ISTANBUL - VELIKI MARATON - 4 dana zrakoplovom

GARANTIRANO
CIJENA OD:1.690kn

Program putovanja

Putovanje Istanbul 4 dana avionom 09.11.-12.11.2018.
GARANTIRANI POLAZAK

1. dan, 09.11.2018., ZAGREB – ISTANBUL, petak
Sastanak putnika kod šaltera informacija u zračnoj luci Franjo Tuđman 90 minuta prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Istanbul na liniji Turkish Airlines i polijetanje zrakoplova u 09:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13:15 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela 4*, smještaj. S pratiteljem putovanja odlazimo u šetnju na Sultanahmet. Hotel se nalazi na pješačkoj udaljenosti od Sultanahmeta. U slobodno vrijeme možete posjetiti egipatsku tržnicu koja obiluje mnoštvom začina, mirisa i boja. Povratak u hotel. Navečer predlažemo tipičnu tursku večeru uz show program i trbušne plesačice. Noćenje.

2. dan, 10.11.2018. ISTANBUL, subota
Doručak. Sastanak s lokalnim vodičem te u 08,15 polazimo prema Topkapi palači (ulaznica doplata) u kojoj je u 16.stoljeću bio smješten harem, državna administracija i vojna uprava, s ukupno 3000 stanovnika. Sultani su je napustili 1855. godine u korist nove Dolmabache palače. Obilazak harema koji je nekad bio dom za više od 300 sultanovih konkubina, je ono što ćemo prvo vidjeti kao i sultanove odaje. Polazimo prema Aja Sofiji,(doplata) remek-djelu bizantske arhitekture, hipodroma koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopolisa, ulazimo u objekt s lokalnim vodičem i nakon razgleda posjeitit ćemo još i džamiju Sultana Ahmeta (Plave džamije) iz 17. st., u kojoj se ne naplaćuje ulaznica a zanimljiva je zbog šet minareta i svoje legende te se nalazi tik do Aja Sofije. Izvana ćete moći vidjeti i kuću Ibrahim paše, poznatog Sulejmanovog prijatelja. Slobodno vrijeme za odlazak na Kapali čaršiju, jednu od najvećih natkrivenih bazara na svijetu gdje možete uživati u šetnji kroz labirint otprilike 4000 dućana te eventualnoj kupovini. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan,11.11.2018., ISTANBUL – MARATON, nedjelja
Doručak u hotelu. Odlazak na maraton. Trčimo cijeli dan gradom koji je napola blokiran samo zbog nas. Oni koji ne trče mogu uplatiti krstarenje brodom po Bosporu, rajskom mjestu, tjesnacu koji razdvaja Europu i Aziju čije obale rese drvene vile, raskošne palače, utvrde te ribarska sela. A ako želite odmoriti u pravom turskom hamamu, pogledajte slike (doplata) . Da vam opišemo kako to izgleda; prvo se skinete i zamotaju vas u kuhinjsku krpu, a onda vas krenu prati sapunicom, nakon toga ispiranje. Traje nekih 20 minuta. Nakon toga se ide u hamam, na čaj. Koža je nakon toga prekrasna.Sveukupno nekih 1,5 sat. Evo slikica; www.cemberlitashamami.com. Povratak u hotel. Noćenje. 

4. dan, 12.11.2018., ISTANBUL – ZAGREB, ponedjeljak
Odjava iz hotela u 5.00 sati te transfer do zračne luke. Prijava na let Turkish Airlines u 08.05 sati. Dolazak u zračnu luku Zagreb u 08.15 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1.690 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn

Minimalni broj putnika: 20

 

Hotel 4* u centru Istanbula! Za sve koji ne sudjeluju u maratanu, slobodna nedjelja za vlastite aktivnosti!

Cijene putovanja

Datum polaska:
09.11.2018
Datum povratka:
12.11.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
1.690 kn
Boravak:
4 dana
GARANTIRANO
Šifra: I0
 POŠALJI UPIT ZA 09.11.

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul - Zagreb
 • tri noćenja u hotelu 4* u Istanbulu na bazi noćenje/doručak u dvokrevetnim sobama
 • razgledavanja i izlete prema programu
 • pratitelja putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 450 kn (obavezno ako putnik putuje sam)
 • obavezna nadoplata za zrakoplovne pristojbe 1.190 kn po osobi
 • viza za Tursku (radi se on line – gotova u tren oka, potrebna putovnica) 170 kn po osobi
 • turski hamam (hamam + body srub + pjena bubble wash) 45 eur po osobi
 • ulaznica za Sultan Ahmet (Aya Sofija + Topkapi palača sa lokalcem i slušalicama) 45 eur po osobi
 • doplata za harem u Topkapi 10 eur po osobi * ulaznica na maraton (klik)
 • krstarenje brodom po Bosporu 20 eur po osobi
 • turska večera sa plesačicama u restoranu Gar 35 eur po osobi
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti
   

Napomena; web stranica za prijavu na maraton je https://www.maraton.istanbul/registration
Potrebno se prijaviti.

