VELIKA ISLANDSKA TURA - 9 dana zrakoplovom

GARANTIRANO 28.07.

Program putovanja

Putovanje Island 9 dana avionom 28.07., 19.08.2018.
GARANTIRANI POLAZAK 28.07.

1. DAN ZAGREB/LJUBLJANA – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – REYKJAVIK noćenje
Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru Zagreb i vožnja (po želji i uz doplatu) do Ljubljane odnosno obližnje zračne luke (Munchen, Beč) od kuda slijedi prijava na let u Reykjavik. Po dolasku, prijevoz do hotela i smještaj u Reykjaviku ili okolici.

2. DAN: REYKJAVIK – IZLET „ZLATNI KRUG“ doručak, noćenje
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet Zlatni krug. Vožnja do vulkanskog kratera Kerio u kojem se nalazi manje jezero. Zaustavljanje kod Haukadalur geotermalnog područja i nastavak putovanja do Gejzira – slavnog gejzira koji je dao ime svim gejzirima svijeta. Već neko vrijeme je utihnuo, ali njegovu je ulogu preuzeo Strokkur koji svakih nekoliko minuta ispusti vruću vodu do 20 metara u visinu! Nakon razgleda, slijedi vožnja do Gullfossa, jednog od najpoznatijih islandskih prirodnih čuda. Za kraj ovog čudesnog dana kroz jedinstvenu islandsku prirodu posjetit ćemo područje prvog nacionalnog parka na Islandu i povijesno najvažnijeg mjesta za cijelu zemlju – Thingvellira. Thingvellir je mitsko mjesto za Islanđane, a njegove prirodne ljepote i jedinstveni krajolik ostavljaju svakog posjetitelja bez daha. Ljetni doživljaj Thingvellira, kad su njegova polja prekrivena cvatom raznog cvijeća, posebna je uspomena. Putovanje do Reykjavika u smiraj dugog ljetnog dana, smještaj u hotel. Noćenje.

3. DAN VESTMANSKI OTOCI - VIK doručak, noćenje
Doručak. Ukrcaj na trajekt koji će nas odvesti na Vestmanske otoke. Vestmannaeyjar, kako se na islandskom zovu, čine 16 otočića i nekih 30-ak stijena i nude zavodljivu kombinaciju spokoja i sirove prirodne ljepote. Riječ je ujedno o novijim svjetskim vulkanskim kreacijama – jedan od otoka nastao je tek 1963. g. nakon silovite vulkanske erupcije. U kontrastu s grubom okolicom, Heimaey, jedini naseljen otok, izgledom je jedan od najmirnijih kutaka Islanda. Obići ćemo Heimaey, promatrati ptice u Storhofdiju, prošetati do kratera koji je zadnji put bio aktivan prije nekoliko godina. Slobodno vrijeme ili mogućnost (doplata) odlaska na izlet brodom tijekom kojeg ćemo promatrati prekrasnu prirodu otoka, špilje, morske ptice i vidjeti možda i ponekog kita. Povratak s Vestmanskih otoka u poslijepodnevnim satima i vožnja do mjesta Vik, smještaj i noćenje.

4. DAN VIK - JOKULSARLON doručak, noćenje
Nakon doručka slijedi vožnja prema Skaftafellu, dijelu nacionalnog parka Vatnajökull, gdje ćemo imati priliku vidjeti slavni crni Svartifoss vodopad s prekrasnim bazaltnim stupovima, tipičnim za Island (slavna Hallgrimova crkva u Reykjaviku oponaša svojim izgledom bazaltne stupove). Nakon razgleda, nastaviti ćemo prema Jökulsárlónu, jednom od najatraktivnijih mjesta na Islandu: riječ je o tzv. glacijalnoj laguni, jezeru punom santi leda pristiglih s obližnjeg ledenjaka. Ledenjak se tako brzo otapa da je Jökulsárlón danas najdublje jezero na Islandu. Tu su snimana i dva filma iz James Bond serijala. Mogućnost uz doplatu vožnje amfibijskim brodom između ledenjačkih santi. Za kraj dana, odlazak do ribarskog gradića Höfn koji je smješten na jugozapadnoj obali Islanda. Noćenje u okolici Egilsstadira ili Breiddalsvika.

5. DAN ISTOČNI FJORD – MYVATN doručak, noćenje
Doručak. Nastavak putovanja istočnom obalom Islanda, vrlo lijepim područjem visokih planina i dubokih fjordova. Obilazak vodopada Dettiffos i geotermalnog područja Namaskarđ. Dan ćemo privesti kraju na širem području jezera Myvatn koje Islandu predstavlja vrlo važno područje zbog gniježđenja mnogih ptičjih vrsta. Noćenje.

6. DAN JEZERO MYVATN – DIMMUBORGIR – VODOPAD GOðAFOSS – AKUREYRI doručak, noćenje
Doručak. Vožnja do lijepog i mirnog jezera Myvatn, omiljenog područja ljubitelja ptica, prirode i zanimljivih vulkanskih oblika. Razgledati ćemo polja solfatara, Dimmuborgir stijene od lave, pesudokratere u Skútustaðiru. Slijedi nastavak vožnje i zaustavljanje radi razgleda vodopada Goðafoss odnosno „Vodopada bogova“. Nastavak vožnje prema Akureyriju, grad koji se smjestio samo 100 km ispod Arktičkog kruga, Akureyri ima toplija ljeta od Reykjavika i klimu koja nije tako surova kako se pretpostavlja. Smještaj u okolici grada. Noćenje.

7. DAN AKUREYRI - LAUGARBAKKI – REYKJAVIK doručak, noćenje
Nakon doručka, krećemo prema jugu i vozimo se prostranim područjem koji je poznat po uzgoju ovaca, goveda i prekrasnih islandskih konja. Usputno zaustavljanje u mjestu Laugarbakki, nakon čega slijedi nastavak vožnje uz fjordove prema Reykjaviku. Smještaj u hotel, noćenje.

8. DAN REYKJAVIK - PLAVA LAGUNA - EUROPSKA ZRAČNA LUKA doručak, let
Nakon doručka ćemo krenuti u razgledavanje islandskog glavnog grada, najsjevernije svjetske prijestolnice, beskrajno ugodnog i posebnog grada, sa fantastičnom lokacijom nasuprot planine Esja koja ga nekako nasuprot nadzire, ali i čuva. Ustanovljen tek nešto više od 200 godina, Reykjavik je danas grad gdje živi većina stanovnika Islanda. Šarmantni Reykjavik šarolik je grad, malen, ali bogat kulturnim atrakcijama i poznat po fantastičnom noćnom životu, grad ima sve što je potrebno za ugodan život, dovoljno je velik da nudi za svakoga nešto i dovoljno malen da je u njemu sve na dohvat ruke, na pješačkoj udaljenosti i nekako jednostavno. Razgledati ćemo novi dio grada, pristanište, parlament, gradsku vijećnicu i katedralu. U poslijepodnevnim satima preporučujemo odlazak u svjetski poznatu Modru lagunu – nema posjetitelja koji dođe na otok da ne posjeti to čudo mliječno-plave boje usred praznih, crnih polja prekrivenih mahovinom (doplata prilikom rezervacije). Izuzetno popularna i posjećena, laguna je puna cijele godine i ne može se posjetiti bez rezervacije. U večernjim satima slijedi prijevoz do zračne luke i prijava na let u kasnim večernjim/noćnim satima prema jednoj od europskih zračnih luka.

9. DAN EUROPSKA ZRAČNA LUKA – LJUBLJANA/ZAGREB noćni let
Dolazak je predviđen u jutarnjim satima. Slijedi organizirani prijevoz (po želji i uz doplatu) do Zagreba.

CIJENA aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi (min 35 putnika): 15.290 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 870 kn
Doplata za manji broj putnika (od 30 do 35 putnika): 770 kn
Doplata za manji broj putnika (do 30 putnika): 1.540 kn

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza za Island, ali je potrebna važeća putovnica koja vrijedi još 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju.

PREDVIĐENA VREMENA LETA:
28.07. MUNCHEN - KEFLAVIK 07:25 – 09:20
04.08. KEFLAVIK - MUNCHEN 00:30 – 06:15

Napomene
Budući da je riječ o zemlji koja je turistički počela živjeti tek zadnje desetljeće, hotelski kapaciteti su ograničeni i izvan gradova kojih nema mnogo, hotela nema mnogo a turista je, naročito ljeti, sve više. U manjim mjestima češći su privatni pansioni, sagrađeni kao tipične malene islandske kuće. Na ovom programu na istočnoj strani otoka smještaj je u takvim naseljima, visoke kvalitete i udobnosti. Islanđani ne polažu puno na vanjštinu svojih kuća, ali iznutra su uvijek vrlo udobne i ugodne. U svim naseljima smještaj je u dvokrevetnim sobama s privatnom kupaonicom, osim u programu 6. dana putovanja gdje su kupaonice dijeljene (3 kupaonice na 8 soba). Pratitelj putovanja bit će na hrvatskom za minimum od 30 putnika, u suprotnom vođenje će biti na slovenskom.

Video

POŠALJI UPIT