BUDIMPEŠTA - ZIMSKI PRAZNICI - 3 dana autobusom

GARANTIRANO

Program putovanja

Putovanje Budimpešta 3 dana autobusom 04.01.-06.01.2019.
GARANTIRANI POLAZAK

Mogućnost polaska: Zagreb, Varaždin i Čakovec.

1. dan Zagreb – BUDIMPEŠTA
Polazak iz Zagreba u 7:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja do Budimpešte uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku u Budimpeštu odlazimo do najviše točke grada, brda Gellért na 235 m/nv sa spomenikom Slobode koji se vidi iz svih dijelova grada i gdje se nalazi Citadela, stara budimska utvrda iz 1851. godine s koje se pruža panoramski pogled na Budimpeštu. Odlazak do hotela i smještaj. Nakon kraćeg odmora odlazimo u grad s pratiteljem putovanja (gradskim prijevozom), te prvo upoznavanje gradskog središta mađarske prijestolnice: šetnja od impresivne Bazilike Sv.Stjepana do trga trga Vörösmarty i glavne trgovačke ulice Vaci Utca s bogatom ponudom suvenirnica, trgovina, ugostiteljskih lokala i šetalištem uz Dunav. A kako bismo dan završili na mađarski način fakultativni odlazak autobusom u tradicionalnu čardu, uz folklorni program uključena je večera (uz doplatu - plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan BUDIMPEŠTA
Nakon doručka razgled grada autobusom i pješice. Prvo odlazimo do Budima, dijela Unesco-ve svjetske baštine koji obuhvaća oko trećine površine Budimpešte i gdje se nalazi Kraljevska palača, crkva kralja Matije Korvina i Ribarska utvrda s vjerojatno najljepšim pogledom na Budimpeštu i njene mostove (kojih ima čak 8). Po završetku razgleda kraće slobodno vrijeme u povijesnoj jezgri Budima. Nastavljamo panoramski razgled peštanskog dijela grada (autobusom i pješice): Trg heroja, najveći trg u Budimpešti sagrađen u čast 1000 godina postojanja mađarske države s Milenijskim spomenikom i kip anđela Gabrijela – gradski park tj. Varosliget – avenije Andrassy, najljepša gradska ulica s glasovitom Operom – Elizabetih trg – zgrade Parlamenta, impozantne građevine i velika turistička atrakcija koja se nalazi na obali rijeke Dunav … Razgled ćemo završiti ispred prekrasne zgrade Gradske tržnice (zatvorena tržnica na tri kata) u kojoj ćete pronaći bogatu ponudu suvenira, vina, različite vrsta začinske paprike i sl. … ako tražite suvernir ili poklon na pravom ste mjestu. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za posjete muzejima, kupovinu ili uživajte uz kavu i najbolje kolače legendarne slastičarnice Gerbeaud na trgu Vörösmarty. U popodnevnim satima predlažemo fakultativnu jednosatnu vožnju brodom po Dunavu – mađarska prijestolnica je naime jedna od najboljih gradova na svijetu za razgled s rijeke, jer upravo s rijeke ispod mostova imate najbolji pogled na najznačajnije znamenitosti i simbole grada okrenute prema Dunavu (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Noćenje.

3. dan BUDIMPEŠTA – SENTANDRIJA – Zagreb
Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vrijeme u centru Budimpešte. Odlazak prema 20 km udaljenom gradiću Sentandrija dobro očuvane barokne arhitekture, šarolikim kućama, uskim ulicama i brojnim muzejima koji je najposjećenija turistička destinacija na Dunavu. Po dolasku razgled grada i mogućnost posjete Muzeju marcipana (u sklopu kojeg se nalazi i radionica) gdje se mogu vidjeti prava mala umjetnička djela napravljena od marcipana. Slobodno vrijeme za šetnju ili ručak, predlažemo zajednički odlazak na ručak (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Povratak prema Zagrebu. Dolazak u kasnim večernjim satima.


Cijena putovanja po osobi:
FIRST MINUTE 650 kn (do 40 dana prije polaska odnosno do popunjenja kapaciteta po FM cijeni)
Redovna cijena 690 kn

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

Nema popusta za trokrevetnu sobu.
Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.

Smještaj naših grupa u Budimpešti je u hotelima 4* (lokalna kategorizacija) iz hotelske grupacije Danubius (do popune mjesta). Više informacija: www.danubiushotels.com. Svi hoteli koje koristimo su izvrsno povezani linijama javnog gradskog prijevoza.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.
Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.
Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

S razgledom baroknog gradića Sentandrija!

Video

POŠALJI UPIT