BEČ - BRATISLAVA - BUDIMPEŠTA - 3 dana autobusom

CIJENA OD:890kn

Program putovanja

Putovanje Beč, Bratislava i Budimpešta 3 dana autobusom 17.08., 06.10., 02.11.2018.

Polasci iz Zagreba, Varaždina i Čakovca.

1. dan Zagreb – BEČ – BRATISLAVA
Polazak iz Zagreba u 6:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja prema Beču uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku kraća panoramska vožnja Ringstraße, najpoznatijom bečkom ulicom, koja okružuje centar grada i mnogobrojne znamenitosti. Odlazak u šetnju povijesnom jezgrom Beča: Heldenplatz, odnosno Trg junaka - raskošna carska palača Hofburg koja je i dom brojnih muzeja - Parlament - zgrada Opera - impozantna gotička katedrala sv. Stjepana na istoimenom Trgu sv. Stjepana u centru grada... Slobodno vrijeme za kavicu, vlastite programe i shopping u popularnoj Mariahilfestrasse. Nastavak vožnje prema obližnjoj Bratislavi. Odlazak do hotela, prijava i smještaj. Nakon kraćeg odmora odlazak u grad s pratiteljem putovanja te upoznavanje živahnog središta slovačke prijestolnice. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan BRATISLAVA
Doručak. Odlazak u razgled grada (autobusom i pješice): Bratislavski dvorac je najvažnija znamenitost grada i nalazi se na brijegu u samom gradu. Dvorac krase četiri tornja i jedno je od rijetkih mjesta odakle se vide tri države: Austrija (3 km), Mađarska (13 km) i Slovačka. S dvorca se pruža prekrasan pogled na sve dijelove grada. Grad je podijeljen Dunavom na moderni i stari dio grada, spojen mostovima, najpoznatiji je Novi most - na samome mostu se nalazi rotirajući restoran i vidikovac NLO na visini od 84 metara. U podnožju brijega smjestila se katedrala svetog Martina, najveća i jedna od najstarijih crkava u Bratislavi koja je služila za krunidbe monarha. Stari grad ima mali, ali očuvan srednjovjekovni centar gdje se nalaze najvažnije povijesne znamenitosti i zanimljivosti Bratislave: glavni trg na kome se nalaze stara gradska vijećnica i Rolandova fontana - Mihalska vrata s tornjem iz 14. stoljeća, jedina preostala od četvora vratiju u gradskim zidinama - Primacijalna palača, današnje sjedište gradonačelnika Bratislave - Slovačko narodno kazalište - palača Grasalkovič, rezidencija slovačkih predsjednika. U Starom gradu nalaze se i mnoge druge zanimljivosti od najuže kuće u Europi do čudnovatih uličnih kipova...Slobodno vrijeme, grad je prepun kafića, pubova i suvenirnica. Noćenje.

3. dan BRATISLAVA – BUDIMPEŠTA – Zagreb
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Budimpešti. Po dolasku panoramski razgled grada (autobusom i pješice): krećemo od Budima, dijela Unesco-ve svjetske baštine koji obuhvaća oko trećine površine Budimpešte i gdje se nalazi Kraljevska palača, crkva kralja Matije Korvina i Ribarska utvrda s vjerojatno najljepšim pogledom na Budimpeštu i njene mostove (kojih ima čak 8). Po završetku razgleda kraće slobodno vrijeme u povijesnoj jezgri Budima. Nastavljamo razgled peštanskog dijela grada: najljepšeg neogotičkog dragulja, zgrade Parlamenta, impozantne građevine i velika turistička atrakcija koja se nalazi na obali rijeke Dunav - bazilika sv. Stjepana u kojoj se nalaze mumificirani ostaci prvog mađarskog kralja, Stjepana I - nekoliko ulica dalje je najveća sinagoga u Europi - Trg heroja, najveći trg u Budimpešti sagrađen u čast 1000 godina postojanja mađarske države s Milenijskim spomenikom i kip anđela Gabrijela - gradski park tj. Varosliget - avenije Andrassy, najljepša gradska ulica s glasovitom Operom - Elizabetin trg ... Odlazak do trga Vörösmarty i glavne trgovačke ulice Vaci Utca s bogatom ponudom suvenirnica, trgovina, ugostiteljskih lokala i šetalištem uz Dunav. Slobodno vrijeme u gradskom središtu. Preporučujemo fakultativnu jednosatnu vožnju brodom po Dunavu - mađarska prijestolnica je naime jedna od najboljih gradova na svijetu za razgled s rijeke, jer upravo s rijeke ispod mostova imate najbolji pogled na najznačajnije znamenitosti i simbole grada okrenute prema Dunavu (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta). Povratak prema Zagrebu. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Smještaj naših grupa je u hotelu Austria Trend hotel Bratislava 4* ili sličnom hotelu iste kategorije (lokalna kategorizacija).
Opis hotela AUSTRIA TREND HOTEL BRATISLAVA 4* 
Hotel je smješten na rubu pješačke zone u staroj gradskoj jezgri Bratislave, udaljen samo 500 m od glavnog trga. Ima 199 soba, veličine cca 25 m², 1 bračni krevet ili 2 odvojena kreveta, raspolaže s određenim brojem trokrevetnih soba. U cijelom hotelu moguće je koristiti besplatni WiFi. Svaka soba ima kupaonicu tuš ili kada/wc, sušilo za kosu, SATTV, telefon, mini bar, sef, pogled na pješačku zonu / unutarnje dvorište.

Cijena putovanja po osobi:
First minute: 890 kn*/ Redovna cijena: 990 kn 
*First Minute cijena vrijedi do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Nema popusta za trokrevetnu sobu.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Za  državljane RH viza za Austriju , Slovačku i Mađarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.
Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.

Cijene putovanja

Datum polaska:
17.08.2018
Datum povratka:
19.08.2018
Grad polaska:
Zagreb / Varaždin / Čakovec
Mjesto polaska: VŽ groblje / AK Čk / AK Zagreb
Cijena:
890 kn
Boravak:
3 dana
FIRST MINUTE
GARANTIRANO

Šifra: D45
 REZERVIRAJ ZA 17.08.  POŠALJI UPIT ZA 17.08.
Datum polaska:
06.10.2018
Datum povratka:
08.10.2018
Grad polaska:
Zagreb / Varaždin / Čakovec
Mjesto polaska: VŽ groblje / AK Čk / AK Zagreb
Cijena:
890 kn
Boravak:
3 dana
FIRST MINUTE
GARANTIRANO

Šifra: D45
 REZERVIRAJ ZA 06.10.  POŠALJI UPIT ZA 06.10.
Datum polaska:
02.11.2018
Datum povratka:
04.11.2018
Grad polaska:
Zagreb / Varaždin / Čakovec
Mjesto polaska: VŽ groblje / AK Čk / AK Zagreb
Cijena:
890 kn
Boravak:
3 dana
FIRST MINUTE
GARANTIRANO

Šifra: D45
 REZERVIRAJ ZA 02.11.  POŠALJI UPIT ZA 02.11.
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Bratislavi
 • razglede prema programu
 • turističkog pratitelja tijekom cijelog puta
 • jamčevno osiguranje
 • troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

 • boravišnu pristojbu 1,70 eur po osobi/noćenju - obavezna doplata na licu mjesta
 • plovidba Dunavom i razgled Budimpešte s broda 12 eur
 • doplata za jednokrevetnu sobu 450 kn (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba)
 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • putno osiguranje


Mogućnost doplate za odabir sjedala u autobusu (doplata nije obavezna):
Na našim putovanjima nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz doplatu prilikom rezervacije. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
· za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj 3,4 100 kn
- 2 red – sj 5,6,7,8 100 kn
· za dodatno prazno sjedalo u autobusu 400 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

VAŽNE INFORMACIJE
- Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 29 dana prije početka putovanja. Preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
- raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća doplata
- završno pismo vam dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja - to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
- fakultativnu ponudu (nije obavezna - ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
- dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka i slično)
- organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
- organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj po sobama u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
- kvaliteta hotela - na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
- organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
- pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa - najkasnije 5 dana prije početka putovanja
- redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT