EGIPAT - KRSTARENJE NILOM - 8 dana avion / brod

FIRST MINUTE

Program putovanja

Putovanje Egipat - Krstarenje Nilom i odmor u Hurgadi 8 dana avionom i brodom od 13.01.- 24.03.2018.
GARANTIRANI POLASCI svake subote izravnim letom iz Ljubljane

1.DAN: ZAGREB/LJUBLJANA - HURGADA večera ili all inclusive, noćenje
Polazak s autobusnog kolodvora Zagreb i prijevoz do zračne luke Ljubljana (po želji i uz doplatu). Prijava na izravni, charter let zrakoplovom u Hurgadu. Po dolasku, prijevoz do hotela odabrane kategorije. Noćenje.

2. DAN: HURGADA – ASSUAN doručak, večera, noćenje
Krećemo preko pustinje u Assuan, grad ljubaznih Nubijaca, mjesto gdje se okupljaju feluke, tradicionalna egipatska plovila! Po dolasku ćemo razgledati Nezavršeni obelisk i visoku Assuansku branu od kuda seže pogled na najveće umjetno jezero na svijetu – Naserovo Jezero. Noćenje.

3. DAN: ASUAN (ABU SIMBEL) - KOM OMBO doručak, ručak, večera, noćenje
Mogućnost ranog fakultativnog izleta do svetišta Abu Simbel, koji mnogima predstavlja najljepši dio putovanja. Svetišta su izgrađena u vrijeme vladavine faraona Ramzesa II. S prvotne lokacije su naknadno premješteni 65 m dalje, iznad Nasserovog jezera. Pogled na Veliko svetište je fascinantan. Na pročelju se nalaze četiri 20 m visoka kipa sjedećeg Ramzesa kojeg predstavljaju u različitim starosnim dobima. Za sve koji ne žele prisustvovati ovom izletu, predlažemo fakultativni izlet u Nubijsko selo gdje ćete saznati kako žive stanovnici Gornjeg Egipta. Poslijepodnevna plovidba felukom pokraj otoka Elafantine i mauzoleja Age - Khana. Početak krstarenja prema Kom Ombu i njegovim hramovima raznih božanstava. Po dolasku ćemo razgledati hram Boga Sobeka. Noćenje.

4. DAN: EDFU – ESNA – LUXOR doručak, ručak, večera, noćenje
Edfu je grad u kojem se nalazi najočuvaniji hram boga Horusa, jednog od najstarijih božanstava, a izgrađen je u vrijeme Kleopatre. Prikazivali su ga sa glavom sokola i povezivali s raznim faraonima tijekom njihovog života i vladanja. Povratak na brod i nastavak ležernog krstarenja Nilom. Prelazak brane na Nilu – Esne (moguće čekanje) i dolazak u Luxor u večernjim satima. Noćenje.

5. DAN: LUXOR doručak, ručak, večera, noćenje
U prijepodnevnim satima ćemo razgledati Luxor, nekadašnju prijestolnicu Tebe u vrijeme slavne 18 dinastije faraona. Doživjeti ćemo slavni Karnak, najveće svetište starog svijeta i svetište boga Amona. Područje oko Karnaka Egipćani su nazvali Ipet-Isut ili „kraj svih krajeva“. Kraći razgled tvornice papirusa, povratak na brod i ručak. Razgled hrama u Luxoru slijedi u večernjim satima, kada djeluje još tajanstvenije i moćnije. Upravo ovdje se odvijala veličanstvena scena festivala Opet gdje se slavilo rođenje i kult kraljevskih duša. Noćenje.

6. DAN: LUXOR – HURGADA doručak, ručak, večera, noćenje
Odlazak do zapadne obale Nila gdje su faraoni gradili grobnice u dolinama tebetanskih brda. U Dolini kraljeva i kraljica nalaze se spektakularni ostaci egipatske civilizacije. Razgled hrama Džeser Džeseru (Sjaj svih sjajeva) kraljice Hatšepsut, koja je bila najuspješnija žena faraon Starog Egipta. Tadašnjem je Egiptu donijela veliko bogatstvo i ugled. Razgled Memnonovih kolosa koji bdiju iznad Nila u spomen faraona Amenhotepa III i obilazak trgovine alabastera. Poslijepodne slijedi vožnja kroz pustinju u Hurgadu, dolazak u večernjim satima. Noćenje.

7. DAN: HURGADA polupansion ili all inclusive
Vrijeme je za odmor uz Crveno more, u ljetovalištu Hurgada koje je nekoć bilo malo ribarsko naselje, a danas predstavlja živahno ljetovalište brojnih hotela i raznolike turističke ponude. Ljubiteljima mora predlažemo odlazak na fakultativni izlet brodom do koraljnih grebena gdje možete uživati u prekrasnom podvodnom svijetu i na rajskoj plaži otoka Giftun. Osim morskih radosti, mogućnost odlaska po želji na safari terenskim vozilima među pustinjske dine koje skrivaju gostoljubive beduinske tabore. Noćenje.

8. DAN: HURGADA - LJUBLJANA/ZAGREB doručak, let
Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku i prijava na izravni let u Ljubljanu. Po dolasku, mogućnost organiziranog transfera do Zagreba (po želji i uz doplatu).

Cijena aranžmana po osobi: hotel 4* (polupansion) i brod 5* deluxe (puni pansion):
13.,20. i  27.01. : 6.150 kn / First minute  4.590 kn
06.01.,03. i 10.02.,03.,10.,17. i 24.03.: 6.150 kn  / First minute: 5.390 kn
17. i 24.02.:  6.150 kn / First minute 5.790 kn

Cijena aranžmana po osobi: hotel 5* (all inclusive) i brod 5* deluxe (puni pansion):
13.,20. i 27.01. : 6.550 kn / First minute 4.990 kn
06.01.,03. i 10.02.,03.,10.,17. i 24.03. 6.550 kn / First minute 5.790 kn
17. i 24.02.:  6.550 kn / First minute 6.190 kn

Popusti:

- dijete 2-12 god u pratnji dvije odrasle osobe na dodatnom krevetu 20%.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane RH potrebna je viza koja se ishodi pri ulasku u zemlju. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od planiranog izlaska iz zemlje i mora imati najmanje 2 prazne stranice.

Napomena
agencija obavještava putnike, da se raspored odvijanja programa može promijeniti bez prethodne obavijesti, ovisno o avionskom prijevozu, o slobodnim kapacitetima na brodovima i hotelima. Garantiramo sadržaj osnovnih razgleda.

Krstarenje Nilom na brodu 5* deluxe i svi razgledi s pripadajućim ulaznicama!

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT