ISTANBUL - 5 dana zrakoplovom

GARANTIRANO 29.05.
CIJENA OD:2.290kn

Program putovanja

Putovanje Istanbul 5 dana avionom 29.05.-02.06., 22.06.-26.06.2018.
GARANTIRANI POLAZAK 29.05.

1. dan              ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 07.15h. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.15h. Po dolasku u Istanbul u 12.25h obavljanje pograničnih formalnosti i transfer do hotela. Prijava i smještaj u sobe te nakon kraćeg odmora odlazak u šetnju do trga Taksim, preko poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi) -  pješačke zone s brojnim trgovinama, restoranima i barovima do četvrti Beyoğlu, poznatoj po kuli Galata iz 1348.g., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac. Noćenje.

2. dan              ISTANBUL
Nakon doručka, odlazak na poludnevni razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča; Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu. U nastavku posjet palači Topkapi, osmanlijskom carskom dvorcu, kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. U poslijepodnevnim satima odlazak do Grand Bazaara, zatvorene tržnice i najvećeg bazara na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Mogućnost i individualne posjete jednoj od povijesnih turskih kupelji uz tradicionalni tretman - praznik za dušu i tijelo! Noćenje.

3. dan              ISTANBUL
Doručak. Posjet živopisnoj Egipatskoj tržnici začina te u nastavku mogućnost fakultativnog krstarenja Bosporskim tjesnacem, koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave. Nakon plovidbe, odlazak na ručak u jedan od autentičnih restorana na Galati, mostu koji spaja obale Zlatnog roga. Predvečer odlazak u Hodjapasha plesno kazalište, kulturni centar smješten u obnovljenoj, 550 godina staroj turskoj kupelji. Savršena rasvjeta, prekrasno uređenje i odlična akustika čine ovu povijesnu zgradu vrlo mističnim i intimnim mjestom. Nakon pića dobrodošlice uživajte u Plesu derviša koji će Vam spektakularnim scenskim nastupom predstaviti preko 700 godina staru tursku tradiciju. Uz ritmičnu i harmoničnu orijentalnu glazbu tipičnih turskih instrumenata, derviši vrtnjom i plesom izvode tradicionalni Sema ritual. Noćenje.

4. dan              ISTANBUL – 1 DAN NA 2 KONTINENTA
Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak na cjelodnevni izlet 1 dan na 2 kontinenta. Odlazak autobusom preko mosta Galata, u uvali Zlatni rog, koja dijeli povijesni poluotok od starog Konstantinopolisa, prema novom dijelu grada - četvrti Beyoğlu, poznatoj po kuli Galata iz 1348.g., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac. Vožnja do palače Dolmabahçe, posljednje rezidencije turskih sultana iz 19. st. Razgled ove impozantne građevine izgrađene u baroknom stilu koja će vas svakako impresionirati svojom pričom o novijoj turskoj povijesti. Slijedi vožnja kroz četvrti Beşiktaş i Şişli i dalje Bosporskim mostom (jednim od dva viseća mosta koji spajaju Europu i Aziju) na azijsku stranu Istanbula. Odlazak do vidikovca Çamlıca, jednog od najljepših parkova i najviše točke Istanbula, odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. U nastavku ručak u jednom od lokalnih restorana. Panoramska vožnja azijskim dijelom Istanbula i odlazak do avenije Bagdad, 6 km duge ulice, prepune malih tržnih centara i elegantnih radnji koje nude najpoznatije svjetske brendove te je mnogi zbog toga smatraju šoping centrom na otvorenom. Prijevoz do metro stanice Üsküdar te vožnja Marmaray tunelom, jednim od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji povezuje europski i azijski dio Istanbula. Tunel je otvoren 2013. godine, dug je 13,6 km, a za prelazak su potrebne samo četiri minute! Povratak na europsku stranu – na stanicu Sirkeçi, odredište legendarnog Orient Expressa te slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

5. dan              ISTANBUL – ZAGREB
Nakon doručka predlažemo odlazak do Sulejmanije (ulaz besplatan), jedne od najljepših istanbulskih džamija, djelo slavnog osmanlijskog arhitekta i graditelja Sinana. U njoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II, te samog arhitekte Sinana. U poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke. Prijava za let Turkish Airlinesa, TK 1055 u 18.05h; s očekivanim dolaskom u Zagreb u 19.10h. Završetak programa.

