JAPAN - 10 dana zrakoplovom

GARANTIRANO

Program putovanja

Putovanje Japan 10 dana avionom 11.04.-20.4.2019.
GARANTIRANI POLAZAK

1. dan ZAGREB – DUBAI
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso dva sata prije poleta zrakoplova za Dubai. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let Emirates Airlines, EK 0130 u 15:25 za Dubai. Dolazak u Dubai u 22:55h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Tokyo na liniji Emirates Airlinesa, EK 0318 u 02:40. Obroci i odmor tokom leta.

2. dan TOKYO
Dolazak u Tokyo predviđen je u 17:35. Nakon slijetanja i obavljenih carinskih formalnosti, slijedi sastanak s predstavnikom lokalne agencije i organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan TOKYO
Nakon doručka slijedi cjelodnevni razgled grada, u pratnji vodiča. Obilazak Tokyo Metropolitan Government Buildings, gdje ćemo s poznatog vidikovca, smještenog na 45tom katu Glavne zgrade na 202 metra visine, vidjeti cijeli Tokyo kao na dlanu. Nastavak razgleda preko Shinjuku četvrti te obilazak Meji kompleksa, koji je posvećen božanskim dušama cara Meijija, prvog cara modernog Japana, i supruge carice Shoken. Hram je smješten u predivnoj šumi koja je nastala pošumljavanjem prije 90 godina, kada je zasađeno 100.000 stabala iz svih dijelova Japana i svijeta. Nakon pauze za ručak slijedi odlazak do Akasaka palače, bivše prinčevske palače a danas državne rezidencije za strane uglednike. U večernjim satima odlazak na večeru (uključeno u cijenu). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan TOKYO
Nakon doručka nastavak razgleda grada. Danas odlazimo na krstarenje rijekom Sumidom sa jedinstvenim pogledom na ovaj velegrad. Slijedi obilazak Asakusa Kannon, hrama božice Kannon, smještenom u nekadašnjem ribarskom selu Asakusa. Jedan je od najslavnijih hramova Japana, i godišnje ga obiđe 30 milijuna posjetitelja. Šetnja popularnom četvrti Asakusa i jednom od najstarijih trgovačkih ulica grada – Nakamise dori, koja se smatra najboljom ulicom u Tokyu za kupovinu suvenira, a i odlično je mjesto za isprobati lokalnu hranu. Odlazak i do četvrti Ginza, čuvenoj po velikim robnim kućama, trgovinama i restoranima. Fakultativno moguć odlazak na Sushi Making program ili Sumo hrvanje program, uz doplatu. Povratak do hotela. Noćenje.

5. dan TOKYO – HAKONE
Nakon doručka, odjava iz hotela te vožnja autobusom do Hakonea. Dolazak u Hakone nakon čega slijedi vožnja brodom po jezeru Ashi, nastalom nakon jedne od vulkanskih erupcija, uz predivan pogled na planinu Fuji, koja je i simbol Japana. Pogled na cijelu regiju s visine imati ćemo prilike vidjeti nakon vožnje žičarom na Komagatake planinu. Slijedi pauza za ručak (uključen u cijenu). Nastavak vožnje do hotela u Hakoneu. Prijava i smještaj u hotel u japanskom stilu. Navečer slijedi tradicionalna japanska večera (uključena u cijenu). Noćenje.

6. dan HAKONE – KYOTO
Doručak te odjava iz hotela. Transfer do željezničke stanice Odawara gdje se ukrcavamo na superbrzi vlak shinkansen (bullet train) do Kyota. Po dolasku, odlazak na obilazak Kyota autobusom s posjetom hramovima Kinkakuji, u značenju „Zlatni Paviljon“ koji je i simbol je grada Kyota te Ryoanji Zen hrama čuvenog po kamenom vrtu. Tijekom razgleda predviđen je i ručak koji je uključen u cijenu. Odlazak u hotel. U poslijepodnevnim satima predlažemo fakultativno odlazak na Samurai Kembu Sword Dance (predstava i kratki tečaj), uz doplatu. Navečer odlazak na večeru koja je uključena u cijenu. Noćenje.

7. dan KYOTO – NARA - OSAKA
Doručak. Nastavak razgleda grada Kyota. Tijekom razgleda vidjeti ćemo Kiyomiizu Dera – hram građen prije nego što je Kyoto postao glavni grada Japana te prošetati ćemo dijelom grada Ninen-zaka i Sannen-zaka. Tijekom dana zaustaviti ćemo se i na ručku (uključeno u cijenu). Po razgledu slijedi vožnja u obližnju Naru te obilazak Nara parka, čuvenog Todaii-ji hrama s velikim Budom te KasugaTaisha hrama. Nakon razgleda, vožnja autobusom do hotela u Osaki, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan OSAKA
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled grada Osake i njenih znamenitosti - Umeda Sky Building Floating Garden, arhitektonsko čudo i zaštitni znak Osake. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak poslijepodnevnog razgleda obilaskom Osaka Castle Museum, dvorca s važnom povijesnom ulogom, te Dotonbori četvrti, najživlje i omiljene gastronomske i zabavne četvrti stanovnika Osake. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan OSAKA – DUBAI
Doručak. Slobodno prijepodne za vlastite aktivnosti. U poslijepodnevnim satima odjava iz hotela te odlazak autobusnim transferom do zračne luke Osaka. Po dolasku prijava na let za Dubai na liniji Emirates Airlinesa, EK 0317 u 23:45h. Noćni let za Dubai.

10. dan DUBAI – ZAGREB
Dolazak u Dubai u 05:15 sati, te nastavak leta za Zagreb na liniji Emirates Airlinesa, EK 0129 u 08:30. Očekivani dolazak u Zagreb u 12:35.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

Redovna cijena: 19.540

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 3.480 kn

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 15.12., odnosno 15.1.2019. ili do popunjenja određenog broja mjesta!

Minimalan broj putnika: 15

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti   
Za državljane RH viza za Japan nije potrebna. Putovnica mora biti važeća 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Molimo dostaviti kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja prodajnom mjestu.

NAPOMENA
Prilikom rezervacije programa potrebno je dostaviti agenciji kopiju putovnice.
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijena je rađena na bazi tečaja JPY–EUR–HRK, na dan 27.9.2017. U slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.
Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.
O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

KORISNE INFORMACIJE:
Službeno ime: Japan
Geografski položaj: istočna Azija
Glavni grad: Tokyo
Površina: 377.835 km2
Broj stanovnika: 127.450.000 (2010.)
Službeni jezik: japanski
Vjerska pripadnost: šintoisti i budisti
Vremenska razlika: +7 h/+8 h u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: japanski jen – JPY (100 sena); 1 kn ≈ 17 JPY; 1 EUR ≈ 132 JPY; 1 USD ≈ 115 JPY
Električni napon: 100 V; 60Hz u zapadnom Japanu, 50HZ u Tokyu i na istoku, potreban adapter.
Hrana: Često se čuje izreka da Japanci hranu konzumiraju očima, a glavni razlog tome je činjenica da su japanska jela uvijek servirana na izuzetno kreativan i trodimenzionalan način, najčešće u porcijama dovoljnim tek za jedan zalogaj. Stoga nikog ne čudi podatak da se u japanskim restoranima ocjenjuju tri stvari - umijeće kuhanja, prezentacija hrane, te opće raspoloženje. Od namirnica, riža kratkog zrna nezamjenjiv je sastojak japanske prehrane, ali i ponosa. Naime, Japanci su želeći sačuvati svoju neovisnost, odbacili mogućnost uvoza jeftinije riže, tako da svu rižu sami uzgajaju. Zanimljiv podatak je da za razliku od zapadnjaka, Japanci rižu serviraju pred kraj obroka. Osim riže, tjestenina je također veoma popularan obrok među legendarno vrijednim stanovnicima 'zemlje izlazećeg sunca', koji je smatraju jednako primamljivom delicijom bez obzira je li poslužena hladna ili topla. Uz konzumaciju tjestenine povezano je i glasno srkanje - običaj koji u Japanu ne samo da je opće prihvaćen, već je najbolji dokaz uživanja u hrani. Među ostalim više ili manje poznatim japanskim specijalitetima, nalaze se sushi (sirova riba položena na rižu začinjenu octom), sashimi (sirova riba narezana na tanke listiće konzumirana uz hrenom aromatiziran sojin umak), tempura (pržena riba i povrće posluženi uz tentsuyu umak) podrijetlom iz Portugala, yakitori (vrsta pilećih ražnjića umakanih u slatkasti sojin umak), shabu shabu, jelo popularno na zabavama diljem svijeta koje svoje otkriće navodno duguje mongolskom vladaru Đingis Kanu, te okonomiyaki (vrsta palačinke punjena mesom, ribom ili povrćem). Osim gore navedenih, vrijedi spomenuti i bento - kompletan ručak pakiran u dekoriranim kutijama s odjeljcima za različite vrste hrane (riža, meso, juha od fermentiranog zrna soje, povrće i komad voća).
Piće: piće čija je popularnost već davno prešla granice Japana, bez dileme su sake - zagrijana rižina rakija poslužena u keramičkim flašicama tokkuri iz kojih se ulijeva u malene šalice sakzuki i pije naiskap, te zeleni čaj ili o-cha - topli napitak poznat po svom ljekovitom djelovanju. Naime, zeleni čaj bogat jeizvor flavonoida, snažnih antioksidansa koji neutraliziraju slobodne radikale i na taj način štite naš organizam od mnogih bolesti.
Odjeća: ponijeti jaknu, vestu ili džemper.
Kupovina: Japan je raj za kupovinu! U brojim trgovinama prodaje se sve, od tradicionalnih suvenira do najnovije elektronike i najnovijih modnih marki. Zastupljeni su kako domaći, tako i strani brandovi.
U velikim gradovima poput Tokya i Osake nalazi se nekoliko trgovačkih četvrti, svaki jedinstvenog karakter, najčešće locirani oko glavnih željezničkih postaja.
Klima: varira od regije do regije. Većina zemlje ima četiri različita godišnja doba. Proljetni mjeseci su ožujak, travanj i svibanj. Temperature su ugodne i nema puno kiše. Prosječna dnevna temperatura u ožujku je 13°C.
Pozivni broj zemlje: +81
Mobilni telefon: preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske

Video

POŠALJI UPIT