SAD EXPRESS – OD OBALE DO OBALE - 11 dana zrakoplovom

ULTRA FIRST MINUTE
CIJENA OD:17.590kn

Program putovanja

Putovanje SAD express – od obale do obale 11 dana avionom 04.10.-14.10.2018.

1.dan, ZAGREB – NEW YORK
Sastanak sudionika putovanja 2 sata prije polijetanja u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman. Let preko jedne od europskih zračnih luka i dolazak u New York u večernjim satima. Transfer do grada i noćenje u hotelu na Manhattanu.

2. dan, NEW YORK
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Manhattana: Central Park, Peta avenija - najelegantnija ulica prepuna ekskluzivnih trgovina i hotela, zloglasni Trump Tower, mogućnost odlaska na vrh Rockefeller centra (Top of the Rock) odakle se pruža pogled na cijeli New York, Times Square sa svojim neonskim svjetlima i video zidovima, Art déco arhitektura i slavne zgrade Chrysler i Empire State, Ground Zero, poprište terorističkog napada 9/11 i memorijalni centar WTC-a, Wall Street, financijsko središte svijeta. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti; predlažemo izlazak u jedan od poznatih njujorških rooftop barova. Noćenje.

3. dan, NEW YORK
Doručak. Dan rezerviran za slobodno vrijeme i vlastite programe. Preporučamo panoramsku vožnju trajektom do Staten Islanda uz pogled na Manhattan i Kip slobode, vožnju podzemnom željeznicom u Brooklyn i posjet pivovari Brooklyn Brewery, prvoj velikoj craft pivovari u svijetu ili posjet jednom od brojnih njujorških muzeja, kao što su Gugenheim, MoMa ili Metropolitan. Noćenje.

4. dan, NEW YORK – PHILADELPHIA – WASHINGTON D.C.
Doručak. Odlazak iz New Yorka u jutarnjim satima i vožnja autobusom do Philadelphije. Po dolasku, posjet Independence Hallu i razgled znamenitosti vezanih za Američku revoluciju, budući da je SAD svoju nezavisnost zaradio upravo u Philadelphiji 1776. godine. Šetnja gradom do velike tržnice Reading Terminal Market i slobodno vrijeme za ručak: preporučamo DiNic'sov sendvič sa svinjetinom koji je proglašen najboljim sendvičem u SAD-u ili veliku ponudu svježe i organske hrane amiških ugostitelja. Šetnja do Magic Gardensa i najvećeg umjetničkog djela od mozaika na svijetu. Slijedi nastavak vožnje prema Washingtonu i po dolasku panoramska vožnja gradom: Bijela kuća, Capitol Hill, National Mall, Washington Monument, Lincoln Memorial. Smještaj u hotel i noćenje.

5. dan, WASHINGTON D.C. – LAS VEGAS
Doručak. Prijepodne slobodno za vlastite programe. Preporučamo posjet jednom od mnogobrojnih Smithsonian muzeja od kojih su mnogi s besplatnim ulazom. Popodnevni let za Las Vegas. Smještaj u hotelu i noćenje.

6. dan, LAS VEGAS – GRAND CANYON – LAS VEGAS
Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet (uz doplatu) u nacionalni park Grand Canyon, veličanstvenu prirodnu atrakciju koju je u krajolik savezne države Arizone urezala rijeka Colorado. Po povratku u Las Vegas, slobodno vrijeme za vlastite programe. Preporučamo posjet mnogobrojnim kockarnicama ili jednoj od poznatih predstava. Noćenje.

7. dan, LAS VEGAS
Dan za slobodne aktivnosti. Preporučamo šetnju Las Vegas Stripom i posjet maštovitim atrakcijama i sadržajima kao što su Muzej mafije, Escape room ili C.S.I. iskustvo. Noćenje.

8. dan, LAS VEGAS – LOS ANGELES – SAN DIEGO
Nakon doručka, let za Los Angeles i cjelodnevni razgled grada: Hollywood, Kinesko kazalište i kazalište Kodak gdje se održava dodjela Oscara, Hollywoodska staza slavnih, Beverly Hills, Sunset Strip koji su najbogatiji dijelovi grada i često vrve slavnima, shopping ulica Rodeo Drive, glavna tržnica. Slijedi pauza za ručak (nije u cijeni aranžmana) i nastavak razgleda - Olvera Street i povijesna jezgra grada te China Town. Nastavak prema znamenitostima smještenim na Tihom oceanu: Marina Del Rey, Ribarsko selo i popularna plaža Venice Beach. Nastavak vožnje prema San Diegu. Po dolasku, smještaj i noćenje.

9. dan, SAN DIEGO
Nakon doručka, odlazak u razgled San Diega, jednog od najljepših gradova zapadne obale poznatog po blagoj klimi i prirodnim ljepotama. Vožnja obalom La Jolla, posjet starom gradu San Diegu i gradiću Coronado, poznatom po plažama i turizmu, stanka za ručak (nije uključen u cijenu). Nakon toga, posjet Balboa Parku i fakultativni izlet u famozni San Diego Zoološki vrt. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje.

10. dan, SAN DIEGO - ZAGREB
Doručak. Pokret prema zračnoj luci LAX u Los Angelesu i let za Zagreb preko jedne od europskih zračnih luka.

11. dan, ZAGREB
Dolazak u Zagreb predviđen je u poslijepodnevnim satima. Kraj programa putovanja.

Ultra first minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi (do 15.2.): 17.590 kn
First minute (do 28.2.): 17.990 kn
Redovna cijena aranžmana: 18.990 kn
Obavezna doplata za pristojbe u zračnim lukama: 3.980 kn

Minimalan broj putnika: 10

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za SAD. Vize se izdaju u američkom Veleposlanstvu u Zagrebu na temelju individualnog zahtjeva. Prilikom rezervacije programa potrebno je dostaviti agenciji kopiju putovnice.

Napomene
Kategorizacija hotela u SAD-u odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se može razlikovati od europske.
U slučaju nepredviđenih situacija uzrokovanih eventualnim kašnjenjem na letovima aviokompanije odnosno otkazivanjem leta, Organizator putovanja napravit će sve radnje da se šteta umanji u danom trenutku, dok je aviokompanija odgovorna putnicima direktno odgovoriti na nastalu štetu.
ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE: Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja karte. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska.
U slučaju promjene letova od strane aviokompanije, putnici će biti obaviješteni o novim vremenima letova od strane agencije.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvpei.hr
Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u SAD. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.
VIZA: Potrebna! Napominjemo da se preko web stranice Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država http://zagreb.usembassy.gov/ trebate naručiti za termin predavanja aplikacijskih dokumenata za vizu! Informativna cijena vize: 160 USD. Agencija ne posreduje pri ishođenju vize; neodobravanje vize koje ima za posljedicu odustajanje od putovanja ne obvezuje agenciju ni u kojem slučaju i primjenjuju se uvjeti otkaza putovanja. Putnicima preporučamo putno osiguranje – informacije u agenciji.

O DESTINACIJI
Službeno ime: Sjedinjene Američke DržaveGeografski položaj: Sjeverna Amerika, graniči sa sjevernim Atlantskim oceanom i sjevernim Tihim oceanom, između Kanade i Meksika
Površina: 9.826.630 km2
Broj stanovnika: oko 313.218.000
Glavni grad: Washington, D.C.
Jezik: engleski
Religija: protestanti 52%, katolici 24%, mormoni 2%, židovi 1%, muslimani 1%, ostali 10%, ateisti 10%
Vremenska razlika: New York i Orlando: -6/-7 sati u odnosu na Hrvatsku; Las Vegas: -9/-10 sati u odnosu na Hrvatsku.
Novčana jedinica: američki dolar (USD), 1 USD = oko 7 kn
Kupovina: u Americi ćete naći ogromne shopping centre koje Amerikanci nazivaju shopping mall; otvoreni su svakim danom od 10 do 21 sat, a nedjeljom do 17 sati; američke veličine odjeće i obuće razlikuju se od onih europskih
Odjeća: udobna i lagana; za večernje sate potrebna je vesta ili jakna
Hrana: fast food dostupan je skoro u cijeloj Americi i vrlo je jeftin; sendviči su najuobičajeniji i dolaze u mnogo varijanti poput hamburgera, pečene govedine, piletine; pizza se prodaje posvuda; postoje i fast food restorani koji serviraju pečenu piletinu, meksički tacos, grčki gyros, kineska jela, japanski sushi, roštilj i mnoge regionalne specijalitete
Napon struje: 110V/120V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna; nije moguće posredovanje agencije
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +1
Korisna web stranica: www.usatourism.com; www.gohawaii.com; www.travelalaska.com

Posjet istočnoj i zapadnoj obali SAD-a u samo jednom putovanju života!

Cijene putovanja

Datum polaska:
04.10.2018
Datum povratka:
14.10.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
17.590 kn
Boravak:
11 dana
ULTRA FIRST MINUTE
Šifra: D24
 POŠALJI UPIT ZA 04.10.
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – New York; Washington – Las Vegas; Las Vegas – Los Angeles; Los Angeles - Zagreb
 • noćenja u hotelima 3 i 4* u standard dvokrevetnim sobama na osnovi 9 noćenja s doručkom
 • sve razglede prema programu
 • lokalne vodiče na engleskom jeziku ili hrvatskom jeziku
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • prijevoz modernim klimatiziranim autobusima na destinaciji
 • zakonsku jamčevinu, troškove organizacije, pripreme i prodaje

Cijena ne uključuje:

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 3.980 kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 5.500 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • troškovi ishođenja američke vize (160 US$)
 • napojnice
 • dodatne obroke
 • ulaznice za fakultativne sadržaje
 • usluge koje nisu navedene u programu
 • sve što nije izrijekom navedeno pod "cijena uključuje"
 • putno osiguranje

 

Fakultativne doplate:
- Broadway show 160 US$
- Vožnja brodom do otoka Liberty 35 US$
- Grand Canyon tura autobusom 120 US$
- Grand Canyon helikopterom 390 US$
- San Diego ZOO 58 US$

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT