ISTOČNI AMERIČKI TROKUT I KANADA - 9 dana zrakoplovom

Program putovanja

Putovanje SAD - Istočni američki trokut i Kanada 9 dana avionom 27.10.2018.
GARANTIRANI POLAZAK 27.10.

1. DAN: OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – NEW YORK let, noćenje
LET U NEW YORK
Polazak iz obližnje zračne luke (Zagreb, Ljubljana, Venecija...) i prijava na let u New York. Po dolasku, slijedi prijevoz do hotela i smještaj. Nakon kraćeg odmora, odlazak u šetnju s pratiteljem putovanja do centra grada odnosno Rockefeller centra i znamenitog Times Squara. Po želji, odlazak do Top of the Rock Empire State Buildinga s kojeg se pruža prekrasan pogled na osvjetljene gradske nebodere i avenije „grada koji nikad ne spava“. Povratak u hotel i noćenje.

2. DAN: NEW YORK noćenje
MEĐU NEBODERIMA
Samostalni razgled grada ili po želji, odlazak na fakultativni izlet u panoramski razgled Manhattana i njegovih jedinstvenih gradskih četvrti i zgrada: Palača UN-a – Centralni Park – Lincoln dvorana – crkva Sv. John Divine – Sveučilište Columbia – Harlem – Grand Central – Katedrala Sv. Patricka – Nacionalna knjižnica – Rockeffeler centar – Radio City. Vožnja pokraj Kineske četvrti u umjetnički Soho, Tribeco i Greenwich Village, nakon čega ćemo razglede privesti kraju s lokacijama ,,Ground Zero'', Brooklynskim mostom i Battery parkom iz kojeg se pruža lijep pogled na Kip slobode. U poslijepodnevnim satima predlažemo izlet brodom do otoka Ellis i Liberty. Povratak u hotel i noćenje.

3. DAN: NEW YORK noćenje
RASKOŠNA UMJETNOST
Predlažemo obilazak muzeja kao što su Metropolitan muzej umjetnosti, Guggenheim muzej, muzej moderne umjetnosti MoMA te prirodoslovni muzej s odličnom zbirkom dinosaurusa. Posjetite popularni Central park, zelenu oazu u kojem se među jezerima i šetnicama odvijaju koncerti i razne predstave. Ne propustite kušati slavni newyorški Cheese Cake, a u večernjim satima predlažemo odlazak na Broadway predstavu. Noćenje.

4. DAN: NEW YORK – SLAPOVI NIAGARE noćenje
VOŽNJA PREMA SLAPOVIMA NIAGARE
Vožnja u jutarnjim satima kroz saveznu državu New York, preko gorja Catskill i područja »Finger Lakes« prema najpoznatijim svjetskim slapovima Niagare koji predstavljaju niz masivnih slapova na rijeci Niagari. Nalaze se u istočnom dijelu Sjeverne Amerike, odnosno na granici Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, a zbog njihove neopisive ljepote, godišnje ih posjeti i nekoliko milijuna posjetitelja. Dolazak do slapova u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. DAN: SLAPOVI NIAGARE – TORONTO – SLAPOVI NIAGARE noćenje
NAJVEĆI GRAD KANADE I SLAPOVI NIAGARE
Razgled Toronta u jutarnjim satima. Toronto je najveći grad Kanade, vrlo moderne arhitekture. Odlazak u razgled: Skydome – parlamentarna zgrada – gradska vijećnica – financijska četvrt. Povratak u Niagare u poslijepodnevnim satima. Mogućnost fakultativne vožnje brodom „Maid od the Mist“ koji će nas odvesti ispod slapova (osim u proljeće i jesen kada brod ne vozi). Povratak u hotel i noćenje.

6. DAN: SLAPOVI NIAGARE – PHILADELPHIA noćenje
UPOZNAJTE DRŽAVU AMIŠA
Vožnja preko države Pennsylvanije u Philadelphiju. Usputno zaustavljanje u državi Amiša, njemačkih doseljenika koji žive u vrlo zatvorenoj zajednici, na tradicionalan način i odbacujući modernu tehnologiju. Po dolasku u Philadelphiju, grad u kojem je potpisana Američka deklaracija o neovisnosti, razgledat ćemo kuću „Inidependence Hall“, gradsku vijećnicu i ostale važne znamenitosti. U slučaju kasnog dolaska, razgled Philadelphije će biti izveden sljedeći dan. Noćenje.

7. DAN: PHILADELPHIA – WASHINGTON DC noćenje
GLAVNI GRAD SAD-a
Jutarnja vožnja u Washington, glavni grad SAD-a, smješten uz rijeku Potomac i 160 km udaljen od Atlantske obale. Krase ga prostrane avenije i mnogi parkovi, kao i brojne reprezentativne javne zgrade. Po dolasku slijedi panoramski razgled gradskih znamenitosti: Bijela kuća – Washington Monumenta – Capitol – Jefferson Memorial – rijeka Potomac – Lincoln Memorial – groblje Arlington. Smještaj u hotel i noćenje.

8. DAN: WASHINGTON DC – EUROPSKA ZRAČNA LUKA let
Slobodno vrijeme za samostalne razglede u glavnom američkom gradu. Predlažemo obilazak muzeja „Smithsonian Air and Space Museum“ s najvećom zbirkom zrakoplova i svemirskih letjelica. Transfer do zračne luke u poslijepodnevnim satima i let prema europskoj zračnoj luci.

9. DAN: EUROPSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA let
Po dolasku u europsku zračnu luku slijedi nastavak leta u obližnju zračnu luku (Zagreb, Ljubljana, Venecija...).

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 11.290 kn*  min. 25 putnika
Doplata za manji broj putnika (do 24 putnika): 1.230 kn
Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 2.560 kn *

• Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (15.080 kn). Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Popusti:
- dijete do 12 god u pratnji dvije odrasle osobe 17 %
- popust za treću odraslu osobu 770 kn, za četvrtu osobu 1.160 kn.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za SAD. Vize se izdaju u američkom Veleposlanstvu u Zagrebu na temelju individualnog zahtjeva.

Napomene:
Smještaj je predviđen u skromnijem hotelu, ali na izvrsnoj lokaciji. Po želji, mogućnost rezervacije i hotela više kategorije, uz doplatu. Po američkim standardima, u većini američkih hotela u cijenu noćenja doručak nije uključen, ali su na raspolaganju u hotelskim restoranima uz doplatu. U četverokrevenim sobama je moguć smještaj na 2 francuska kreveta. Raspored razgleda je podložan promjenama jer se prilagođava zrakoplovnom prijevozu. U slučaju manjeg broja putnika, putovanje će biti izvedeno s mini autobusima koji primaju do 12 putnika. Vodič je ujedno i vozač na putovanju koji ima sve potrebne licence za vožnju po Americi.

Doživite američku unutrašnjost od New Yorka do slapova Niagare, modernu arhitekturu Toronta te razgledajte poznati Washington!

Video

POŠALJI UPIT