NAPOMENE
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Agencija pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika.
Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa.

VAŽNE INFORMACIJE
- vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airlines objavljenom u 2018. godini i podložna su promjeni
- zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte
- uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
- Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Istanbulu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
- fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
- organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
- agencija Idea putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
- agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa
- program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
- ako radi nedobivanja vize putnici moraju odustati od putovanja, uvjeti otkaza idu prema općim uvjetima Idea putovanja d.o.o.
- ispunjeni obrazac za vizu potrebno proslijediti najkasnije 7 dana prije polaska
- obavezna doplata za zdravstveno osiguranje uz važeću vizu prilikom ulaska u Republiku Tursku

Republika Turska je euroazijska država smještena u jugoistočnoj Europi (istočna Tračka) i jugozapadnom dijelu Azije (Mala Azija). Turska graniči na istoku s Gruzijom, Armenijom, Azerbajdžanom i Iranom, na jugu s Irakom i Sirijom te na zapadu s Grčkom i Bugarskom. Sredozemno more i Cipar nalaze se na jugu, Egejsko more i otoci na zapadu, a Crno more na sjeveru. Europski i azijski dio turske dijeli Mramorno more te tjesnaci Bospor i Dardaneli. Zbog položaja države na dva kontinenta, turska kultura je jedinstven spoj istočnjačkih i zapadnjačkih običaja i tradicija. Položaj zemlje između Europe na zapadu, središnje Azije na istoku, Rusije na sjeveru i Bliskog istoka na jugu, dao je Turskoj i veliku stratešku važnost. Turska je demokratska, sekularna, unitarna, ustavna republika čiji je politički sustav 1923. utemeljio Mustafa Kemal Atatürk, nakon propasti Osmanskog Carstva poslije Prvog svjetskog rata. Od tada se politika države počela okretati zapadu, tako da je Turska danas članica mnogih zapadnih organizacija kao što su Vijeće Europe, NATO, OECD i OSCE. Turska je 2005. počela pregovore za članstvo u Europskoj uniji. Istovremeno država održava i pojačava svoje političke i gospodarske odnose s istočnjačkim zemljama.

Istanbul, na hrvatskom se još naziva ili se nazivao Carigrad i Konstantinopol, grad smješten na Bosporskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica triju velikih carstava - rimskog, bizantskog i otomanskog. Nakon osnivanja moderne Republike Turske, Ankara je prograšena njezinim glavnim gradom. Ovo je najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i gospodarsko središte. Grad je izabran za Europski glavni grad kulture za 2010.g., zajedno s Pečuhom u Mađarskoj I Essenom u Njemačkoj. Nalazi se na južnom Bosporu, prostire se na dva kontinenta – zapadni dio nalazi se u Europi, dok je istočni u Aziji. Rukavac “Zlatni rog” dijeli europski dio na dva dijela. Između Mramornog mora i Zlatnog roga, nalazi se poluotok s najstarijim dijelom Istanbula. Grad ima ukupnu površinu od 1539 km2, dok se šire područje grada tj. provincija Istanbul prostire na 5220 km2. Gradska klima je umjerena kontinentalna; ljeta su u gradu vruća i vlažna, zime kišovite te ponekad snježne.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je obvezatna e-viza i važeća putovnica koja treba važiti najmanje 8 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice http://www.evisa.gov.tr ili u poslovnici Idea putovanja.
Ukoliko se odlučite za izradu vize u poslovnici Idea putovanja, dostavit ćemo vam potreban formular kojeg ste dužni dostaviti dostaviti organizatoru kako bi posredovao u izradi vize, dok će vam viza biti uručena na dan putovanja od strane pratitelja putovanja.
Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani ili veleposlanstvu zemlje u koju putuju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Turskoj nalazi se u Istanbulu.
Generalni konzulat Republike Hrvatske u Republici Turskoj (Istanbul) se nalazi na adresi Asmali Mescit Mah., Oteller Sok. No:1/2, 34420 Tepebasi/Beyoglu, Istanbul, Turska. Kontakt podaci: tel. 0090 212 293 5467, 0090 212 293 5468, fax. 0090 212 293 5476, e-mail: gkrh.istanbul@mvep.hr. Generalni konzul: Ivan Mirković.

Mogućnosti plaćanja:
-  gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
- kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: American Express, Diners, Maestro, Visa, MasterCard
- online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.
Polica jamčevine br. 1501-00000732 uplaćena kod Wiener osiguranja Vienna Insurance group d.d. Zagreb, Slovenska 24. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 1399-00034979, Wiener osiguranje Vienna Insurance group d.d., Slovenska 24, tel. 072000006.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Overview

Gabrijela Koščica

Napisala i uređuje program

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT