KANADA I SAD - 15 dana zrakoplovom

FIRST MINUTE
CIJENA OD:12.649kn

Program putovanja

Putovanje SAD i Kanada 15 dana avionom 16.09.2019. i 20.05.2020.

USA New York - ovaj grad morate obavezno posjetiti, očekuju Vas: Kip slobode, Empire State Building, Times Square i Central Park. Washington - kao jedini grad-država (posebni distrikt) i glavni grad USA ima poseban status. Ubraja se pored Pariza, Rima i Londona u najljepše svjetske metropole.
KANADA Toronto, glavni i najveći grad u provinciji Ontario. Atraktivan i pulsirajući. Doživite Toronto noću i posjetite živahne jazz klubove.

1. dan: LET ZA TORONTO
Sastanak u zračnoj luci Zagreb i let na liniji Zagreb - Toronto prijevoznika Ait Transat. Dolazaku Toronto, slijedi transfer i smještaj u hotel više srednje kategorije na širem području Toronta.

2. dan: TORONTO – SLAPOVI NIAGARE
Nakon doručka krećemo prema Niagari on the Lake. Uživajte u ovom kanadskom vinskom području i njegovim prekrasnim mirisima. Nakon toga očekuje Vas jedna od najvećih atrakcija ovog putovanja: impozantni slapovi Niagare. Ovdje se možete opcionalno (nije uključeno u cijenu) odlučiti za vožnju brodom koja Vas vodi sasvim blizu slapova. Navečer možete opcionalno uživati u večeri u Skylon Toweru s kojeg se pruža očaravajući pogled na slapove. Noćenje u nekom od hotela u Niagara Fallsu.

3. dan: AMISCH COUNTRY & LANCESTER
Nakon doručka prelazimo granicu i ulazimo u SAD. Idilična vožnja beskrajnim brežuljkastim krajolikom kroz državu New York do Lancastera u Philadelphiji (Amish County). Ovo je putovanje u prošlost, kada su se farme još obrađivale bez upotrebe strojeva. Navečer Vas pozivamo na tipičnu obiteljsku večeru Amiša. Uživajte u tradicionalnoj kuhinji. Noćenje u Lancasteru.

4. dan: WASHINGTON D.C.
Ujutro nakon doručka krećemo prema Gettysburgu, jednom od najpoznatijih bojišta američkog građanskog rata 1863. godine, s više od 43.000 žrtava. Slijedi vožnja do Washingtona D.C., glavnog grada Sjedinjenih Američkih Država. Navečer u noćnoj kružnoj vožnji krećete u razgledavanje ovog grada u kojem se nalazi sjedište američkog predsjednika. Doživjet ćete najznačajnije spomenike kao što su Lincoln Memorial i Washington Monument te impozantan Capitol uz očaravajuće noćno osvjetljenje. Noćenje u široj okolici Washingtona.

5. dan: WASHINGTON D.C.
Doručak. Prije podne ćemo u četverosatnom razgledu grada autobusom vidjeti mnogobrojne znamenitosti, nama poznate iz filmova i s televizije, primjerice Bijelu kuću i Capitol. Poslije podne imate slobodno na raspolaganju i možete recimo posjetiti jedan od 9 najpoznatijih Smithsonian muzeja (između ostalog Air and Space muzej sa space shuttleom) koji se nalazi uz National Mall (Nacionalni park). Noćenje u široj okolici Washingtona.

6. dan: NEW YORK CITY
Nakon doručka slijedi vožnja kroz Philadelphiju, gdje je donešena glasovita Deklaracija o nezavisnosti, a 1787. godine i Ustav. Nakon kratkog razgleda grada autobusom slijedi daljnja vožnja do New York Citya, gdje Vam ostatak večeri ostaje slobodno na raspolaganju. Noćenje u široj okolici New Yorka.

7. dan: NEW YORK CITY
Doručak. Prije podne nam je u programu četverosatna vožnja gradom od Downtowna do Uptowna: iz Battery parka pruža se sjajan pogled na Kip slobode „Lady Liberty“, prolazimo kroz Ground Zero gdje se nalaze novi Freedom Towers, zatim Wall Street, China Town te krećemo prema Midtownu, gdje se nalaze Times Square, Rockefeller Centar i poznata 5. Avenija (Fifth Avenue) koji New York pretvaraju u grad koji nikad ne spava. Poslije podne imate mogućnost razgleda Empire State Buildinga (ulaznica uključena u paketu izleta). Našim putnicima poklanjamo karticu s 10% popusta u Macy’su, najvećoj robnoj kući na svijetu. Ovdje nemojte propustiti dobre prilike za kupnju. Možda ste više raspoloženi za opuštajuću šetnju kroz Central Park, zeleno srce New Yorka? Tko se rado vine u visine, može helikopterom razgledati najvažnije znamenitosti New Yorka iz ptičje perspektive (opcionalno). To je zaista poseban doživljaj New Yorka! Noćenje u široj okolici New Yorka.

8. dan: NEWPORT (Rhode Island) – BOSTON
Nakon doručka krećemo prema Bostonu. Imati ćemo stanku u starom dijelu grada Newporta (Rhode Island). Ovaj grad je u 19. stoljeću postao popularan kao ljetna rezidencija američkog bogatog staleža. Slijedi daljnja vožnja kroz tzv. Države New England do Bostona, jednog od najstarijih gradova Amerike, gdje je utjecaj Engleske najupečatljiviji. Neke od znamenitosti koje biste trebali razgledati su parkovi Boston Commons, botanički vrt, Newbury Street i Copley Square. Noćenje u široj okolici Bostona.

9. dan: WHITE MOUNTIAN NATIONAL FOREST
Nakon okrepljujućeg doručka danas se vraćamo u Kanadu. Vožnja kroz prekrasne države „Nove Engleske“ Massachusetts, New Hampshire i Vermont. Putem ćemo stati u White Mountain National Forestu, koji je omiljen kod planinara, kampera i skijaša. Daljnja vožnja prema Kanadi kroz prostranstva šuma i naizgled nenaseljenih dolina. Noćenje u široj okolici Montreala.

10. dan: MONTREALl – QEUBEC
Doručak. Danas Vas očekuje kružna vožnja Montrealom. Montreal se nalazi na otoku koji je okružen s 3 rijeke: moćnom rijekom St. Lawrence te rijekama Rivière des Prairies i Ottawom. Slijedi daljnja vožnja prema Quebecu, glavnom gradu istoimenog francuskog govornog područja Kanade. Obilazak Quebeca kružnom vožnjom gradom. Noćenje u Quebecu.

11. dan: QEUBEC
Doručak. Današnji dan u Quebecu imate slobodno na raspolaganju. Opcionalno se možete odlučiti za vožnju brodom i promatranje kitova. Naime, u ovoj vožnji brodom možete kitove i druge morske životinje doživjeti iz neposredne blizine. Noćenje u Quebecu.

12. dan: QEUBEC - GANANOQUE
Nakon doručka slijedi vožnja od Qubeca do Ottawe, glavnog grada Kanade, uz kratko razgledavanje grada. Nakon toga slijedi vožnja do područja Gananoque, područja s 1000 otoka, gdje ćemo i noćiti. 13. dan: GANANOQUE Doručak. Ujutro imate slobodno na raspolaganju u prekrasnom mjestu Gananoque koje se nalazi uz obalu rijeke Sankt Lorenz. Opcionalno se možete odlučiti za izlet brodom kroz područje Tisuće otoka između SAD-a i Kanade. Nakon toga krećemo dalje prema Torontu – gdje ćemo također imati kružnu vožnju autobusom. Uz brojne znamenitosti imate mogućnost popeti se i na CN toranj. Oni dobrih živaca mogu ovdje s vidikovca na 342 m visine, stojeći na 6 cm debelim staklenim podnim pločama, uživati u pogledu na Toronto (ulaznice uključene u paket izleta). Noćenje u široj okolici Toronta.

14. dan: TORONTO
Doručak. Prije podne Vam stoji slobodno na raspolaganju. U kasnim poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke. Slijedi direktni let Toronto – Zagreb u večernjim satima.

15. dan: POVRATAK
Dolazak u zagrebačku zračnu luku u prijepodnevnim satima.

Cijena aranžmana po osobi: 
FIRST MINUTE 12.649 kn / Redovna cijena 12.999 kn
Doplata za paket "Let i transfer": cijena 4.200 kn po osobi

*FIRST MINUTE cijena vrijedi do 90 dana prije putovanja.

Minimalni broj putnika: 25

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za ovo putovanje državljanima Republike Hrvatske potrebna je putovnica koja važi još 6 mjeseci nakon datuma ulaska i viza. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.potrebna.
Informacije o vizama:
USA
Veleposlanstvo se nalazi u Zagrebu, potreban je osoban dolazak. Agencija ne može posredovati, već izdaje potvrdu o rezervaciji putovanja. Informativna cijena vize: 160 USD.
Napominjemo da se preko web stranice Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država http://zagreb.usembassy.gov/ trebate naručiti za termin predavanja aplikacijskih dokumenata za vizu
KANADA
Za ulazak u Kanadu potrebno je ispuniti Electronic Travel Authorization (eTA) obrazac na web stranici https://www.cic.gc. ca/english/visit/eta-start.asp - 7,00 CAD

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Letovi se organiziraju na redovnoj liniji Zagreb - Toronto avio kompanija Air Transat.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2019. godinu i podložna su promjeni. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal. O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Predviđeno vrijeme leta:
16.09.-30.09.2019
TS301 16.09.2018 ZAGREB TORONTO 1415 1745 - let traje 9 sati i 30 minuta
TS300 29.09.2018 TORONTO ZAGREB 2100 1145* (sljedeći dan) - let traje 8 sati i 45 minuta
Prijevoznik: Air Transat

Cijene putovanja

Datum polaska:
16.09.2019
Datum povratka:
30.09.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
12.649 kn
Boravak:
15 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D04
 POŠALJI UPIT ZA 16.09.
Datum polaska:
20.05.2020
Datum povratka:
03.06.2020
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
12.649 kn
Boravak:
15 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D04
 POŠALJI UPIT ZA 20.05.

Cijena uključuje:

 • 13 x noćenje u odličnim hotelima srednje kategorije u dvokrevetnoj sobi
 • 13 x kontinentalni doručak
 • 1 x tipična obiteljska večera u Amish County
 • pratitelj putovanja na slovenskom ili hrvatskom jeziku
 • Jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:

 • paket Let i transfer
 • eventualna turistička pristojba plaća se u hotelu na licu mjesta
 • vizu za Ameriku - Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za SAD i Kanadu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
 • dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

 

Doplata u agenciji:
• Paket "Let i transfer": cijena 4.200 kn po osobi
- Asistencija u zračnoj luci polaska
- Direktni povratni let Zagreb - Toronto s uključenim pristojbama - ekonomska klasa Air Transat
- Transfer zračna luka - hotel - zračna luka
- 1 komad prtljage max. 23 kg po putniku
- 1 komad ručne prtljage max. 8 kg (23x 40x51)

• Paket izleta: 1.999 kn po osobi
· brodicom uz Niagara slapove (2. dan)
· večera u Skylon Tower-u (2. dan)
· ulaznica za Empire State Building (7. dan)
· brodom - promatranje kitova (11. dan)
· brodom - Tisuću otoka (13. dan)
· ulaznica za CN Tower u Torontu (13. dan)

• Obavezna doplata po osobi:
· Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 5.499 kn
· Eventualna turistička pristojba plaća se u hotelu na licu mjesta.
· Napojnice za lokane davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji) 50 USA $ po osobi

 

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT POŠALJI UPIT