HURGADA, KRSTARENJE NILOM I KAIRO - 8 dana zrakoplovom i brodom

GRUPNI POLAZAK
CIJENA OD:6.910kn

Program putovanja

Putovanje Egipat 8 dana avionom i brodom
Polasci svake subote do 27.10. iz zračne luke Ljubljana
GARANTIRANI POLAZAK 13.10.

Mogućnost organiziranog prijevoza Zagreb-Ljubljana-Zagreb (uz doplatu).

1. DAN ZAGREB/LJUBLJANA - HURGADA večera ili all inclusive, noćenje
Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana (mogućnost organiziranog prijevoza iz Zagreba). Prijava na izravni zrakoplovni let u Hurgadu. Po dolasku, slijedi prijevoz do hotela. Smještaj, večera i noćenje.

2. DAN HURGADA – ASSUAN doručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja preko pustinje u Assuan, grad ljubaznih Nubijaca i mjesto gdje se okupljaju feluke, tradicionalna egipatska plovila! Po dolasku ćemo razgledati Nezavršeni obelisk i visoku Assuansku branu od kuda seže pogled na najveće umjetno jezero na svijetu – Naserovo Jezero. Večera i noćenje.

3. DAN ASUAN (ABU SIMBEL) - KOM OMBO doručak, ručak, večera, noćenje
Doručak. Mogućnost ranog fakultativnog izleta do svetišta Abu Simbel, koji mnogima predstavlja najljepši dio putovanja. Svetišta su izgrađena u vrijeme vladavine faraona Ramzesa II. S prvotne lokacije su naknadno premješteni 65 m dalje, iznad Nasserovog jezera. Pogled na Veliko svetište je fascinantan. Na pročelju se nalaze četiri 20 m visoka kipa sjedećeg Ramzesa kojeg predstavljaju u različitim starosnim dobima. Za sve koji ne žele prisustvovati ovom izletu, predlažemo fakultativni izlet u Nubijsko selo gdje ćete saznati kako žive stanovnici Gornjeg Egipta. Poslijepodnevna plovidba felukom pokraj otoka Elafantine i mauzoleja Age - Khana. Početak krstarenja prema Kom Ombu i njegovim hramovima raznih božanstava. Po dolasku ćemo razgledati hram Boga Sobeka. Večera i noćenje.

4. DAN EDFU – ESNA – LUXOR doručak, ručak, večera, noćenje
Doručak. Edfu je grad u kojem se nalazi najočuvaniji hram boga Horusa, jednog od najstarijih božanstava, a izgrađen je u vrijeme Kleopatre. Prikazivali su ga sa glavom sokola i povezivali s raznim faraonima tijekom njihovog života i vladanja. Povratak na brod i nastavak ležernog krstarenja Nilom. Prelazak brane na Nilu – Esne (moguće čekanje) i dolazak u Luxor u večernjim satima. Večera i noćenje.

5. DAN LUXOR doručak, ručak, noćenje
Doručak. U prijepodnevnim satima ćemo razgledati Luxor, nekadašnju prijestolnicu Tebe. Doživjeti ćemo slavni Karnak, najveće svetište starog svijeta i svetište boga Amona. Područje oko Karnaka Egipćani su nazvali Ipet-Isut ili „kraj svih krajeva“. Kraći razgled tvornice papirusa, povratak na brod i ručak. Razgled hrama u Luxoru slijedi u večernjim satima, kada djeluje još tajanstvenije i moćnije. Upravo ovdje se odvijala veličanstvena scena festivala Opet gdje se slavilo rođenje i kult kraljevskih duša. Noćenje.

6. DAN LUXOR – KAIRO doručak, večera, noćenje
Doručak. Odlazak do zapadne obale Nila gdje su faraoni gradili grobnice u dolinama tebetanskih brda. U Dolini kraljeva i kraljica nalaze se spektakularni ostaci egipatske civilizacije. Razgled hrama Džeser Džeseru (Sjaj svih sjajeva) kraljice Hatšepsut, koja je bila najuspješniji ženski faraon Starog Egipta. Tadašnjem je Egiptu donijela veliko bogatstvo i ugled. Razgled Memnonovih kolosa koji bdiju iznad Nila u spomen faraona Amenhotepa III i obilazak trgovine alabastera. Poslijepodne slijedi ukrcaj na vlak, smještaj u dvokretnim kabinama i noćno putovanje u Kairo. Večera i noćenje.

7. DAN KAIRO doručak, ručak, noćenje
Doručak. Egipatski narod grad Kairo nazivaju „misr“ što na arapskom znači – Egipat. Odlazak u razgled Keopsove piramide, najstarijeg svjetskog čuda u Gizi i Kefrenove piramide, druge po veličini. Najmanja pripada faraonu Mikerin. Imati ćemo priliku vidjeti i sfingu, čuvaricu piramida. Nastavak do velikog Nacionalnog Muzeja u Kairu u kojem se čuvaju bogata nalazišta. Informativni razgled. Po želji, razgled dvorane mumija (doplata). Smještaj, noćenje.

8. DAN KAIRO – HURGADA – LJUBLJANA/ZAGREB doručak, let
Doručak. Autobusni prijevoz do Hurgade i zračne luke. Prijava na izravni let u Ljubljanu. Po dolasku, mogućnost organiziranog transfera do Zagreba.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 
- za polaske 15.-22.09., 22.-29.09.,29.09.-06.10., 06.-13.10., 13.-20.10., 20.-27.10. :  6.910 kn
- za polazak 27.10.-03.11.:  8.690 kn
Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane RH potrebna je viza koja se ishodi pri ulasku u zemlju. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od planiranog izlaska iz zemlje i mora imati najmanje 2 prazne stranice. 

Cijene putovanja

Datum polaska:
27.10.2018
Datum povratka:
03.11.2018
Grad polaska:
Ljubljana / Zagreb
Mjesto polaska: ZL Ljubljana / AK Zagreb
Cijena:
8.690 kn
Boravak:
8 dana
GRUPNI POLAZAK
Šifra: D10
 POŠALJI UPIT ZA 27.10.

Cijena uključuje:

 • izravni zrakoplovni prijevoz Ljubljana - Hurgada – Ljubljana
 • zrakoplovne i sigurnosne pristojbe
 • krstarenje brodom po Nilu (5* deluxe) na bazi punog pansiona
 • hotelske usluge prema programu putovanja (hoteli 4* na bazi polupansiona odnosno 5* na bazi all inclusive usluge, puni pansion na brodu i polupansion u vlaku i u Kairu)
 • sve razglede prema programu i ulaznice (osim unutrašnjosti piramida i Dvorane mumija)
 • prijevoz vlakom na relaciji Luxor-Kairo
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku i slovenskog pratitelja
 • trošak organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za manji broj putnika (do 9 putnika): 390 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (hotel/brod) 4* od 1.220 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • jednokrevetni kupe u vlaku od 750 kn
 • fakultativne izlete (plaćanje na licu mjesta): Abu Simbel s autobusom 105 EUR, Nubijsko selo 32 EUR, koraljni greben i otok Giftun, jeep safari
 • dodatne usluge i obroke: all inclusive tijekom krstarenja od 890 kn
 • sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“
 • napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 40 EUR
 • viza i asistencija lokalnog partnera u zračnoj luci 230 kn
 • povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke 349 kn
 • putno osiguranje

 

POŠALJI UPIT
POŠALJI UPIT