DOHA I KATAR - 5 dana zrakoplovom

FIRST MINUTE
CIJENA OD:4.790kn

Program putovanja

Putovanje Doha i Katar 5 dana avionom 31.10.-04.11.2019.

Smještaj u hotelu: The Avenue Doha 5*

1. DAN ZAGREB - DOHA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Dohi na liniji QR216 (Qatar Airways) u 8.40 sati. Dolazak u Dohu predviđen je u 16.10 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela 5* te smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima odlazak s voditeljem putovanja pješice u orijentacijsku šetnju katarskom prijestolnicom. Slobdno vrijeme za večeru u gradu. Noćenje u hotelu.

2. DAN DOHA
Doručak. Slijedi odlazak u poludnevni razgled Dohe, brzorastućeg i uzbudljivog grada kontrasta. Obilazak počinje odlaskom u fascinantni Muzej islamske umjetnosti, građevine posebno zanimljivog izgleda koja se nalazi na umjetno stvorenom otoku, nedaleko obalne šetnice Corniche. U muzeju se čuva preko 800 umjetnina s ukupno tri kontinenta iz razdoblja od 7.-19.st. Nastavak panoramske vožnje kroz novi dio grada – otok The Pearl, marinu i šetnicu Porto Arabia. Posjet kompleksu Qatara cultural village i četvrti Zapadni Zaljev odakle možete uživati u pogledu prema starim utvrdama poput Barzan Tower i modernim neboderima kao što su Al Fardan Towers, zgrada parlamenta, itd. Razgled završava obilaskom tradicionalnog dijela Dohe gdje se nalaze soukovi sa začinima, tekstilom, zlatni souk Waqif Heritage i umjetničke galerije. Povratak u hotel i noćenje.

3. DAN DOHA - (fakultativni izlet PUSTINJSKI SAFARI)
Nakon doručka predlažemo odlazak na fakultativni izlet u katarsku pustinju. Jedna od najvećih atrakcija za boravka u Dohi svakako je pustinjski safari, gdje pod vodstvom iskusnog vozača imate priliku iskusiti ludu vožnju po pustinjskim dinama i rubovima istih. Odlazak džipovima prema jugu Katara. Nezaboravna vožnja po dinama  nakon čega slijedi odlazak u beduinski kamp orijentalnog ambijenta koji se nalazi na obalama prekrasnih kristalno bijelih plaža. Po dolasku možete uživati u plivanju, igrama na plaži, vožnji na quadovima, surfanju na dinama, itd. Za to vrijeme će vam kuhari pripremiti ručak (roštilj). U poslijepodnevnim satima povratak u hotel u Dohi. Noćenje.

4. DAN DOHA
Doručak. U za to predviđeno vrijeme odjava iz hotela (oko 14 sati) i odlazak u obilazak Nacionalnog muzeja Katara (NMoQ), kojeg je osmislio francuski arhitekt Jean Nouvel (stručno vodstvo i ulaznica uključeni). Muzej se sastoji od jedanaest galerija u kojima su zastupljeni i arheološki nalazi i djela katarske umjetnosti: poezija, glazba, slikarstvo, igrani film. Muzej se nalazi nasuprot Doha Corniche šetnici uz more koja se proteže sedam kilometara, a ova je zgrada prva stvar koju svaki posjetitelj Dohe vidi nakon ulaska u grad iz zračne luke. Pješčani završetak fasade savršeno se uklapa u pustinjski krajolik pa se čini kao da zgrada raste iz zemlje. Potom odlazak u Qatar Mall, veliki i glamurozni shopping centar u kojem se nalazi preko 400 trgovina uključujući luksuzne i svjetski poznate brendove, restorane, kafiće i mnoge razne sadržaje. Slobodno vrijeme za shopping. Oko 20 sati odlazak prema Souku Waqif u Al Wakri gdje možete prošetati lukom i poznatom šetnicom s pogledom na zaljev. Organizirana večera u lokalnom restoranu. Poslije večere transfer do zračne luke.

