ČAROBNI JUG ITALIJE - 3 dana zrakoplovom

GARANTIRANO

Program putovanja

Putovanje Italija 3 dana avionom 30.11.-02.12.2018
GARANTIRANI POLAZAK
Napulj, Sorrento, Capri, Vezuv i Pompeji

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA – NAPULJ let, noćenje
Sastanak putnika na Autobusnom kolodovoru Zagreb i prijevoz (po želji uz doplatu) do zračne luke u Ljubljani ili dolazak u vlastitom aranžmanu u zračnu luku. Prijava na let posebnim zrakoplovom prema u Napulj. Po slijetanju u Napulj slijedi ukrcaj u autobus i razgled najznačajnijih gradskih znamenitosti. Treći talijanski grad po veličini nakon Rima i Milana, glavni grad talijanske pokrajine Campanije, smjestio se u podnožju mitskog Vezuva, na obali Tirenskog mora i s pogledom na zaljev kojem je dao ime. Uz tipične asocijacije koje se vežu uz Napulj – pizza, kaos u prometu, Camorra, itd. - mi bismo ipak dodali da je on sve to, ali Napulj je i grad kulture i umjetnosti, s poviješću dugom tri tisućljeća zbog čega je povijesno središte grada na popisu UNESCO-a. Tipični talijanski grad koji živi 24 sata dnevno, šaren, bučan, ponegdje pohaban, ali slobodan i beskrajno šarmantan, Napulj će vas sigurno osvojiti! U poslijepodnevnim satima vožnja prema hotelu, smještaj i noćenje.

3. DAN: NAPULJ – SORRENTO – IZLET NA OTOK CAPRI – NAPULJ doručak, noćenje
Doručak. Dan je predviđen za istraživanje i uživanje u Sorrentu. Predlažemo izlet na slikoviti otok Capri. Njegova privlačnost bila je poznata i Rimljanima, car August i potom Tiberije ovdje su ljetovali, tj. provodili umirovljeničke dane. U drugoj polovici 19. stoljeća ovaj prelijepi otok bujne vegetacije postao je omiljeno odredište mnogih europskih umjetnika, književnika i slikara, a sredinom 20. stoljeća Capri se pretvara u najprivlačnije ljetovalište svjetskog jet-seta (npr. Capri je bio omiljeno mjesto za odmor Jackie Kennedy koja je na Capri često dolazila. Ljetovanja na Capriju ostavila su traga i u svjetskoj modi – poznate su capri sandale za koje je zaslužna upravo Jackie O., odnosno capri hlače koje je planetarno poznatima učinila legendarna holivudska kostimografkinja iz zlatne ere Hollywooda, Edith Head. „Dragulj Mediterana“, taj maleni otočić prepun pozitivne energije i danas je jedno od najpopularnijih mjesta za odmor na Mediteranu. Svojim ozračjem profinjenosti i bogatstva otok Capri izdvaja se među mnogima, a spektakularna je raskoš njegovog bilja, boja i mirisa! Poznati talijanski modni dvojac, Dolce i Gabbana, izjavili su na otoku tijekom svoje revije prije nekoliko godina: „Na Capriju žena ne živi sezone. Ona živi život, ljubav i strast.“ Cijeli otok obiluje bujnim zelenilom, raznobojnim cvijećem, brojnim puteljcima. Panoramski razgled po otoku tijekom kojeg ćete razgledati mjesto Anacapri i Capri. Biti će slobodnog vremena i za razgled Ville San Michele, jedne od najpoznatijih atrakcija na otoku koja oduševljava svakog posjetitelja zbog svojih lijepih vrtova i prekrasnih pogleda. Vožnja u hotel, noćenje.

3. DAN: NAPULJ – VEZUV – POMPEJI – NAPULJ doručak, noćenje
Doručak. Nakon doručka slijedi cjelodnevni izlet na Vezuv i mitske Pompeje. Vezuv je slavni Goethe nazvao »vrhom pakla koji se diže iz raja«. Ovaj je vulkan davno prije, erupcijom potpuno uništio i pepelom prekrio rimske gradove Pompeje i Herculaneum. Vožnja autobusom prema vrhu Vezuva do točke od kuda ćemo zadnji uspon proći pješice. Očekujte veličanstvene poglede na Napulj, zaljev i sorentinsku obalu! Odlazak prema arheološkom čudu, fascinantnim Pompejima (ulaznica uz doplatu na licu mjesta). Zasigurno jedno od najzačudnijih mjesta u Italiji, ako ne i šire, povijest Pompeja proteže se daleko u prošlost, ali ono po čemu su postali svjetski poznati jest trenutak koji je formalno uništio svaki trag života u tom mitskom mjestu: riječ je o kobnoj erupciji Vezuva u kolovozu 79.g.n.e. Užareni komadi stijena, smrtonosna pjena i plin uništili su naselje u roku od nekoliko sati. No istodobno je pepeo koji je u sloju od nekoliko metara prekrio grad ostavio odlično sačuvanim naselje za generacije daleko u budućnost. I tako su Pompeji otkriveni nakon zamalo 1700 godina da bi danas bili jedno od najpoznatijih arheoloških nalazišta u svijetu. Razgled s lokalnim vodičem. Noćenje. Prijevoz do zračne luke od kuda slijedi let u Ljubljanu. Po dolasku, mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba.

CIJENA aranžmana po osobi – za min. 45 putnika: 2.190 kn
Obavezna doplata za manji broj putnika (do 45 putnika): 230 kn
Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 870 kn

* Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (3.290 kn). Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Popusti:
- djeca 2-12 god na dodatnom krevetu 15% od osnovne cijene aranžmana.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti 
Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.                      

Napomena
Putovanje se može odviti u obratnom redoslijedu, ali sadržajno se program ne mijenja.
U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 u avionu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Na ovakvim putovanjima/projektima, postoji mogućnost raspisivanja većeg broja programa i samim time i autobusa, a cijena se preračunava na temelju broja putnika po pojedinom autobusu. Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa i obračunava viša cijena putovanja putnicima na oba autobusa, dok se ne postigne optimalni broj putnika.

Video

POŠALJI UPIT