IZRAEL I JORDAN - 9 dana zrakoplovom

FIRST MINUTE

Program putovanja

Putovanje Iztael i Jordan 9 dana avionom 24.04.-02.05.2019.

1. dan: ZAGREB - ISTANBUL - TEL AVIV - NETANYA
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK1054 (Turkish Airlines) u 9:15 sati. Dolazak u Istanbul u 12:30 sati, nastavak leta za Tel Aviv na liniji TK786 u 13:30 sati. Dolazak u Tel Aviv u 15:40 sati, slijedi obavljanje viznih i carinskih formalnosti i organizirani prijevoz prema hotelu u Netanyi. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

2. dan: NETANYA – CEZAREJA – HAIFA – NAZARET – TIBERIJADA
Nakon doručka odjava iz hotela. Slijedi vožnja do ostataka antičkog grada Cezareje, luke kralja Heroda Velikog i nekada glavnog grada rimske provincije. Razgled lokaliteta očuvanih spomenika od kojih su najpoznatiji rimsko kazalište, ostaci amfiteatra, kupališta, srednjovjekovne zidine. Nastavak vožnje do grada Haife koja se prostire u podnožju brda Karmel. Razgled grada, kraća šetnja Bahajskim vrtovima i posjet oltaru. Vožnja do Nazareta, grada u kojem je Isus proveo djetinjstvo i mladosti. Obilazak bazilike Navještenja izgrađene na mjestu na kojem se nalazila Marijina kuća i crkva sv. Josipa. Nastavak putovanja preko Kane do Tiberijade, grada smještenog na Galilejskom jezeru. Nakon razgleda smještaj u hotel, večera, noćenje.

3. dan: TIBERIJADA - KAFARNAUM - TABHA - DOLINA QASR AL YAHUD - BETLEHEM
Doručak. Odlazak prema Kafarnaumu, Isusovom gradu, obilazak ostataka naselja od prije dvije tisuće godina i stare sinagoge gdje je Isus naučavao. Nastavak puta do Tabhe i obilazak bazilike Čudesnog umnoženja ribe i kruha u kojoj se nalaze prekrasni mozaici. Nastavak putovanja kroz jordansku dolinu do Qasr al Yahud, simboličnog mjesta Isusova krštenja. Odlazak u Betlehem. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

4. dan: BETLEHEM - JERUZALEM - BETLEHEM
Doručak. Kraći razgled Betlehema i obilazak bazilike Isusova rođenja, najstarije crkve u Svetoj Zemlji, podignute iznad špilje Isusova rođenja. Odande se pruža pogled na mjesto pastirskog polja u kojem su anđeli objavili rođenje Isusa. Nakon razgleda vožnja do Jeruzalema. Panoramska vožnja gradom i razgled znamenitosti unutar i izvan zidina grada. Uspon na Maslinsku goru odakle seže nezaboravan pogled na grad. Odlazak na brdo Sion gdje se nalazi grobnica kralja Davida i dvorana gdje se održavala Isusova posljednja večera. Šetnja armenskom i židovskom četvrti sve do rimske ceste - Cardo, posjet Zidu plača u podnožju Hramskog brda. Razgled završava obilaskom kršćanske četvrti. Slijedimo postaje križnog puta Via Dolorosa koji završava u bazilici Kristovog groba u kojoj se nalaze golgota i Kristov grob. Povratak u hotel, večera i noćenje.

5. dan: BETLEHEM - JERUZALEM - BETLEHEM
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Jeruzalema i posjet Yad Vashemu, memorijalnom centru žrtava holokausta. Stajanje kod Knesseta – izraelskog parlamenta gdje je izložena menora, sedmokraki hramski svijećnjak, i kod Nacionalog muzeja Izraela koji se smatra jednim od vodećih umjetničkih i arheoloških muzeja na svijetu. Najveće muzejsko blago izloženo je u građevini zanimljivog oblika, oltaru Knjige. Ondje se čuvaju svitci Mrtvog mora i ostali drevni rukopisi. Zatim slijedi odlazak na poznatu tržnicu Mahane Yehuda. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

6. dan: BETLEHEM – JERIHON - MASADA – MRTVO MORE - AQABA
Doručak. Odlazak prema Mrtvom moru sa stajanjem kod Jerihona. Obilazak arheoloških ruševina Jerihona, najstarijeg grada na svijetu. Vožnja uz Mrtvo more do Masade, utvrde i palače iz vremena Heroda Velikog.
Masada je pružala otpor Rimljanima još dugo nakon pada Jeruzalema i danas je simbol židovskog otpora i žrtve. Žičarom se penjemo do utvrde odakle se pruža predivan pogled na cijelo područje Mrtvog mora i na ostatke nekadašnjih logora rimskih legionara i nasipa u neposrednoj blizini. Slijedi kraća vožnja do obale gdje ćete imati priliku okupati se u najslanijem moru na svijetu. Nastavak putovanja prema Arava pustinji i prelazak jordanske granice. Vožnja prema Aqabi, jedinom jordanskom gradu na Crvenom moru. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7. dan: AQABA – WADI RUM - PETRA
Doručak. Nastavak putovanja prema opjevanom pustinjskom krajoliku Wadi Rum, ekraniziranom u filmovima o Lawrenceu od Arabije kojeg omeđuju impresivni smeđi i crveni planinski lanci. Tu ćete doživjeti uzbudljivu vožnju u džip safariju, te nezaboravnu šetnju pustinjom i netaknutim prirodnim ljepotama. Pustinja Wadi Rum čudesno je mjesto gdje je vrijeme stalo. Odlazak u obilazak Petre, mističnog grada isklesanog u visokom crvenom stijenju kojeg su prije više od dvije tisuće godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Oni su uspjeli sagraditi impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih građevina. Pješice ćete proći do Riznice, najpoznatijeg dijela Petre, kroz kanjon okružen bajkovitim liticama. Ovo jedinstveno mjesto je bez sumnje najvrjednije blago i najveća turistička atrakcija Jordana. Po završetku cjelodnevnog razgleda Petre, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

8. dan: PETRA – PLANINA NEBO - AMMAN
Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi vožnja do Madabe, znanog kao „grada mozaika“ s crkvom Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak puta prema planini Nebo, mjestu gdje je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji i gdje je bio sahranjen. U 4. stoljeću na ovom mjestu je izgrađena mala bizantska crkva, a danas se nalazi prostrana crkva koju posjećuje mnoštvo vjernika iz cijelog svijeta, budući da je planina Nebo jedna od najvažnijih kršćanskih mjesta u Jordanu. Za lijepa vremena s planine se pruža pogled na Mrtvo more, jordansku dolinu i Jerihon. Vožnja prema Ammanu. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Večera i kratko noćenje.

9. dan: AMMAN - ISTANBUL - ZAGREB
Tijekom noći slijedi transfer prema zračnoj luci. Polazak zrakoplova iz Ammana prema Istanbulu u 2:25 sati na liniji TK815, dolazak u Istanbul u 4:45 sati, nastavak leta za Zagreb u 07:05, dolazak u Zagreb u 08:20 sati prema lokalnom vremenu.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi:
FIRST MINUTE 13.380 kn (do 60 dana prije polaska) / Redovna cijena 13.980 kn
Zrakoplovne pristojbe (1.990 kn) uključene u cijenu.

Minimalan broj putnika: 25

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Državljanima Republike Hrvatske viza nije potrebna. Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Napomene
Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

Video

POŠALJI UPIT