CIPAR - OTOK LJUBAVI I BOGOVA - 8 dana zrakoplovom

GARANTIRANO

Program putovanja

Putovanje Cipar 8 dana avionom 27.10.-03.11.2018
GARANTIRANI POLAZAK

1. DAN noćenje / ZAGREB/LJUBLJANA- CIPAR
Polazak s autobusnog kolodvora Zagreb (po želji i uz doplatu) i vožnja do zračne luke Ljubljana (ili dolazak u vlastitom aranžmanu). Prijava na let preko Antalye do Cipra odnosno zračne luke Ercan. Smještaj u hotelu na području sjevernog Cipra, odnosno, na širem području mjesta Kyrenija. Večera i noćenje.

2. DAN doručak, večera, noćenje / ODMOR
Doručak. Današnji dan je namijenjen odmoru, upoznavanju hotela i okolice. Prema dogovoru, sastanak s predstavnikom agencije u određeno vrijeme. Večera i noćenje.

3. DAN doručak, večera, noćenje / NIKOZIJA
Doručak. Izlet do Nikozije, glavnog grada Cipra, koji otok dijeli na turski/sjeverni i grčki/južni dio. Okružen je veličanstvenim zidinama, a njegova najveća atrakcija je neobična gotska katedrala Selimiye. Slobodno vrijeme za šetnju tržnicom i ostale individualne razglede. Povratak u hotel i slobodno poslijepodne za odmor. Večera i noćenje.

4. DAN doručak, večera, noćenje / FAMAGUSTA I SALAMINA
Doručak. Vožnja do grada Famagusta koji je svojom znamenitom prošlošću nadahnuo poznatu dramu Othello. Nekoć je bio poznat kao grad crkvi, od kojih su danas očuvane samo rijetke. Jedna od najvećih atrakcija je katedrala Sv. Nikole, danas džamija Lala Mustafa Pasha koja se nalazi u središtu stare gradske jezgre i pod krošnjama 700 godina starog »Ficus Sycomorus-a«. Nakon šetnje gradom, slijedi nastavak izleta do Salamine, najznačajnijeg arheološkog nalazišta u kojem ćemo razgledati antički teatar, amfiteatar i terme. Razgled samostana Sv. Barbnabe-a, utemeljitelja ciparske ortodoksne crkve. Povratak u hotel, večera i noćenje.

5. DAN doručak, večera, noćenje / POLUOTOK KARPAS
Doručak. Karpas je jedan od najljepših, netaknutih dijelova otoka. Izlet ćemo započeti u selu Bogaz, slobodno vrijeme za kavicu. Nastavak vožnje u Dipkarpaz, jedan od rijetkih područja na kojem zajedno žive turski i grčki otočani. Razgled samostana apostola Andreja s izvorom svete vode. Slijedi obilazak jedne od plaža. Kraći odmor uz mogućnost ručka u lokalnoj taverni gdje ćemo uživati u specijalitetima. Povratak u hotel, večera i noćenje.

6. DAN doručak, večera, noćenje / ODMOR ILI FAKULTATIVNI IZLET DO JUŽNOG DIJELA CIPRA: KOURION - AFRODITINA STIJENA – PAPHOS
Doručak. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje otoka. Po želji i uz doplatu, mogućnost odlaska na izlet do južnog Cipra. Put će nas voditi pokraj mjesta Limassol, centra južnog dijela i grada Kolossi kojeg okružuju veliki nasadi limuna i vinograda, do antičkih ostataka gradića Kourion, koji je smješten na stijeni s koje se pruža prekrasan pogled na okolicu. Slijedi vožnja do Afroditine stijene, mjesta na kojem je prema legendi, iz mora ustala božica Afrodita. To je ujedno i najčešće fotografirano mjesto na otoku. Nakon kraćeg odmora, slijedi nastavak do živahnog ljetovališta Paphos u kojem ćemo razgledati arheološki park s popisa UNESCOve baštine. Slobodno vrijeme do povratka u hotel. Večera i noćenje.

7. DAN doručak, večera, noćenje / ODMOR
Doručak. Posljednji dan odmora provedite na jednoj od plaža ili krenite u samostalno razgledavanje otoka. Preporučujemo da posjetite Kyreniu, turističko ljetovalište sjevernog dijela Cipra s prekrasnom lukom u kojoj se nalaze brojni lokali i restorani. Večera i noćenje.

8. DAN doručak / CIPAR – LJUBLJANA/ZAGREB
Slobodno vrijeme do polaska transfera do zračne luke i povratni let preko Antalye u Ljubljanu. Po do-lasku, mogućnost organiziranog (po želji uz doplatu) prijevoza do Zagreba.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi (min. 35 putnika): 5.380 kn
Doplata za manji broj putnika (do 34 putnika): 150 kn
Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

* Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana i doplata za najmanji broj putnika. Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Popusti:
- djeca 2-12 god. na dodatnom krevetu -15%.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Državljanima RH za putovanje je potrebna važeća putovnica koja mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju.

Napomene
- u slučaju kasnog dolaska na Cipar (zbog večernjeg leta) umjesto večere, dočekat će vas lunch paket.

Video

POŠALJI UPIT