ČEŠKI KRUMLOV I DVORCI JUŽNE ČEŠKE - 3 dana autobusom

GARANTIRANO
CIJENA OD:990kn

Program putovanja

Putovanje Češka 3 dana autobusom 06.10.-08.10.2018.
JINDŘICHŮV HRADEC – HLUBOKA NAD VLTAVOU – ČEŠKI KRUMLOV – ROŽMBERK NAD VLTAVOU

Mogućnost polaska: Zagreb, Varaždin i Čakovec

1. dan Zagreb – JINDŘICHŮV HRADEC – ČEŠKI KRUMLOV
Polazak iz Zagreba u 5:30 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja prema Češkoj uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Jindřichův Hradec i razgled prekrasnog srednjevjekovnog gradića: središnji trg, gotička crkva, dvorac - treći po veličini grad/dvorac nakon Praga i Češkog Krumlova (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta). U dvorcu se nalaze 320 soba, te 10.000 umjetničkih djela i knjiga. Nakon razgleda i šetnje parkom odlazak prema Češkom Krumlovu, najromantičnijem povijesnom gradiću južne Češke koji svojom osebujnošču ne ostavlja nikoga ravnodušnim. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora šetnja gradom s pratiteljem putovanja, te prvo upoznavanje grada i fakultativni odlazak na večeru (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta). Noćenje.

2. dan ČEŠKI KRUMLOV – HLUBOKA NAD VLTAVOU – ČEŠKE BUDEJOVICE – ČEŠKI KRUMLOV
Doručak. Razgled Češkog Krumlova, grada koji je osnovan oko dvorca iz 13. stoljeća i izvanredan je primjer malog srednjovjekovnog grada čija je baština ostala netaknuta zahvaljujući mirnom razvoju, povijesno središte grada 1992. godine upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi kao jedinstveni primjer ovako očuvane urbane cjeline. Razgled grada: most na plaštu, glavnog trga s fontanom, crkva Sv. Vita koja dominira gradom, šetnja uskim gradskim uličicama je kao putovanje vremeplovom u prošlost! Romantična povijesna jezgra okružena je vijugavim uličicama i sačuvala je izgled od prije nekoliko stoljeća. Svake godine ovaj grad posjeti više od milijun posjetitelja. Slobodno vrijeme i nastavak prema dvorcu Hluboka nad Vltavou, jednom od najljepših čeških dvoraca koji je romantična kopija engleskog Windsora sa velikim parkom. Iako je dvorac drevan, obnova u baroknom stilu, a zatim nova obnova u stilu romantizma dale su mu današnji izgled. Razgled unutarnjih prostorija dvorca s bogatom kolekcijom namještaja, tapiserija, porculana, oružja i lovačkih trofeja koji pripadaju obitelji Schwarzberg (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta). Slobodno vrijeme za šetnju parkom. Nastavljamo prema Češkim Budejovicama, glavnom gradu Južne Bohemije koji predstavlja mješavinu gotike, renesanse i arhitekture 19. stoljeća. Razgled stare gradske jezgre: glavni trg Otokara II., gradska vijećnica, Crni toranj, Samsonova fontana, gotička katedrala Svetog Nikole, Rabenštajnska kula. Navečer fakultativni odlazak na večeru u poznatu Budvar pivnicu (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta). Povratak u Češki Krumlov. Noćenje.

3. dan ČEŠKI KRUMLOV – ROŽMBERK NAD VLTAVOU – Zagreb
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme ili razgled dvorca Češki Krumlov (individualno uz doplatu) koji je svojom veličinom na drugome mjestu u kategoriji Čeških dvoraca. Ispred njega je samo praški dvorac Hradčany. S obzirom da se dvorac koji je građen u 13.st. nalazi u neposrednoj blizini rijeke svojim oblikom potkove djelomično prati njezin tok. Dvorcem dominira veliko dvorište unutar kojega je most koji premošćuje pukotinu u stijeni na kojoj se dvorac gradio. Od 1992. godine je pod zaštitom UNESCO-a. Nakon razgleda zajednički odlazak autobusom do dvorca Rožmberk nad Vltavou. Razgled dvorca iz 13. stoljeća (uz doplatu - plaćanje pratitelju na licu mjesta), koji je tijekom16. stoljeća bio u vlasništvu i Jana Zrinskog, sina hrvatskog bana Nikole Šubića Zrinskog. Povratak prema Zagrebu uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Cijena putovanja po osobi:
First minute:  990 kn (do 40 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta)
Redovna cijena 1.090 kn

Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 

Nema popusta za trokrevetnu sobu.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.
Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.

Razgled četiri najljepša dvorca južne Češke!

Cijene putovanja

Datum polaska:
06.10.2018
Datum povratka:
08.10.2018
Grad polaska:
Zagreb/Varaždin/Čakovec
Mjesto polaska: AK Zagreb
Cijena:
990 kn
Boravak:
3 dana
FIRST MINUTE
GARANTIRANO

Šifra: D45
 REZERVIRAJ ZA 06.10.  POŠALJI UPIT ZA 06.10.
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Češkom Krumlovu/okolici
 • razglede prema programu
 • turističkog pratitelja tijekom cijelog puta
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

 • večera u tipičnoj češkoj pivnici u Češkom Krumlovu 15 eur (minimum 20 osoba za organizirani odlazak)
 • organizirani razgled i paket ulaznica za dvorce koji se posjećuju prema programu: Jindřichův Hradec, Hluboka nad Vltavou i Rožmberk nad Vltavou 30 eur - obavezna doplata pratitelju putovanja na licu mjesta, cijena uključuje rezervaciju, ulaznice i razgled dvoraca - obilasci traju 45-60 minuta, ulaz je grupni u točno određeno vrijeme
 • večera u pivnici Budweiser u Českym Budejovicama 20 eur (minimum 20 osoba za organizirani odlazak)
 • ulaznicu za dvorac Češki Krumlov 320 czk (oko 12,50 eur, individualni obilazak traje 55 minuta)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 300 kn (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba)
 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
 • putno osiguranje 


Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
1. za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj 3,4 100 kn
- 2 red – sj 5,6,7,8 100 kn
2. za dodatno prazno sjedalo u autobusu 450 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

VAŽNE INFORMACIJE
- prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put. Preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
- raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća doplata
- završno pismo vam dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja - to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
- fakultativnu ponudu (nije obavezna - ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
- dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka i slično)
- organizator putovanja nije odgovoran za: povećanje cijena ulaznica fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
- organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj po sobama u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
- kvaliteta hotela - na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
- organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
- pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa - najkasnije 5 dana prije početka putovanja

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT