CUBA LIBRE I ODMOR U VARADERU - 9 dana zrakoplovom

GRUPNO PUTOVANJE

Program putovanja

Putovanje Kuba 9 dana avionom 25.10., 29.12.2018.

1. DAN OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – HAVANA let, noćenje
LET U PRIJESTOLNICU KUBE
Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Venecija – uz mogućnost prijevoza do zračne luke) i prijava na let preko jedne od europskih zračnih luka u Havanu. Po dolasku, prijevoz do hotela, smještaj. Vrijeme je za salsu! Noćenje.

2. DAN HAVANA doručak, ručak, noćenje
BAR ERNESTA HEMINGWAYA
Doručak. Razgled Havane, glavnog grada Kube, ćemo započeti kod zidina de El Morro. Pravu sliku Kube ćemo doživjeti u staroj gradskoj jezgri prepunoj lijepih, kolonijalnih zgrada. Razgled znamenitosti kao što su: katedrala San Cristobal, Trg revolucije, predsjednička palača, Centralni park, Capitol i sveučilište. Obilazak Muzeja ruma, najljepše barokne kubanske palače – Los Capitanes Generales i bara La Bodeguita del Medio u kojem poslužuju osvježavajući koktel Mojito. U večernjim satima predlažemo odlazak na popularni cabaret show Tropicana. Povratak u hotel, noćenje.

3. DAN HAVANA – PINAR DEL RIO – VINALES – HAVANA doručak, ručak, noćenje
KUBANSKE CIGARE
Doručak. Vožnja prema dolini Vinales, koja je zbog tradicije proizvodnje duhana i jedinstvenog krajolika zaštićena od strane UNESCO-a. Predstavlja najljepše prirodno područje Kube. U regiji Pinar del Rio se proizvodi najbolji duhan, a imati ćete priliku vidjeti i mnoge plantaže na kojima se koriste tradicionalne tehnike uzgoja. Nakon ručka, razgled prapovijesnog murala dužine 180 m kojeg je 1961 godine na stijenama Sierra del Vinales naslikao Diego Riviera. Nedaleko od Vinalesa se nalazi podzemna špilja. Nakon razgleda, slijedi povratak u Havanu u večernjim satima. Noćenje.

4. DAN HAVANA – COJIMAR – FARMA KROKODILA-CIENGUEGOS doručak, ručak, noćenje
STARAC I MORE I FARMA KROKODILA
Doručak. Vožnja do ribarskog gradića Cojimar, popularne luke opisane u romanu „Starac i More“ poznatog E. Hemingway-a. Nakon razgleda, odlazak do njegove vile Finca u gradiću San Francisco de Paula, koja je danas preuređena u muzej. Ručak. Slijedi vožnja na jug Kube, prema »Zaljevu svinja«. Po dolasku na poluotok Zapata, nastaviti ćemo do Guame. Obilazak farme krokodila. Nastavak vožnje do gradića Villa Guama, muzeja na otvorenom koji prikazuje život prvotnih kubanskih stanovnika - naroda Tainos. Vožnja s brodom do sela koji je izgrađen na 12 otočića s 32 kipa Tainos naroda, u prirodnoj veličini. Ručak. Slijedi vožnja do gradića Cienfuegos na obali Karipskog mora. Nazivaju ga „biser juga“, njegove zgrade su nevjerojatne, kao i botanički vrt. Smještaj u hotel, noćenje.

5. DAN CIENFUEGOS – TRINIDAD – CIENFUEGOS doručak, ručak, noćenje
KOLONIJALNI TRINIDAD
Doručak. Razgled Cienfuegosa. Putovanje po Kubi ćemo nastaviti s obilaskom kolonijalnog gradića Trinidad, koji se od 1988 godine nalazi na popisu UNESCO-ve kulturne baštine. Šetnja do Plaze Mayor, razgled crkve sv. Ane i Muzeja Romantico. Obilazak znamenitog bara Chanchanchara i kušanje istoimenog pića. Nakon ugodne šetnje ulicama baroknog Trinidada, slijedi povratak u Cienfuegos. Večera i noćenje.

6. DAN CIENFUEGOS – SANTA CLARA – VARADERO doručak, ručak, noćenje
CHE GUEVARA
Doručak. Vožnja prema Varaderu. Usputno zaustavljanje u živahnom gradiću Santa Clara. Šetnja do Parka Vidal i Muzeja revolucije, gdje se nalazi i mauzolej poznatog revolucionara Che Guevare. Dolazak u Varadero u poslijepodnevnim satima i smještaj u hotelu na bazi all inclusive usluge.

7. DAN VARADERO all inclusive
ODMOR NA RAJSKIM PLAŽAMA
Usluga all inclusive. Odmor i uživanje na jednoj od najpopularnijih kubanskih plaža. Očekuje vas bijeli pijesak i prekrasne uvale. U okolici se nalaze golf igrališta, brojni hoteli i restorani. Uz doplatu, mogućnost odlaska na izlet s brodom, na ronjenje, golf.

8. DAN VARADERO – HAVANA – EUROPSKA ZRAČNA LUKA doručak, let
POSLJEDNJI KOKTEL CUBA LIBRE
Doručak. Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku Havane. Prijava na let do jedne od europskih zračnih luka.

9. DAN EUROPSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB
Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Venecija - mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).

Cijena po osobi u dvokerevetnoj sobi: od 11.790 kn* min. 25 putnika
Doplata za manji broj putnika (do 24 putnika): 1.080 kn*
Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 3.290 kn *

*Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (16.160 kn). Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Popusti:
- dijete do 12. god u pratnji dvije odrasle osobe 12%
- treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s dodatnim krevetom 620 kn

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza - turistička karta za Kubu. Viza se ne stavlja u putovnicu. 

Napomene
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.
Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena.
Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.

Posjet tvornici cigara i uživanje na rajskim plažama Varadera!

Video

POŠALJI UPIT