ISTOČNA OBALA SAD-A - 9 dana zrakoplovom

FIRST MINUTE
CIJENA OD:14.700kn

Program putovanja

Putovanje Istočna obala SAD-a 9 dana avionom 08.06., 27.07., 12.10.2019.
GARANTIRANI POLASCI 27.07., 12.10.

1. dan Zagreb – Boston
U Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb (Zračna luka Franjo Tuđman) trebate biti najmanje dva sata prije predviđenog vremena polijetanja zrakoplova. Javite se na šaltere za prihvat putnika i prtljage s oznakom zrakoplovne kompanije čiju kartu imate i slijedite proceduru prijave na let. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu i kontroli putovnica. Odlazak prema većoj europskoj zračnoj luci gdje presjedate na let za SAD. Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Boston u poslijepodnevnim/večernjim satima, obavljanje graničnih formalnosti i preuzimanje prtljage. Po izlasku iz carinske zone dočekat će vas hrvatski voditelj putovanja. To je trenutak kada službeno otpočinje program vaše istočne obale SAD-a. Transfer u hotel i smještaj u sobe. Ostatak dana slobodan za odmor. Noćenje.

2. dan Boston
Doručak. Boston je glavni i najveći grad savezne američke države Massachusetts. Izuzetno je značaj kao sveučilišni i znanstveni centar s poznatim fakultetima Harvard i MIT. Razgled Bostona: MUZEJ BOSTONSKE ČAJANKE – PJEŠAČKA ZONA – GRADSKI PARK BOSTON COMMON – PARLAMENT DRŽAVE MASSACHUSETTS – STAZA SLOBODE – GRADSKA VIJEĆNICA – DVORANA FANEUIL – TRŽNICA... Slobodno poslijepodne za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan Boston – Springfield – New York
Doručak. Odlazak iz Bostona prema New Yorku sa zaustavljanjem u SPRINGFIELDU, gradu u kojem je profesor tjelesne kulture James Naismith 1891. doslovno „izmislio“ košarku. U košarkaškoj Kući slavnih (BASKETBALL HALL OF FAME) prisjetit ćemo se Dražena Petrovića i Krešimira Ćosića ali i mnogih drugih koji su proslavili svijet košarke. Dolazak u New York i smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan New York
Doručak. Razgled New Yorka pješice i javnim prijevozom. Lower Manhattan: LITTLE ITALY – CHINATOWN – GRADSKA VIJEĆNICA – BROOKLINSKI MOST – RIJEKA EAST RIVER – WALL STREET – NYSE BURZA – FEDERAL HALL – ONE WTC – WINTER GARDEN ATRIUM – RIJEKA HUDSON – KIP SLOBODE – TIMES SQUARE – 42. ULICA – BROADWAY. Poslijepodne, predlažemo, KRSTARENJE BRODOM oko Manhattana (uz doplatu). Slobodan ostatak dana. Noćenje.

5. dan New York
Doručak. Razgled New Yorka pješice i javnim prijevozom. Midtown Manhattan: CENTRAL PARK – PETA AVENIJA – HOTEL PLAZA – ROCKEFELLEROV CENTAR – 34. ULICA – ZGRADA EMPIRE STATE BUILDING (uz doplatu) – MACY’S – MADISON SQUARE GARDEN – NEW YORKER. Slobodan ostatak dana. Navečer, predlažemo, mjuzikl na BROADWAYU (uz doplatu). Noćenje.

6. dan New York – Philadelphia – Washington
Doručak. Vožnja prema Philadelphiji. Philadelphia je najveći grad u saveznoj američkoj državi Pennsylvaniji i kolijevka američke državnosti, grad u kojem je napisana i 4. 7. 1776. proglašena američka Deklaracija o nezavisnosti. Philadelphia je bila glavni grad SAD-a i sjedište Kongresa do preseljenja u Washington. Razgled Philadelphije: INDEPENDENCE HALL – LIBERTY BELL – GRADSKA VIJEĆNICA – ROCKYJEVE STEPENICE I STATUA (PHILADELPHIA MUSEUM OF ART). Nastavak vožnje do Washingtona. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan Washington
Doručak. Razgled Washingtona: PENTAGON – SPOMENIK STRADALIMA U TERORISTIČKOM NAPADU NA PENTAGON 11. 9. 2001. – ARLINGTONSKO GROBLJE – RIJEKA POTOMAC – SPOMENIK GEORGEU WASHINGTONU – SPOMENIK THOMASU JEFFERSONU – ZGRADE AMERIČKE VLADE – KAPITOL I KONGRES SAD-a – SJEDIŠTE FBI-a – GRADSKA VIJEĆNICA – BIJELA KUĆA – SPOMENIK ABRAHAMU LINCOLNU – SPOMENIK VIJETNAMSKIM I KOREJSKIM VETERANIMA – NACIONALNI MUZEJ ZRAKOPLOVSTVA I SVEMIRA – NACIONALNI MUZEJ AMERIČKIH INDIJANACA – AVENIJA NATIONAL MALL. Slobodno poslijepodne za posjet nekome od brojnih muzeja na Mall-u. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan Washington
Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Preporučujemo posjet muzejima: NACIONALNI MUZEJ ZRAKOPLOVSTVA I SVEMIRA – NACIONALNI MUZEJ AMERIČKIH INDIJANACA. Transfer u zračnu luku i prijava na let. Voditelj putovanja ovdje prestaje pružati usluge i pozdravlja se s grupom. Ovdje službeno završava program vaše istočne obale SAD-a. Odlazak prema većoj europskoj zračnoj luci. Obroci za vrijeme leta. Noćni let.

9. dan Zagreb
Dolazak u veću europsku zračnu luku u kojoj presjedate na let za Hrvatsku. Dolazak u Međunarodnu zračnu luku Zagreb (Zračna luka Franjo Tuđman) u poslijepodnevnim ili večernjim satima.

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
First minute 14.700 kn* + 190 američkih dolara / Redovna cijena 15.300 kn + 190 američkih dolara
Zrakoplovne pistojbe su uključene u cijenu
*First minute cijena vrijedi za prijave 3 i više mjeseci do polaska

Najmanji broj osoba potreban za ostvarivanje putovanja: 10

Popusti
Popust za treću osobu u dvokrevetnoj sobi 1.470 kn.
Popust za četvrtu osobu u dvokrevetnoj sobi 2.220 kn.
Obiteljski popust (dvoje odraslih i dvoje djece iz iste obitelji) na upit u agenciji.
Popust za plaćanje gotovinom ili na žiroračun agencije 300 kn po osobi.
Svi popusti se mogu zbrajati.
Putnici koji se prijave 6 i više mjeseci do polaska uz ranije navedeni popust od 600 kn po osobi dobivaju na poklon i paket ulaznica: Empire State Building Observatory u New Yorku i turističku plovidbu brodom uz Manhattan do Kipa slobode i mostova na East Riveru.

Granične vizne i zdravstvene formalnosti
Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u SAD. 
Ako putnik želi uslugu agencijske asistencije kod apliciranja za izdavanje američke vize ta usluga asistiranja (pomaganje pri ispunjavanju obrazaca, tumačenje postupka ishođenja, priprema dokumentacije, vođenje kroz postupak, rezervacija termina) iznosi 1.450 kn i uključuje naknadu za vizu od 160 USD što će agencija doznačiti Veleposlanstvu SAD-a u ime putnika. Asistencija nije obavezna i svaki putnik može samostalno aplicirati za američku vizu. Više informacija potražite na mrežnoj stranici Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu https://www.usembassy.gov/
Prvi hotel u kojem odsjedate i kojeg možete navesti u obrascu za izdavanje američke vize
Best Western Plus North Shore Hotel
50 Dayton Street, Danvers, MA 01923, USA
Tel. +1 978 777 1700

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Napomene
Pri prijavi uplaćuje se minimalno 50% iznosa cijene paket-aranžmana, ostatak iznosa uplaćuje se najkasnije 60 dana do polaska.
Pri prijavi se obavezno agenciji dostavlja kopija putovnice (stranica sa slikom). Također, agenciji se dostavlja i kopija američke vize ako putnik već ima vizu, tj. kada mu viza bude izdana.
Iznos izražen u američkim dolarima podmiruje se u SAD-u u gotovini i za to putnik dobiva uplatnicu/potvrdu/račun.
Rok u kojem organizator može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu ako najmanji broj osoba ne bude dosegnut: 21 dan prije početka paket-aranžmana.

Cijene putovanja

Datum polaska:
27.07.2019
Datum povratka:
04.08.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
14.700 kn
Boravak:
9 dana
FIRST MINUTE
GARANTIRANO

Šifra: D48
 POŠALJI UPIT ZA 27.07.
Datum polaska:
12.10.2019
Datum povratka:
20.10.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
14.700 kn
Boravak:
9 dana
FIRST MINUTE
GARANTIRANO

Šifra: D48
 POŠALJI UPIT ZA 12.10.

Cijena uključuje:

 • zrakoplovnu kartu u ekonomskom razredu i pristojbe zračnih luka
 • transfere na relaciji zračna luka – hotel – zračna luka
 • 7 noćenja s kontinentalnim doručkom u hotelima turističke kategorije 3* u dvokrevetnim sobama (tuš/wc, sušilo za kosu, klimatizacija, televizor, telefon, glačalo s daskom za glačanje, Wi-Fi...)
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku za vrijeme boravka u SAD-u (od susreta u zračnoj luci u Bostonu do rastanka u zračnoj luci u Washingtonu)
 • prijevoz klimatiziranim vozilom (autobus, minibus, kombi, minivan – ovisno o broju putnika u grupi)
 • razgledavanje prema programu putovanja
 • jamčevinu za turistički paket-aranžman
 • osiguranje od odgovornosti

Cijena ne uključuje:

 • izdavanje američke vize 160 USD
 • asistencija agencije u izradi vize iznosi 1.450 kn i uključuje naknadu za vizu od 160 USD - Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za SAD. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • ulaznice i dodatne sadržaje, javni prijevoz u New Yorku, osobnu potrošnju, napojnice
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 4.440 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • doplatu za polaske u visokoj sezoni (srpanj i kolovoz) 3.060 kn
 • putno osiguranje

 

Informativne cijene ulaznica i dodatnih sadržaja (fakultativna/neobavezna doplata na licu mjesta – cijene su vrijedile na dan objave programa i podložne su promjeni)
- jedna vožnja metroom u New Yorku 2,75 USD
- mjuzikl na Broadwayju 80-150 USD, ovisno i predstavi i dostupnim mjestima
- Empire State Building Observatory na 86. katu 39 USD
- turistička plovidba brodom uz Manhattan do Kipa slobode i mostova na East Riveru 35 USD
- ulaznice za muzeje u New Yorku
Museum of Modern Art 25 USD, 14 USD studenti, besplatno za djecu do 16 godina
The Metropolitan Museum of Art 25 USD, 12 USD studenti, besplatno za djecu do 12 godina
American Museum of Natural History 23 USD, 18 USD studenti, 13 USD djeca do 12 godina
The Guggenheim 25 USD, 18 USD studenti, besplatno za djecu do 12 godina
The Intrepid Sea, Air & Space Museum Complex 33 USD, 24 USD djeca do 12 godina

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT