JORDAN I IZRAEL - 9 dana zrakoplovom

GARANTIRANO
CIJENA OD:7.890kn

Program putovanja

Putovanje Jordan i Izrael 9 dana avionom 22.06., 05.10., 14.11.2019., 02.01., 13.02., 19.03.2020.
GARANTIRANI POLASCI

1.dan, ZAGREB - ISTANBUL - AMMAN
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova na liniji kompanije Turkish Airlines (TK 1056) za Istanbul u 20.05 sati. Dolazak u Istanbul u 23.20 sati po lokalnom vremenu.

2.dan, AMMAN - JERASH - AMMAN
Nastavak leta za Amman na liniji TK 814 (Turkish Airlines) u 2.05 sati. Dolazak u Amman u 5 sati prema lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz do hotela. Prijava u hotel, smještaj u sobe, odmor i doručak. U dogovoreno vrijeme odlazak na razgled Ammana: Rimsko kazalište, citadela, arheološki muzej i novi dio grada. Nastavak vožnje do 50 km udaljenog grčko-rimskog grada Jerasha, najuščuvanijeg grada nekadašnjeg Dekapolisa. Razgled ostataka hramova Artemide i Zeusa, Hadrijanovog trijumfalnog slavoluka i 600 metara duge ulice stupova. Povratak u Amman. Večera i noćenje u hotelu.

3.dan, AMMAN – MRTVO MORE - MADABA - PLANINA NEBO - KERAK - PETRA
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak do biblijske Madabe s njenim poznatim bizantskim i umayyadskim mozaicima te grčkom pravoslavnom crkvom sv. Jurja, gdje možete vidjeti najstariju sačuvanu originalnu mapu Svete Zemlje (560 n.e.). Slijedi odlazak na planinu Nebo, najsvetije mjesto u Jordanu, odakle je Mojsije gledao obećanu zemlju, a vjeruje se i da mu je ovdje posljednje počivalište. Za lijepa vremena s planine se pruža prekrasan pogled na dolinu rijeke Jordan, Mrtvo more i Jeruzalem. Nastavak putovanja sa zaustavljanjem kod Mrtvog mora. Mrtvo more je najniža točka na svijetu, nalazi se 394 metara ispod razine mora. Zbog visoke koncentracije soli (oko 30%), u njemu nije moguće potonuti. Ako vrijeme dopusti, slobodno vrijeme za kupanje i mazanje blatom poznatom po ljekovitim svojstvima. Slijedi vožnja do Keraka, utvrđenog grada, kojim dominira djelomično obnovljena križarska utvrda. Nakon razgledavanja utvrde i podzemnih hodnika, nastavak vožnje do Petre. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. dan, PETRA
Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni razgled Petre, fascinantnog mističnog mjesta uklesanog u visokim crvenim stijenama. Petra je nekoć bila glavni grad Nabatejaca. Zbog bogatstva iscrpina, Petra je najveća znamenitost Jordana i pod zaštitom je UNESCO-a, a proglašena je i jednim od sedam novih svjetskih čuda. Do grada se dolazi pješice kroz Siq - uski prosjek među stijenama. Razgled kamene grobnice, crvenog pročelja al-Khazne, Dvorane pravde. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel, večera i noćenje.

5. dan, PETRA – WADI RUM - AQABA
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u spektakularnu pustinju Wadi Rum. Po dolasku, dvosatna vožnja džipovima u unutrašnjost pustinje, kako bi se doživjela njezina bezvremenska ljepota tijekom vožnje u Dolini mjeseca. To je tiho i golemo područje, najviše povezano sa životom beduina, koji su najbolji poznavatelji bespuća i priča o Lawrencu od Arabije, časniku koji je ovdje živio sudjelujući u arapskom ustanku početkom 20. stoljeća. Potom, vožnja do Aqabe. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Večera i noćenje.

6. dan, AQABA - MASADA - BETLEHEM
Nakon doručka odjava iz hotela. Nastavak vožnje prema graničnom prijelazu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, ulazak u Izrael. Nastavak vožnje do arheološkog lokaliteta Masada, pod zaštitom UNESCO-a. Ova utvrda smještena na stijeni uz rub Judejske pustinje ponos je i simbol židovstva zbog masovnog samoubojstva pobunjenika koji se nisu htjeli predati Rimljanima 73. godine. Nastavak vožnje preko Jeruzalema do Betlehema. odlazak na razgled Betlehema, Isusovog rodnog mjesta, koje je ujedno i rodno mjesto kralja Davida. Razgled crkve Rođenja i Pastirskog polja, mjesta gdje su, prema vjerovanju, Božji anđeli objavili pastirima rođenje izraelskog Kralja i Spasitelja. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7. dan, BETLEHEM - JERUZALEM - BETLEHEM
Nakon doručka odlazak na razgled starog dijela Jeruzalema: Zid plača, džamija Al Aqsa (izvana), crkva Sv. Ane. Slijedi prolaz križnim putem (Via Dolorosa) do bazilike Isusovog groba. Potom, odlazak na Maslinsku goru, planinu koja se uzdiže istočno od Jeruzalema. Nekad je ova gora bila prekrivena maslinama, a danas je to mjesto brojnih kršćanskih svetišta, židovskih groblja i arapskih sela. Razgled Getsemanskog vrta, mjesta na koje je Isus došao sa svojim apostolima nakon posljednje večere kako bi molio i mjesta na kojem je uhićen. Slijedi odlazak do brda Sion te razgled sobe Posljednje večere. Povratak u hotel u Betlehemu. Večera. Noćenje.

8. dan, BETLEHEM - TEL AVIV
Nakon doručka odjava iz hotela, Vožnja do Tel Aviva sa zaustavljanjem u novom dijelu Jeruzalema; odlazak u Yad Vashem - memorijal žrtvama holokausta. Nastavak putovanja prema Tel Avivu koji nosi ime Bijeli grad i dio je UNESCO-ve kulturne baštine. Zaustavljanje na Rabinovom Trgu, nastavak do starog dijela Jaffe, zatim do Neve Tzedek i Nahalat Benyamin pješačke zone s mnoštvom zlatarnica, galerija, trgovina rukotvorinama, osebujnih kafea i restorana, vrvi zabavom, uličnim sviračima stvara jedinstveni ugođaj i sliku ovog grada. U večernjim satima organizirani prijevoz do Zračne luke.

9. dan, TEL AVIV - ISTANBUL - ZAGREB
Polijetanje zrakoplova kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 00.55 sati na liniji TK 791. Dolazak u Istanbul u 03.05 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 07.05 sati na liniji TK 1053, te dolazak u zagrebačku zračnu luku u 08.20 sati po lokalnom vremenu.

Cijena aranžmana po osobi: 
Polazak 22.06. POSEBNA PONUDA 7.890 kn
05.10. FIRST MINUTE 7.990 kn /  Redovna cijena 8.290 kn
Ostali polasci 
FIRST MINUTE 7.890 kn /  Redovna cijena 8.290 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.690 kn

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u Jordan i Izrael.
Jordanska viza dobiva se po dolasku u zemlju i uračunata je u cijenu programa. Izraelska viza dobiva se pri ulasku u zemlju (putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te je potrebno imati najmanje 1 potpuno praznu stranicu u putovnici). Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja.

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Uključeno 6 večera u hotelima!
Sve ulaznice uključene u cijenu!

Cijene putovanja

Datum polaska:
22.06.2019
Datum povratka:
30.06.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
7.890 kn
Boravak:
9 dana
POSEBNA PONUDA
GARANTIRANO

Šifra: D07
 POŠALJI UPIT ZA 22.06.
Datum polaska:
05.10.2019
Datum povratka:
13.10.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
7.990 kn
Boravak:
9 dana
FIRST MINUTE
GARANTIRANO

Šifra: D07
 POŠALJI UPIT ZA 05.10.
Datum polaska:
14.11.2019
Datum povratka:
22.11.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
7.890 kn
Boravak:
9 dana
FIRST MINUTE
GARANTIRANO

Šifra: D07
 POŠALJI UPIT ZA 14.11.
Datum polaska:
02.01.2020
Datum povratka:
10.01.2020
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
7.890 kn
Boravak:
9 dana
FIRST MINUTE
GARANTIRANO

Šifra: D07
 POŠALJI UPIT ZA 02.01.
Datum polaska:
13.02.2020
Datum povratka:
22.02.2020
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
7.890 kn
Boravak:
9 dana
FIRST MINUTE
GARANTIRANO

Šifra: D07
 POŠALJI UPIT ZA 13.02.
Datum polaska:
19.03.2020
Datum povratka:
27.03.2020
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
7.890 kn
Boravak:
9 dana
FIRST MINUTE
GARANTIRANO

Šifra: D07
 POŠALJI UPIT ZA 19.03.

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • smještaj na osnovi 7 noćenja s doručkom u hotelima 4* (2 noćenja u Ammanu, 1 noćenje u Petri, 2 noćenje u Aqabi, 2 noćenja u Betlehemu)
 • 6 večera (set menu) u hotelima prema programu
 • grupne prijevoze i razglede prema programu
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
 • lokalnog vodiča u Jordanu i Izraelu
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jordansku vizu 
 • jamčevinu i trošak organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.690 kn (visina pristojbi podložna je promjenama te se točan iznos istih određuje na dan izdavanja zrakoplovnih karata)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.600 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • izlaznu taxu iz Jordana 15$ po osobi
 • izlazna taksa u Jordanu 15 USD
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 USD (plaćanje na licu mjesta)
 • dodatne usluge, obroke i izlete
 • putno osiguranje
   

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT