ISTANBUL - 5 dana zrakoplovom

GARANTIRANO 27.11.
CIJENA OD:2.190kn

Program putovanja

Putovanje Istanbul 5 dana avionom 20.11., 27.11., 04.12.2018.
GARANTIRANI POLASCI 27.11. i 04.12.

1. dan:               ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 07.10h. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.10h. Po dolasku u Istanbul u 13.15 h po lokalnom vremenu obavljanje pograničnih formalnosti i transfer do hotela. Prijava i smještaj u sobe te nakon kraćeg odmora odlazak u šetnju do trga Taksim, preko poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi) -  pješačke zone s brojnim trgovinama, restoranima i barovima do četvrti Beyoğlu, poznatoj po kuli Galata iz 1348.g., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac. Noćenje.

2. dan:               ISTANBUL
Nakon doručka, odlazak na poludnevni razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča; Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu. U nastavku posjet palači Topkapi, osmanlijskom carskom dvorcu, kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. Predvečer predlažemo fakultativni odlazak u Hodjapasha plesno kazalište, kulturni centar smješten u obnovljenoj, 550 godina staroj turskoj kupelji. Savršena rasvjeta, prekrasno uređenje i odlična akustika čine ovu povijesnu zgradu vrlo mističnim i intimnim mjestom. Piće dobrodošlice te Ples derviša koji će scenskim nastupom predstaviti preko 700 godina staru tursku tradiciju. Uz ritmičnu i harmoničnu orijentalnu glazbu tipičnih turskih instrumenata, derviši vrtnjom i plesom izvode tradicionalni Sema ritual. Noćenje.

3. dan:               ISTANBUL
Doručak. Posjet živopisnoj Egipatskoj tržnici začina te u nastavku mogućnost fakultativnog krstarenja Bosporskim tjesnacem, koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave. Nakon plovidbe, odlazak na ručak u jedan od autentičnih restorana na Galati, mostu koji spaja obale Zlatnog roga. U poslijepodnevnim satima odlazak do Grand Bazaara, zatvorene tržnice i najvećeg bazara na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Mogućnost i individualne posjete jednoj od povijesnih turskih kupelji uz tradicionalni tretman - praznik za dušu i tijelo! Noćenje.

4. dan:               ISTANBUL – 1 DAN NA 2 KONTINENTA
Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak na cjelodnevni izlet 1 dan na 2 kontinenta. Odlazak autobusom preko mosta Galata, u uvali Zlatni rog, koja dijeli povijesni poluotok od starog Konstantinopolisa, prema novom dijelu grada - četvrti Beyoğlu, poznatoj po kuli Galata iz 1348.g., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac. Vožnja do palače Dolmabahçe, posljednje rezidencije turskih sultana iz 19. st. Razgled ove impozantne građevine izgrađene u baroknom stilu koja će vas svakako impresionirati svojom pričom o novijoj turskoj povijesti. Slijedi vožnja kroz četvrti Beşiktaş i Şişli i dalje Bosporskim mostom (jednim od dva viseća mosta koji spajaju Europu i Aziju) na azijsku stranu Istanbula. Odlazak do vidikovca Çamlıca, jednog od najljepših parkova i najviše točke Istanbula, odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. U nastavku ručak u jednom od lokalnih restorana. Panoramska vožnja azijskim dijelom Istanbula i odlazak do avenije Bagdad, 6 km duge ulice, prepune malih tržnih centara i elegantnih radnji koje nude najpoznatije svjetske brendove te je mnogi zbog toga smatraju šoping centrom na otvorenom. Prijevoz do metro stanice Üsküdar te vožnja Marmaray tunelom, jednim od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji povezuje europski i azijski dio Istanbula. Tunel je otvoren 2013. godine, dug je 13,6 km, a za prelazak su potrebne samo četiri minute! Povratak na europsku stranu – na stanicu Sirkeçi, odredište legendarnog Orient Expressa te slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

5. dan:               ISTANBUL – ZAGREB
Nakon doručka predlažemo odlazak do Sulejmanije (ulaz besplatan), jedne od najljepših istanbulskih džamija, djelo slavnog osmanlijskog arhitekta i graditelja Sinana. U njoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II, te samog arhitekte Sinana. U poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke. Prijava za let Turkish Airlinesa, TK 1055 u 19 h ; s očekivanim dolaskom u Zagreb u 19.05 h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

Cijena aranžmana po osobi:
- polazak 20.11.  
   Ultra first minute:  1.990 kn
   First minute: 2.190 kn
   Redovna cijena: 2.390  kn
Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 31.10., odnosno 10.11.2018. ili do popunjenja određenog broja mjesta!   

- polazak 27.11.  cijena po osobi  2.290 kn

- polazak  04.12.
   First minute
cijena aranžmana po osobi (do 15.11. ili do popunjenja određenog broja mjesta):   2.190 kn
   Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2.390  kn

  Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe:       990 kn

Minimalni broj putnika: 15

Popusti za djecu:
- dijete 2-6,99  godina bez ležaja:                      800 kn
- dijete 7-10,99  godina na pomoćnom ležaju:   400 kn


Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi:
Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.
Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Hrvatski državljani koji putuju u Republiku Tursku  moraju imati vizu.
Agencija svojim putnicima pribavlja online turske vize. Cijena online vize iznosi 20,55 USD - Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba važiti najmanje 8 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj

Red letenja:
TK1054 ZAGREB      ISTANBUL     09:10  13:15
TK1055  ISTANBUL   ZAGREB       19:00  19:05
*lokalna vremena

Napomene
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Sve cijene su izražene po osobi u dvokrevetnoj sobi. Kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz veljače 2018. i mogu biti podložne promjeni. O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov.

Vrijednost više: odličan hotel, karta javnog gradskog prijevoza, gratis, izrada turske vize gratis, popust za djecu do 800 kn!

Cijene putovanja

Datum polaska:
27.11.2018
Datum povratka:
01.12.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
2.290 kn
Boravak:
5 dana
GARANTIRANO
Šifra: D21
 POŠALJI UPIT ZA 27.11.
Datum polaska:
04.12.2018
Datum povratka:
08.12.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
2.190 kn
Boravak:
5 dana
FIRST MINUTE
GARANTIRANO

Šifra: D21
 POŠALJI UPIT ZA 04.12.

Cijena uključuje:

 • povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Istanbula
 • smještaj u hotelu Golden Age 4* ili sl.u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom
 • transfere i razglede prema programu
 • razgled grada u pratnji lokalnog vodiča
 • pratitelja iz Zagreba
 • ishođenje turske vize
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

Cijena ne uključuje:

 • obavezna nadoplata za zrakoplovne pristojbe 990 kn po osobi
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 790 kn - obavezno ako osoba putuje sama
 • trošak turske vize 150 kn
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • karte javnog gradskog prijevoza
 • doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu predviđeni programom
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • putno osiguranje

 

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):
- Paket ulaznica (Aja Sofija, palača Topkapi, bazilika Cisterna): 290 kn
- Ples derviša u Hodjapasha plesnom kazalištu: 145 kn -  u trajanju od 1h (uključena ulaznica i piće dobrodošlice - sok, voda)
- Izlet 1 dan na 2 kontinenta: 490 kn (uključen prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ulaznicu za palaču Dolmabahçe, ručak (bez pića) i karta za metro)
- Krstarenje Bosporom: 330 kn (uključena povratna vožnja javnim gradskim prijevozom do/od brodske luke, krstarenje Bosporom i ručak u lokalnom restoranu (bez pića), u pratnji našeg vodiča)
- Posjet turskoj kupelji/hamamu (ovisno o raspoloživosti, cijene podožne promjeni): 600 kn
Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı - tradicionalni tretman Pir-Ü Pak u trajanju od 45 min (uključeno u cijenu: tradicionalni piling,  opuštajući ritual pranja pjenom/sapunicom te masaža glave i vrata, domaća prirodna hladna pića – šerbet u relax zoni, torbica sa šamponom, regeneratorom, losionom za tijelo, rukavicom za pranje, sapunom s maslinovim uljem i papučama.)

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT