ČAROBNA VOJVODINA - 2 dana autobusom

FIRST MINUTE
CIJENA OD:590kn

Program putovanja

Putovanje Vojvodina 2 dana autobusom 27.10., 17.11.2018.

1. DAN ZAGREB - NOVI SAD
Polazak s Autobusnog kolodvora Zagreb u 06:00 sati. Po dolasku u Novi Sad organizirani razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Posjetit ćemo Petrovaradinsku tvrđavu, takozvani „Gibraltar na Dunavu”, čiji je kamen temeljac postavljen u 17. stoljeću, a gradnja je trajala punih 88 godina. Ovo remek-djelo vojne arhitekture s kojeg se pruža predivan pogled na grad ima brojne podzemne tunele i proteže se na 112 hektara površine na uzvišenju koja dominira okolinom. Jedan je od simbola tvrđave je sat na vidikovcu čija velika kazaljka pokazuje sate, a mala minute kako bi putnici koji plove Dunavom izdaleka mogli vidjeti koliko je sati. U nastavku obilaska Novog Sada razgledat ćemo uže središte grada, uključujući: Dunavsku ulicu i park, neogotsku rimokatoličku katedralu, Vladičanski dvor, Gradsku kuću i drugo.  Slobodno vrijeme za kavu ili osvježenje ili shopping. Smještaj u hotel. Mogućnost organizirane večere uz tamburaše. Noćenje

2. DAN NOVI SAD – SUBOTICA -PALIĆKO JEZERO – VINARIJA BOGDAN– SOMBOR- ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela.  Vožnja prema Subotici. Po dolasku organizirani razgled grada u pratnji vodiča. Subotica, najsjeverniji grad Srbije i drugo najveće urbano naselje Vojvodine proteže se između Dunava i Tise i tradicionalno je bačko središte većinske mađarske zajednice. Za razliku od mnogih europskih gradova, Suboticom ne dominira velebna katedrala ili impozantna crkva nego Gradska kuća, remek-djelo mađarske secesije podignuto 1912. godine. U neposrednoj blizini nalaze se zgrade Nacionalnog kazališta i neobarokne Gradske biblioteke te spomenik caru Nenadu Jovanu, povijesnom utemeljitelju Vojvodine. Posjet gradu završava obilaskom drugog najvećeg trga, Trga sv. Terezije. Na trgu se nalazi barokna katedrala sa zvonicima visokim 64 m, a kraj nje je Spomenik žrtvama fašizma, najveći spomenik u Subotici. Vožnja oko Palićkog jezera koje je zbog svoje geološko-ekološke vrijednosti proglašeno zaštićenim parkom prirode i sadrži 19 vrsta riba te čak 207 vrsta ptica, od kojih se 50-ak nalazi na svjetskom i europskom popisu ugroženih vrsta. Kao jedno od najvećih i najljepših jezera u Vojvodini, Palićko jezero, sa svojim termalnim vodama, pješčanim plažama i raskošnom „Belle-Époque” arhitekturom, uistinu pruža mnogo, stoga nije ni čudo da je nekoć bilo mondeno odredište europske aristokracije i brojnih drugih imućnih uglednika. Dolazak u Vinariju Bogdan koja objedinjuje  specifičnost i tradiciju Palićkog vinogorja sa najsavremenijom francuskom tehnologijom a nosi ime po poznatom subotičkom pjevaču starogradskih pjesama, gospodinu Zvonku Bogdanu. Obilazak vinarije te mogućnost vinske probe. Odlazak u Sombor- grad bogate kulturne baštine i raskošne povijesti, te nosi epitet najzelenijeg grada Europe sa svojim prepoznatljivim „bođošima” donesenim čak iz doline Mississippija još 1903. godine. Razgled središta grada uključuje obilazak: Gradske kuće (simbola grada), Trga Svetog Trojstva, Trga sv. Đorđa, Župnog dvora, Sunčanog sata i drugog. Sombor okružuje 18 salaških naselja, stoga predlažemo posjet jednom autohtonom seoskom domaćinstvu na kojemu ćemo uživati u svečanom bačkom ručku koji je lani dobio zlatnu nagradu na nacionalnom sajmu turizma. Povratak prema Zaprešiću, dolazak u večernjim satima.

First minute cijena aranžmana po osobi: 590 kn 
Redovna cijena: 690 kn

Minimalan broj putnika: 40

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za  državljane Republike Hrvatske viza za Srbiju nije potrebna, a za putovanje je dovoljna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Uključen obilazak vinarije Bogdan!

Cijene putovanja

Datum polaska:
27.10.2018
Datum povratka:
28.10.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: AK Zagreb
Cijena:
590 kn
Boravak:
2 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D02
 REZERVIRAJ ZA 27.10.  POŠALJI UPIT ZA 27.10.
Datum polaska:
17.11.2018
Datum povratka:
18.11.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: AK Zagreb
Cijena:
590 kn
Boravak:
2 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D02
 REZERVIRAJ ZA 17.11.  POŠALJI UPIT ZA 17.11.

Cijena uključuje:

 • prijevoz autobusom visoke kategorije prema programu
 • noćenje u hotelu VIGOR  ili sl u Novom Sadu  na bazi usluge noćenje s doručkom u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • pratitelja putovanja iz Zagreba tijekom cijelog puta
 • obilazak vinograda i  vinarije Bogdan
 • usluge vođenja lokalnih vodica (Novi Sad i Subotica)
 • organizacija putovanja i jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje:

 • večera u restoranu u blizini hotela  uz muziku - 90  kn ( prijava u agenciji)
 • degustacija 3 vrste vina u vinariji Bogdan 5 €
 • bogati nagrađivani ručak na salašu u 4 slijeda uz pratnju tamburaša – 115 kn
 • ulaznice u objekte i spomenike
 • putno osiguranje

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT