FRANKFURT - AUTO SHOW I MUNCHEN - OKTOBERFEST 2019. - 3 dana autobusom

FIRST MINUTE
CIJENA OD:1.090kn

Program putovanja

Putovanje u Frankfurt na Auto show i u Munchen na Oktoberfest 3 dana autobusom 20.09.-22.09.2019.

Moguć polazak Čakovec i Varaždin uz prethodnu najavu.

1. dan ZAGREB – NURNBERG
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 05.00 sati. Slijedi ugodna vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku do Nurnberga. Po dolasku u Nürnberg razgled povijesne jezgre grada koja je u srednjem vijeku smatrana prijestolnicom Svetog rimskog carstva. Grad je posebno poznat po brojnim podrumima za skladištenje pive: glavni gradski trg Hauptmarkt (danas najpoznatiji po čuvenom božićnom sajmu) s gotičkom fontanom Schöner Brunnen (Lijepi bunar - simbol grada), stara gradska vijećnica, crkva sv. Sebaldusa, kuća Albrechta Dürera, dvorac Kaiserburg (sjedište njemačkih srednjovjekovnih vladara)... Preporučamo posjet nekoj od poznatih pekarnica kao što su Lebkuchen, Schmidt ili Wicklein, poznate po pripremi čuvenih nürnberških kolača. Slobodno vrijeme. Odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

2. dan NURNBERG – FRANKFURT – Auto show 2019., fakultativni izlet
Doručak. Sa našim pratiteljem putovanja odlazimo u Frankfurt. Po dolasku odlazimo na sajam automobila. Oni koji ne žele ići na sajam mogu ići individualno u razgled grada na Maini te vidjeti: Romer (gradska vijećnica već 600 godina), katedrala, Crkva S.Pavla, srednjovjekovna povijesna jezgra. Povratak iz Frankfurta u 18.00 sati u hotel. Noćenje.

3. dan NURNBERG - MUNCHEN – Oktoberfest 2019. - ZGB
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Munchenu. Po dolasku odlazimo na Oktoberfest; najveća pučka fešta na svijetu. Dolaze i brojni turisti iz cijelog svijeta. Održava se od 1810. Godine, na Theresienwiese. Svake godine dolazi preko šest milijuna posjetitelja. Prost! Živjeli! Oni koji ne žele ići na Oktoberfest mogu se zadržati u centru grada na Marienplatzu, najpoznatiji glavni trg Münchena. Tu se nalazi Gradska vijećnica i veliki sat s kukavicom koja izlazi svaki dan u 11 sati. U blizini glavnog trga nalaze se gradske crkve Frauenkirche (Katedrala Naše Gospe), Theatinerkirche čija su dva tornja postala simbol grada i crkva sv. Petra, Palača pravde i pješačka zona u kojoj se nalaze razni dućani i prodavaonice suvenirima. Predviđeni polazak za Zagreb u 16.00 sati. Dolazak se očekuje do ponoći.

Cijena aranžmana po osobi Firsti minute 1.090 kn / Redovna cijena: 1.190 kn

Rok za prijavu: 10 dana prije polaska.  /   Minimalan broj putnika: 40

Popusti:
-  dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20 % popust
-  odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj sobi 10 %

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca biti će definirano 5 dana prije polaska.

Razgled Nurnberga!

Cijene putovanja

Datum polaska:
20.09.2019
Datum povratka:
22.09.2019
Grad polaska:
Zagreb / Varaždin / Čakovec
Mjesto polaska: Varaždin / Čakovec / AK Zagreb
Cijena:
1.090 kn
Boravak:
3 dana
FIRST MINUTE
Šifra: I0
 REZERVIRAJ ZA 20.09.  POŠALJI UPIT ZA 20.09.

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • smještaj u Nurnbergu u hotelu 3/4* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja sa doručkom
 • razgledavanja prema programu
 • pratitelja tijekom putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60 kn po osobi
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dnevna karta vikend 16 eur za sajam automobila Frankfurt 2019.g (informativna cijena)
 • izlet u Frankfurt 150 kn po osobi (minimalno 30 osoba)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 360 kn
 • putno osiguranje


Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
-za posebno sjedalo u autobusu:
    - 1 red – sj. 3,4  100 kn
    - 2 red – sj. 5,6,7,8  100 kn
-za dodatno prazno sjedalo u autobusu 350 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

VAŽNE INFORMACIJE
Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija Idea putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Savezna Republika Njemačka (njem.: Bundesrepublik Deutschland, alemanski: Bundesrepublik Ditschlånd Austro-bavarski: Bundesrepublik Deitschlånd, niskonjemački: Bundesrepublik Düütschland, ripuarijski njemački: Bundesrepublik Dütschland) je država u srednjoj Europi. Na sjeveru graniči sa Sjevernim morem, Danskom i Baltikom, na istoku s Poljskom i Češkom, na jugu s Austrijom i Švicarskom, a na zapadu s Francuskom, Luksemburgom, Belgijom i Nizozemskom. Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 16 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung).

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 29 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 2 dana prije putovanja završno pismo.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Sloveniju, Austriju i Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Mogućnosti plaćanja:
  • gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
  • kreditne kartice: jednokratno i obročno: American Express, Diners, Maestro, Visa, Mastercard
  • putem mrežne stranice


Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., ID KOD: HR-AB-01080951142. Polica jamčevine br. 1501-00000732 uplaćena kod Wiener  osiguranja Vienna Insurance group d.d. Zagreb, Slovenska 24. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Overview

Gabrijela Koščica

Napisala i uređuje program

 

POŠALJI UPIT POŠALJI UPIT