INDIJA - ZLATNI TROKUT - 9 dana zrakoplovom

ZRAKOPLOVOM IZ LJUBLJANE

Program putovanja

Putovanje Indija - Zlatni trokut 9 dana avionom 07.02.2019.

1. dan: Let za Delhi
Let iz Ljubljane preko Istanbula u Delhi.

2. dan: Dolazak u Delhi – panoramski razgled grada
Po dolasku u Delhi slijedi transfer do Vašeg hotela, prijava u hotel, doručak i osvježenje. Nakon toga očekuje Vas vođeni panoramski razgled autobusom kroz Stari Delhi. Prvo ćete posjetiti RAJ GHAT (spomenik Mahatmi Gandhiju) i pritom uživati u prekrasnoj šetnji. Nakon toga krećemo dalje autobusom, prolazimo pokraj Crvene utvrde i dolazimo do CHANDNI CHOWK (najstarijeg i najposjećenijeg bazara na tom području). U nastavku Vas očekuje poseban doživljaj: vožnja rikšama kroz živahne ulice CHANDNI CHOWKA. Slijedi vožnja prema Starom Delhiju. Uživajte tijekom vožnje u šarmu starog svijeta u povijesnom Delhiju. Noćenje.

3. dan: Razgled New Delhi – Agra
Nakon doručka napuštate Vaš hotel i krećete u razgled New Delhija. Očekuje Vas QUTAB MINAR, najviši kameni toranj Indije, impozantan slavoluk Vrata Indije, predsjednička palača, zgrade parlamenta, državne i upravne zgrade kao i mauzolej Humayun. Nakon toga krećete brzom cestom prema gradu Agri. Grad Agra leži na obalama rijeke Yamune. Ovaj grad spominje se još u najpoznatijem indijskom epu MAHABHARTA pod imenom Agrevana ili „granica šume“. Dolazak u hotel na području Agre, prijava i noćenje.

4. dan: Agra – Taj Mahal – Rotes Fort
Doručak. Danas posjećujete najpoznatiju građevinu Indije – pripremite fotoaparate! Najbolje vrijeme za posjet TAJ MAHALU je rano ujutro za vrijeme svitanja. Divite se impozantnoj arhitekturi kao i vrtu koji okružuje TAJ MAHAL. Nakon toga vraćate se u hotel i uživate u Vašem doručku. Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet do utvrde AGRA koja se naziva i Crvena utvrda (uključeno u paketu izleta). Uživajte u prekrasnom pogledu na rijeku Yamunu s Taj Mahalom u pozadini. Ostatak dana stoji Vam slobodno na raspolaganju. U kasnijim poslijepodnevnim satima pozivamo Vas na na fakultativni gastronomski izlet „AGRA FOOD TRAIL“ (uključeno u paketu izleta). Noćenje.

5. dan: Fatehpur Sikri – Jaipur
Doručak. Slijedi vožnja za JAIPUR. Putem ćete posjetiti grad FATEHPUR SIKRI koji je udaljen cca 40 km od grada Agre. Razgledat ćete iznenađujuće dobro očuvane veličanstvene zgrade „grada duhova“, uključujući Jama Masjid, palaču Panch Mahal i druge palače koje su i danas svjedoci veličine i sjaja mogulskog carstva iz doba procvata njegove moći. Nastavak prema Jaipuru. .JAIPUR, kojeg nazivaju i „crvenim gradom“, glavni je i najveći grad indijske države Rajasthan. Dolazak i prijava u hotel na području Jaipura. Noćenje.

6. dan: Amber Fort
Ujutro, nakon doručka, očekuje Vas razgled tvrđave AMBER, koja je do 1728. godine bila glavni grad ove države. Razgledajte hram Kali, dvoranu pobjede ili Jai Mahal i Jagmandir. Moguće je jahanje slonova u tvrđavi Amber (fakultativno – sadržano u paketu izleta). U nastavku Vas očekuje kružna vožnja gradom Jaipur na kojoj ćete vidjeti zvjezdarnicu, gradsku palaču i muzej. Put nas vodi i do Hawa Mahala („Palače vjetrova“). Navečer imate mogućnost pogledati fakultativnu demonstraciju indijskog kuhanja nakon koje slijedi i večera (već uključeno u paketu “Kultura i večere”). Noćenje.

7. dan: Slobodno ili jeep safari ili izlet “Jedan dan sa slonom”
Doručak. Danas Vam se pruža mogućnost da Jaipur istražujete sami ili da nam se pridružite na fakultativnim izletima koje smo pripremili za Vas: 1) safari vožnja džipom koja uključuje razgled jednog sela i ručak u Samodi (uključeno u paketu izleta) 2) dan sa slonom (više detalja dobit ćete kod našeg agenta).

8. dan: Jaipur – Delhi
Nakon doručka napuštamo Jaipur i hotel, slijedi povratak u Delhi. Putem ćete imati dovoljno vremena za stanku za ručak i za kupnju nekoliko suvenira. Poslijepodne stižete u Delhi na posljednje noćenje. Danas imate mogućnost pogledati Kingdom of Dreams (uključeno u paketu "Večere i kultura"), teatralnu i šarenu dramu. Prekrasno „Kraljevstvo snova“ je karneval koji je Indiju učinio jedinstvenom turističkom destinacijom. Noćenje na području Delhija.

9. dan: Povratni let
Doručak. Slijedi transfer u zračnu luku na let u ranim jutarnjim satima

Cijena aranžmana po osobi:
07.02.-15.02.2019.: 5.949 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.350 kn

Minimalni broj putnika: 20

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za Indiju.
Vizu je moguće ishoditi putem interneta i sustava e visa (www.indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html)
Cijena vize za Indiju iznosi 50 USD. Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjen obrazac (koji možete naći na https://indianvisaonline.gov.in/), skenirana prva stranica putovnice (tamo gdje su podaci) u PDF formatu (veličine: min 10 KB, max. 300KB), skenirana slika za putovnicu ( 5 x 5 cm) u JPG formatu (veličine: min 10 KB, max. 1 MB). Putovnica mora vrijediti jošminimalno 6 mjeseci od datuma putovanja. Moguće je posredovanje agencije u izradi vize. Cijena vize s uslugom ishođenja u agenciji iznosi 450 kn.

Vrijeme leta:

7.2.-15.2.2019.
1 TK1062 L TH 07FEB LJUIST HK24 0930 1340
2 TK 716 L TH 07FEB ISTDEL HK24 2055 0515*
3 TK 717 L FR 15FEB DELIST HK24 0655 1125
4 TK1063 L FR 15FEB ISTLJU HK24 1845 1900

Napomene:
Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije. Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Video

POŠALJI UPIT