5. DAN DOHA - ZAGREB
Po dolasku u Zračnu luku Doha, slijedi prijava na let za Zagreb na liniji QR215 (Qatar Airways) te polijetanje zrakoplova u 2 sata. Dolazak u Zagreb predviđen je u 7 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
FIRST MINUTE 4.790 kn (do 45 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta) / Redovna cijena 4.990 kn
Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.990 kn

Minimum prijavljenih putnika: 15

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH potrebna je viza za Katar. Dobiva se besplatno po ulasku u zemlju u zračnoj luci. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma dolaska u Katar.

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Važne napomene
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Kataru i može biti različita od europskih standarda.
- Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova na web stranici: mvep.hr
- Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
- Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju.

KORISNE INFORMACIJE:
KATAR
Glavni grad: Doha
Pozivni broj: +974
Površina: 11.571 km²
Valuta: Katarski rijal
Kontinent: Azija
Stanovništvo: 2,639 milijuna (2017. )
Jezik: arapski (službeni), a govore se engleski, urdu, perzijski i malajski
Religija: 96% muslimani, 4% ostali
Vremenska razlika: +1 sat ljeti / +2 sata zimi
Kupovina: zlato, začini, tehnička roba, roba poznatih kreatora, svila, parfemi, tepisi...
Trgovine uglavnom rade od 10 do 13 sati i od 16 do 22 sata. Shopping centri otvoreni su od 10 do 22 sata bez prekida preko tjedna, osim petkom od 14 do 22 sata.
Odjeća: preporučuje se lagana pamučna ljetna odjeća i udobna obuća. Kratke hlače i kratki rukavi za žene su dozvoljeni, ali je potrebno voditi računa da odjeća nije provokativna. Muškarci se isto tako ne bi smjeli pojavljivati u javnosti bez majice, osim na plaži.
Hrana i piće: Zastupljena internacionalna kuhinja, prevladava arapska. Tipična jela: shawarma - janjetina ili piletina s povrćem, zamotano u roti, arapski kruh; falafel - pržene okruglice od slanutka i začina, humus - namaz od slanutka, tabbouleh - libanonska salata od peršina, bulgura, rajčice i luka sa začinima. Popularni su i plodovi mora i meso s grilla. Preporučamo piti isključivo flaširanu vodu. Alkohol se služi isključivo u hotelskim restoranima i barovima s posebnom dozvolom. U restoranima izvan hotela nije dozvoljeno služenje alk. pića.
Napon struje: 220/240 V (potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Mobilne mreže: A1, T-Mobile i TELE2 partneri
Pozivni broj zemlje: +974 Korisne web stranice: https://www.visitqatar.qa/
Klima: vruća pustinjska - U razdoblju od listopada do ožujka, dani su ugodni i sunčani. Prosječna dnevna temperatura kreće se oko 26 °C. Noći su hladne sa prosječnom temperaturom od cca 15 °C. Period od travnja do rujna karakteriziraju vrlo visoke temperature (preko 40 °C) i visoka vlažnost zraka. Moguće su pješčane oluje. Kiši rijetko, najčešće zimi. Temperatura mora kreće se od 26 - 29 °C.

Hotel 5*! Uključena večera zadnji dan!

Cijene putovanja

Datum polaska:
31.10.2019
Datum povratka:
04.11.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
4.790 kn
Boravak:
5 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D10
 POŠALJI UPIT ZA 31.10.

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb - Doha - Zagreb
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 5* u Dohi
 • povratni transfer zračna luka – hotel
 • poludnevni razgled Dohe
 • razglede i ulaznice prema programu
 • večera zadnji dan u Souq Waqif-u
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

 • obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.990 kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu 990 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • fakultativne sadržaje
 • napojnice (20 usd - plaćanje na licu mjesta)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti
   

Fakultativni izleti:
- Izlet Pustinjski Jeep safari s kupanjem na plaži i ručkom: 690 kn

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT