GRUZIJA I ARMENIJA - 6 dana zrakoplovom

GARANTIRANO
CIJENA OD:8.190kn

Program putovanja

Putovanje Gruzija i Armenija 6 dana avionom 27.04.-02.05. 2018.
GARANTIRANI POLAZAK

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA – TBILISI let, doručak, večera, noćenje
LET U GLAVNI GRAD GRUZIJE I RAZGLED JEDNOG OD NAJLJEPŠIH GRADOVA ZAKAVKAZJA
Sastanak putnika na autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz (doplata) do zračne luke Ljubljana ili dolazak u vlastitom aranžmanu. Prijava na let posebnim zrakoplovom u Tbilisi. Po dolasku, prijevoz do hotela, smještaj i doručak. Razgled glavnog grada Gruzije i jednog od najljepših gradova Zakavkazja ćemo započeti kod crkve Metekhi i u starom gradu, labirintu boja i vreve. Nastaviti ćemo pokraj starih, gradskih vila do područja kupki, nakon čega slijedi uspon na gradsku tvrđavu Narikala, s koje se širi lijepi pogled na Tbilisi s okolicom. Posjetiti ćemo više od 100 godina staru sinagogu, katedralu Sioni iz 6 st. i prošetati živahnom glavnom ulicom Rustaveli, s brojnim zanimljivim trgovinama. Slobodno vrijeme za ručak, nakon čega ćemo razgledati planinu Mttatsminda koja se veličanstveno uzdiže iznad grada. Večera i noćenje.

2. DAN: TBILISI – ANANURI – KAZBEGI – TBILISI doručak, večera, noćenje
VOŽNJA VOJNOM CESTOM
Nakon doručka slijedi panoramska vožnja do tvrđave Fort Ananuri s usputnim stajanjima radi fotografiranja. Nastavak putovanja u poslijepodnevnim satima „vojnom cestom“ preko 2.400 m visokog prijelaza do središta Kavkaza odnosno mjesta Kazbegi koji se nalazi uz rusku granicu. Po želji, mogućnost odlaska na izlet pješice (cca 2 sata) do crkvice Gergeti – Sv.Trojice iznad koje se uzdiže veličanstvena planina Kazbek (5.000 m). Prema legendi, na ovoj su planini antički bogovi pribili Prometeja kada je ukradenu vatru poklonio čovječanstvu. Povratak u Tbilisi, večera i noćenje.

3. DAN: MTSKHETA – GORI – UPLITSIHE – TBILISI doručak, noćenje
STALJINOV RODNI GRAD I MUZEJ
Doručak. Vožnja do bivšeg gruzijskog glavnog grada Mtskheta čiji su spomenici uvršteni na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Razgledati ćemo katedralu Svetitskhaveli, samostanski kompleks Samtavro i crkvu Jvari. Nastavak vožnje u industrijski i sveučilišni grad Gori te rodni grad Josifa Staljina. Razgled zanimljive gradske tržnice. Slobodno vrijeme za ručak. U povratku u Tbilisi, razgledati ćemo ostatke antičke prijestolnice Uplitsihe. Noćenje.

4. DAN: TBILISI – TSINANDALI – TELAVI – SIGHNAGHI – TBILISI doručak, večera, noćenje
U DRUŠTVU LJUBAZNIH DOMAĆINA
Doručak. Vožnja do Kakheti, istočne regije Gruzije, koja je poznata po proizvodnji slatkih vina. Po dolasku ćemo najprije posjetiti posjed romantičnog pisca Aleksandra Čavčavadze i 200 godina staru vinsku klet u kojoj se još uvijek proizvode vina sorte Tsinandali. Kraća vožnja do domaćinstva u okolici Gurjaanija gdje će nas ugostiti ljubazni domaćini, ponuditi nam vino koje je napravljeno po starom »kvevri« postupku (ovaj postupak se nalazi i na popisu UNESCO-ve baštine) te nas upoznati s tradicijom »tamade« koju gruzijci koriste u svakodnevnom životu. Povratak u Tbilisi. Večera i noćenje.

5. DAN: TBILISI – ARMENIJA – HAGHPAT – SANAHIN – HOVHANAVANK – EREVAN doručak, noćenje
ARMENIJA – KOLIJEVKA KRŠĆANSTVA
Nakon doručka, krećemo prema Armeniji. Nakon graničnih formalnosti, stići ćemo u mjesto Alaverdi koji se nalazi u klancu Debed. Razgledati ćemo značajni samostanski kompleks Haghpat koji je uvršten na UNESCO-v popis kulturne baštine. Nastavak vožnje kroz mjesta Vanadzor i Spitak uz usputno zaustavljanje radi razgleda parka Abecede. Obilazak samostana Ivana Krstitelja u blizini rijeke Kasakh. Vožnja u Erevan, glavni grad Armenije. Smještaj u hotel, noćenje.

6. DAN: EREVAN – LJUBLJANA/ZAGREB doručak, let
DEGUSTACIJA ARMENSKOG KONJAKA
Nakon doručka, odlazak u razgled Erevana, glavnog grada Armenije, koji je smješten u podnožju Aragata. Šetnja središtem do Trga Republike, Matenadaranske knjižnice i gradske tržnice. U parku ćemo razgledati Muzej žrtava genocida i spomenik Majke Armenije, nakon čega slijedi odlazak u tvornicu konjaka i degustacija ovog popularnog armenskog pića. Kasno poslijepodne, prijevoz u zračnu luku i direktan let u Ljubljanu. Vožnja do Zagreba u vlastitom aranžmanu ili po želji, mogućnost organiziranog (doplata) prijevoza.

Cijena aranžmana po osobi u 1/2 sobi (min. 45 putnika): 8.190 kn
Doplata za manji broj putnika (manje od 45 putnika)*: 990 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn

*Kako bi se realizirao charter let, potreban je minimalni broj 140 prijavljenih putnika u zrakoplovu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu. Cijena je dobivena na temelju broja putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa te se obračunava viša cijena za putnike na oba autobusa dok se ne dostigne optimalni broj putnika.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Državljanima Republike hrvatske viza za Gruziju i Armeniju nije potrebna. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.

Napomene
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.  Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena. Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.

Cijene putovanja

Datum polaska:
27.04.2018
Datum povratka:
02.05.2018
Grad polaska:
Ljubljana
Mjesto polaska: ZL Ljubljana
Cijena:
8.190 kn
Boravak:
6 dana
min.45 putnika
Šifra: D10
 POŠALJI UPIT ZA 27.04.
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • izravni charter let na relaciji Ljubljana – Tbilisi – Erevan – Ljubljana
 • lokalne autobusne prijevoze po programu
 • 5 x noćenja s doručkom u hotelima 3* po programu
 • 2 x večere u hotelima ili lokalnim restoranima
 • razglede prema programu
 • ulaznice (Narikala, Gori, Uplistsokhte, Tsinandali)
 • degustacija vina u Gruziji
 • degustacija konjaka u Armeniji
 • lokalnog vodiča i hrvatskog pratitelja (u slučaju manje od 25 prijavljenih putnika, pratitelj putovanja će biti na slovenskom jeziku)
 • trošak organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 990 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.390 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • dvije tradicionalne večere (jedna u Gruziji, druga u Armeniji)
 • dodatne usluge i obroke
 • sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“
 • napojnice za vodiče/vozače - obavezna doplata
 • povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke 349 kn
 • putno osiguranje

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT