica i mauzoleja Moulaya Ismaila. Nastavljamo do Volubilisa, nekadašnjeg rimskog grada s dobro očuvanim mozaicima iz tog razdoblja. Nastavak do Fesa, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. DAN FES doručak, večera, noćenje
Doručak. Upoznajmo Fes! Ovaj marokanski kraljevski grad zaslužuje naziv „Meka zapada“. Ispred drugih je gradova u vjerskom i kulturnom značaju, njegovo sveučilište al-Karaouin iz 9. st. najstarija je aktivna medresa (islamska obrazovna ustanova). U velikoj medini starog dijela grada Fas Al Bali pod zaštitom UNESCO-a i ujedno jednoj od najstarijih i najvećih pješačkih zona svijeta razgledat ćemo izvana džamiju al-Karaouine i mauzolej Idrissa II te madresu Attarine iz zlatnog doba Fesa. Upoznat ćemo stare obrte, a naći ćemo nešto vremena i za kupovinu. U Fes el Jedidu ćemo razgledati vanjštinu Kraljevske palače i prošetati starom židovskom četvrti. Večera i noćenje.

5. DAN FES – IFRANE – ERFOUD (JEEP SAFARI) doručak, večera, noćenje
Doručak. Odlazak na put prema naselju Ifrane, poznatom kao „švicarski Maroko“: na više od 1600 metara nadmorske visine nalazi se naselje poznato po svojim crvenim krovovima u kojem Marokanci skijaju! Nastavak putovanja kroz Midelt Errachidio prema Erfoudu. Putem ćemo susresti marokanske Berbere i proći pokraj njihovih sela i stada ovaca, borovih šuma, zimzelenih hrastova i nasada maslina, jablana i palmi. Tijekom vožnje neukrotivim krajolikom Atlasa putem nas pozdravljaju ksari i kasbe - nekoć zidinama okružena mjesta i utvrde na putu prema kraljevskim gradovima. Dolazak u Erfoud koji je zbog blizine prekrasnih dina i slikovitosti krajolika pozornica mnogih filmova, primjerice „Mumije“ i „Princa Perzije“. Terenskim vozilima ćemo krenuti na pustolovinu među veličanstvenim dinama Erg Chebbi, koje dosežu do 150 m visine (fakultativno).* Smještaj u hotel, Večera i noćenje. *U slučaju kasnog dolaska i ovisno o dužini dana, vožnju dinama s terenskim vozilima možemo odgoditi za iduće jutro i zajedno dočekati izlazak sunca.

6. DAN ERFOUD – PUT TISUĆU KASBI – OUARZAZATE doručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja i zaustavljanje kod više od 6 stoljeća starog sustava za navodnjavanje „khettara“, a zatim nastavak do Visokog Atlasa i prekrasnog klanca Todra, jednog od najspektakularnijih prirodnih ljepota Maroka. Rijeka je ovdje urezala brojne kanjone, ali zadnjih 600 m zaista je očaravajuće - sunce dno klanca, ponegdje široko samo 10 m, sa stijenama koje se uzdižu više od 160 metara u zrak, osvjetli tek u jutarnjim satima. Nastavak »Putem tisuću kasbi« i „Dolinom ruža“ do mjesta Ouarzazate gdje ćemo razgledati kasbu Taourirt. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7. DAN OUARZAZATE – BERBERSKO SELO ÄIT BENHADDOU – MARRAKESH doručak, večera, noćenje
Doručak. Posjet lokalnoj ljekarni gdje ćemo ući u kraljevstvo začina, čajeva i arganovog ulja! Zatim slijedi vožnja do berberskog utvrđenog mjestašca Ait Benhaddou pod zaštitom UNESCO-a koji se za razliku od rijetkih gradova u svijetu može pohvaliti zaista bogatom filmografijom: zbog svojeg jedinstvenog izgleda Ait Benhaddou je korišten kao kulisa mnogim poznatim filmovima, tu su se između ostalih snimali „Lawrence od Arabije“, „Sodoma i Gomora“, „Isus iz Nazareta“, „Marko Polo“, „Biser Nila“, „Gladijator“ i „Aleksandar Veliki“, kao i dijelovi serije „Igra prijestolja“. Nastavak kroz 2260 m visoki prijelaz Tizi n'Tichka do Marrakesha, po mnogima najzanimljivijeg marokanskog grada, poznatog i po imenu „Crveni grad“. Slobodno vrijeme u najživahnijem kutku Afrike kako nazivaju trg Djema el-Fna gdje domaćini uživaju u slasnoj marokanskoj hrani, kupuju povrće, lijekove, osluškuju pripovjetke pripovjedača priča te promatraju krotitelje zmija. Osim ovog živopisnog trga i njegovih čuda obići ćemo i grobnice dinastije Saadi koja je nakon propasti Fesa u 16. stoljeću Marrakesh opet izabrala za prijestolnicu, palaču Bahia koja je dobila ime po supruzi velikog vezira Si Mousse, labirint uličica starog grada, itd. Večera i noćenje.

8. DAN MARRAKESH – CASABLANCA – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA (LJUBLJANA/TRST/VENECIJA)/ZAGREB doručak, let
Doručak. Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku Casablanca. Let preko europske zračne luke u dolaznu zračnu luku (Ljubljana, Trst, Venecija prijevoz iz Venecije/Trst do Ljubljane je uključen u cijenu). Mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi (min. 35 putnika): LAST MINUTE 7.680 kn / Redovna cijena 8.460 kn
Zrakoplovne pristojbe uključene!

Doplata za manji broj putnika (25-35): 310 kn
Doplata za manji broj putnika (do 24 putnika): 620 kn

Važne informacije
Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse. Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za  državljane RH viza za Maroko nije potrebna, ali je za putovanje potrebna putovnica koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Napomene
• Cijene su izračunate po uvjetima na dan 15.02. Cijene vrijede za broj putnika koji je napisan uz cijenu.
• U slučaju manjeg broja putnika, prikazane su sve doplate. Putnik svojim potpisom na Ugovoru prihvaća navedene doplate odnosno obje cijene.
• Obzirom na dinamične promjene cijena svih ponuđača (prijevoznih, hotelskih i ostalih usluga), moguće su promjene cijena bez prethodne najave.
• U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 u avionu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Na ovakvim putovanjima/projektima, postoji mogućnost raspisivanja većeg broja programa i samim time i autobusa, a cijena se preračunava na temelju broja putnika po pojedinom autobusu. Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa i obračunava viša cijena putovanja za putnika na oba autobusa, dok se ne postigne optimalni broj putnika.

Video

POŠALJI UPIT