Ultra first minute* cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  2.290 kn
First minute*
cijena aranžmana po osobi: 2.490 kn
Redovna cijena aranžmana po osobi:  2.690  kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 950 kn

*Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

Minimalni broj putnika:15

Popusti za djecu na pomoćnom ležaju:
- dijete 2-5,99  godina:    800 kn
- dijete 6-11,99  godina:  400 kn

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi:
Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.
Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Državljani Republike Hrvatske moraju imati vizu za ulazak u Republiku Tursku. Agencija svojim putnicima pribavlja online turske vize. Cijena online vize iznosi 20,70 USD - Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba važiti najmanje 8 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj

Red letenja:
TK1054 ZAGREB                ISTANBUL            09:15 12:25
TK1055  ISTANBUL           ZAGREB               18:05 19:10
*lokalna vremena

Napomene: 
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Sve cijene su izražene po osobi u dvokrevetnoj sobi. Kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz siječnja 2018. i mogu biti podložne promjeni.
O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov.

Hotel 5*, ulaznica za plesno kazalište gratis, karta javnog gradskog prijevoza gratis, izrada turske vize gratis, popust za djecu do 800 kn !

Cijene putovanja

Datum polaska:
29.05.2018
Datum povratka:
02.06.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
2.490 kn
Boravak:
5 dana
ULTRA FIRST MINUTE
GARANTIRANO

Šifra: D21
 POŠALJI UPIT ZA 29.05.
Datum polaska:
22.06.2018
Datum povratka:
26.06.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
2.290 kn
Boravak:
5 dana
ULTRA FIRST MINUTE
Šifra: D21
 POŠALJI UPIT ZA 22.06.
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Istanbula
 • smještaj u hotelu Holiday Inn Istanbul City 5* ili sl. (na polasku 29.05.) / Grand Cevahir 5* ili sl. (na polasku 22.06.) u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom
 • transfere i razglede prema program
 • razgled grada u pratnji lokalnog vodiča
 • pratitelja iz Zagreba
 • ishođenje turske vize
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

Cijena ne uključuje:

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 950 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 990 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • trošak turske vize 150 kn
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • karte javnog gradskog prijevoza
 • doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu predviđeni programom
 • osobne troškove
 • pića i napojnice
 • ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • putno osiguranje

 

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):
Paket ulaznica
(Aja Sofija, palača Topkapi, bazilika Cisterna): 250 kn
Krstarenje Bosporom: 330 kn

- uključena povratna vožnja javnim gradskim prijevozom do/od brodske luke, krstarenje Bosporom i ručak u autentičnom lokalnom restoranu (bez pića), u pratnji našeg vodiča

Posjet turskoj kupelji/hamamu (ovisno o raspoloživosti, cijene podožne promjeni): 600 kn
Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı - tradicionalni tretman Pir-Ü Pak u trajanju od 45 min.
- uključeno u cijenu: tradicionalni piling,  opuštajući ritual pranja pjenom/sapunicom te masaža glave i vrata, domaća prirodna hladna pića – šerbet u relax zoni, torbica sa šamponom, regeneratorom, losionom za tijelo, rukavicom za pranje, sapunom s maslinovim uljem i papučama.

Cjelodnevni izlet 1 dan na 2 kontinenta*: 490 kn
- uključen prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ulaznica za palaču Dolmabahçe, ručak i karta za metro. 
*na polasku 22.-26.06. dani izleta 1 dan na 2 kontinenta i krstarenje Bosporom će biti zamijenjeni. 

 

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT