EGIPAT - ODMOR U HURGADI I KRSTARENJE NILOM - 8 dana avion / brod

GARANTIRANO
CIJENA OD:5.370kn

Program putovanja

Putovanje Egipat - Krstarenje Nilom i odmor u Hurgadi 8 dana avionom i brodom 22.12., 29.12.2018.
GARANTIRANI POLASCI izravnim letom iz Ljubljane

1. DAN ZAGREB/LJUBLJANA - HURGADA let, večera ili all inclusive, noćenje
Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana (mogućnost organiziranog prijevoza iz Zagreba). Prijava na izravni zrakoplovni let u Hurgadu. Po dolasku, slijedi prijevoz do hotela. Smještaj, večera i noćenje.

2. DAN HURGADA – ASSUAN doručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja preko pustinje u Assuan, grad ljubaznih Nubijaca i mjesto gdje se okupljaju feluke, tradicionalna egipatska plovila! Po dolasku ćemo razgledati Nezavršeni obelisk i visoku Assuansku branu od kuda seže pogled na najveće umjetno jezero na svijetu – Naserovo Jezero. Večera i noćenje.

3. DAN ASUAN (ABU SIMBEL) - KOM OMBO doručak, ručak, večera, noćenje
Doručak. Mogućnost ranog fakultativnog izleta do svetišta Abu Simbel, koji mnogima predstavlja najljepši dio putovanja. Svetišta su izgrađena u vrijeme vladavine faraona Ramzesa II. S prvotne lokacije su naknadno premješteni 65 m dalje, iznad Nasserovog jezera. Pogled na Veliko svetište je fascinantan. Na pročelju se nalaze četiri 20 m visoka kipa sjedećeg Ramzesa kojeg predstavljaju u različitim starosnim dobima. Za sve koji ne žele prisustvovati ovom izletu, predlažemo fakultativni izlet u Nubijsko selo gdje ćete saznati kako žive stanovnici Gornjeg Egipta. Poslijepodnevna plovidba felukom pokraj otoka Elafantine i mauzoleja Age - Khana. Početak krstarenja prema Kom Ombu i njegovim hramovima raznih božanstava. Po dolasku ćemo razgledati hram Boga Sobeka. Večera i noćenje.

4. DAN EDFU – ESNA – LUXOR doručak, ručak, večera, noćenje
Doručak. Edfu je grad u kojem se nalazi najočuvaniji hram boga Horusa, jednog od najstarijih božanstava, a izgrađen je u vrijeme Kleopatre. Prikazivali su ga sa glavom sokola i povezivali s raznim faraonima tijekom njihovog života i vladanja. Povratak na brod i nastavak ležernog krstarenja Nilom. Prelazak brane na Nilu – Esne (moguće čekanje) i dolazak u Luxor u večernjim satima. Večera i noćenje.

5. DAN LUXOR  doručak, ručak, večera, noćenje
Doručak. U prijepodnevnim satima ćemo razgledati Luxor, nekadašnju prijestolnicu Tebe. Doživjeti ćemo slavni Karnak, najveće svetište starog svijeta i svetište boga Amona. Područje oko Karnaka Egipćani su nazvali Ipet-Isut ili „kraj svih krajeva“. Kraći razgled tvornice papirusa, povratak na brod i ručak. Razgled hrama u Luxoru slijedi u večernjim satima, kada djeluje još tajanstvenije i moćnije. Upravo ovdje se odvijala veličanstvena scena festivala Opet gdje se slavilo rođenje i kult kraljevskih duša. Večera i noćenje.

6. DAN LUXOR – HURGADA doručak, ručak, večera, noćenje
Doručak. Odlazak do zapadne obale Nila gdje su faraoni gradili grobnice u dolinama tebetanskih brda. U Dolini kraljeva i kraljica nalaze se spektakularni ostaci egipatske civilizacije. Razgled hrama Džeser Džeseru (Sjaj svih sjajeva) kraljice Hatšepsut, koja je bila najuspješniji ženski faraon Starog Egipta. Tadašnjem je Egiptu donijela veliko bogatstvo i ugled. Razgled Memnonovih kolosa koji bdiju iznad Nila u spomen faraona Amenhotepa III i obilazak trgovine alabastera. Poslijepodne slijedi vožnja kroz pustinju u Hurgadu, dolazak u večernjim satima. Večera i noćenje.


7. DAN HURGADA  polupansion ili all inclusive
Doručak. Vrijeme je za odmor uz Crveno more, u ljetovalištu Hurgada koje je nekoć bilo malo ribarsko naselje, a danas predstavlja živahno ljetovalište brojnih hotela i raznolike turističke ponude. Ljubiteljima mora predlažemo odlazak na fakultativni izlet brodom do koraljnih grebena gdje možete uživati u prekrasnom podvodnom svijetu i na rajskoj plaži otoka Giftun. Osim morskih radosti, mogućnost odlaska po želji na safari terenskim vozilima među pustinjske dine koje skrivaju gostoljubive beduinske tabore. Večera i noćenje.


8. DAN HURGADA - LJUBLJANA/ZAGREB  doručak, let
Doručak. Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku i prijava na izravni let u Ljubljanu. Po dolasku, mogućnost organiziranog transfera do Zagreba


Cijena aranžmana po osobi:
- polasci 22.12. i 29.12.: 7.680 kn

Doplata za manju skupinu putnika (3-9): 390 kn

Popust:

- djeca od 2-12 godina na dodatnom krevetu 20 %

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane RH potrebna je viza koja se ishodi pri ulasku u zemlju. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od planiranog izlaska iz zemlje i mora imati najmanje 2 prazne stranice.

 

Cijene putovanja

Datum polaska:
22.12.2018
Datum povratka:
29.12.2018
Grad polaska:
Ljubljana
Mjesto polaska: ZL Ljubljana
Cijena:
7.680 kn
Boravak:
8 dana
GARANTIRANO
Šifra: D10
 POŠALJI UPIT ZA 22.12.
Datum polaska:
29.12.2018
Datum povratka:
05.01.2019
Grad polaska:
Ljubljana
Mjesto polaska: ZL Ljubljana
Cijena:
7.680 kn
Boravak:
8 dana
GARANTIRANO
Šifra: D10
 POŠALJI UPIT ZA 29.12.

Cijena uključuje:

 • izravni zrakoplovni prijevoz Ljubljana - Hurgada – Ljubljana
 • pristojbe zračne luke
 • zrakoplovne i sigurnosne pristojbe
 • krstarenje brodom po Nilu (5* deluxe) na bazi punog pansiona
 • hotelske usluge prema programu putovanja (hoteli 4* na bazi polupansiona odnosno 5* na bazi all inclusive usluge – uz doplatu)
 • sve razglede prema programu i ulaznice
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku i slovenskog pratitelja
 • trošak organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu/kabinu 4* od 750 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu/kabinu 5* 1.070 kn
 • fakultativne izlete (plaćanje na licu mjesta): Abu Simbel s autobusom 115 EUR, Nubijsko selo 32 EUR, kočije u Luxoru 36 EUR
 • dodatne usluge i obroke: all inclusive tijekom krstarenja od 890 kn
 • napojnice za vodiče/ vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 40 EUR
 • viza i asistencija lokalnog partnera u zračnoj luci 230 kn
 • povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke
 • putno osiguranje
   

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT