KAPADOKIJA - 8 dana zrakoplovom

KRUŽNO PUTOVANJE
CIJENA OD:1.899kn

Program putovanja

Putovanje Kapadokija 8 dana avionom 15.04.2019.

Kapadokija je ime za čudesno područje koje se nalazi u trokutu između gradova Nevsehira, Nigdea i Aksarayja. Jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta u Turskoj zbog svojih jedinstvenih geoloških, povijesnih i kulturnih atrakcija. To je zemlja bajki, tajanstvena i očaravajuća. Ovdje možete uživati u nevjerojatnim prirodnim čudima, otkrivati tajnovite podzemne gradove, upoznati bogatu kulturu i povijest ili u zoru poletjeti balonom iznad bajkovitog krajolika. Iskoristite našu izvanrednu ponudu i pođite s nama u nezaboravnu pustolovinu!

1. dan: LET ZA ANTALIJU
Direktni charter let iz Zagreba za Antaliju. Na izlazu iz zračne luke Antalija Vaš vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer do hotela i smještaj u hotel na području Kemera ili Beleka. Večera i noćenje.

2. dan: ANTALIJA – KONYA – KAPADOKIJA
Nakon doručka krećemo prema prema Konyi, gradu koji je u ranom srednjem vijeku bio prijestolnica Turaka Seldžuka i njihovog sultanata. Razgledat ćete samostan Mevlana, sjedište religioznog reda derviša. Ovdje je umro i pokopan čuveni mistik i pjesnik Mevlana Celaleddin Rumi. Danas je samostan muzej i riznica muslimanske umjetnosti. Nakon toga nastavit ćete put prema Kapadokiji. Večera i noćenje na području Kapadokije.

3. dan: GÖREME
Doručak. U gradu Göreme razgledat ćete podzemne jamske crkve ukrašene freskama, kulturni spomeni neprocjenjive vrijednosti pod zaštitom UNESCA. Na ovom prostoru priroda se potpuno predala mašti; krajolik je ispunjen neobičnim vulkanskim stijenama čudesnih oblika, poroznima poput mravinjaka. Potom ćemo Vas provesti dolinom Simon ili prema lokalnoj predaji – Dolinom monaha ili Dolinom vilinskoga kamenja. Neobični kameni oblici koji sežu i do 10 metara u visinu stoje pojedinačno ili u grupama. Tako su jedinstveni da će vas ostaviti bez daha. Na Uchisarju ćete uživati u nezaboravnom pogledu na ovaj čudesan krajolik. U poslijepodnevnim satima naučit ćemo sve o izradi tepiha – cjelokupan proces od proizvodnje pamuka i svile do tkanja predivnih završnih proizvoda. Na kraju ćemo prošetati Avanosom, šarolikim mjestom poznatom po umijeću izrade keramike. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. dan: MJESEČEVA POKRAJINA KAPADOKIJA
Doručak. Pokrajina Kapadokija izgleda poput fantastičnog krajolika na Mjesecu, ukrašenog bizarnim kamenim oblicima s podzemnim crkvama i naseobinama. Tvorac ovako oblikovanog krajolika je vulkan, koji je svojim erupcijama izbacio velike količine materijala. Tijekom vremena, pod utjecajem prirodnih sila, neki su se slojevi materijala nakupili, dok su drugi jednostavno - isprani. Prvi stanovnici na ovom prostoru bili su izbjeglice u 7. st. Nakon njih ovamo dolaze redovnici koji su u mekim stijenama isklesali crkve, kapele i samostane. Nakon doručka, u jutarnjim satima vožnja i foto-stanke kroz scene ovog nestvarnog i bajkovitog okruženja. U drugoj polovici dana možete se pridružiti fakultativnom izletu. Večera i noćenje.

5. dan: KAPADOKIJA ˗ ANTALIJA
Nakon doručka napuštamo Kapadokiju i krećemo u smjeru stanice za karavane Sultanahi iz vremena Seldžuka. Put se nastavlja kroz čudesno gorje Taurus sve do Antalije, na čijem području ćete boraviti posljednja tri dana putovanja.

6. dan: ANTALIJA ˗ VODOPAD KARPUZKALDIRAN
Doručak. Danas imate priliku uživati u jednom od najljepših gradova turske rivijere. Između ostalog vidjet ćete simbol grada, Yivli Minare džamiju, s izrezbarenim minaretom. Na trgu Kalekapisi nalazi se toranj sa satom uz zidine stare gradske tvrđave i romantičnog dijela starog grada uz luku. Tradiciju proizvodnje nakita i modnih proizvoda od kože prezentirat će Vam uz modnu reviju prilikom posjeta trgovinama. Za kraj dana posjetit ćete čuveni vodopad Karpuzkaldiran. Večera i noćenje.

7. dan: SLOBODNO ILI FAKULTATIVNI IZLET
Doručak. Uživajte u ponudi svojeg hotela ili nam se pridružite na fakultativnom izletu. Večera i noćenje.

8. DAN: POVRATAK KUĆI
Doručak u hotelu. U skladu s vremenom charter leta slijedi transfer do zračne luke i povratni let.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
- polazak 15.04.-22.04.:  2.099 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 799 kn 

Minimalan broj putnika: 35

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Hrvatski državljani koji putuju u Republiku Tursku trebaju imati vizu. Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr  uz plaćanje kreditnom/debitnom karticom. Cijena vize je 20 USD. Za putnike koji nemaju pristup internetu agencija nudi uslugu ishođenja vize po cijeni od 179 kn (s uključenim troškom vize). Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Letovi se organiziraju charter prijevozom. Točno vrijeme polaska biti će objavljeno 3 tjedna prije putovanja.
Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne pruzima odgovornost.
Organizator zadržava pravo promjene redosljeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika bit ćete informirani najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranog putovanja.
Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

Uključen polupansion i ulaznice sa stručnim vođenjem po programu!

Cijene putovanja

Datum polaska:
15.04.2019
Datum povratka:
22.04.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
2.099 kn
Boravak:
8 dana
KRUŽNO PUTOVANJE
Šifra: D04
 POŠALJI UPIT ZA 15.04.

Cijena uključuje:

 • povratni charter let Zagreb – Antalija
 • 7x noćenje u hotelima s 4 ili 5* u dvokrevetnoj sobi
 • 7x doručak iz bogate ponude švedskog stola
 • 7x večera iz bogate ponude švedskog stola
 • ulaznice i stručno vođenje za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
 • pratitelja grupe na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 799 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 899 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • fakultativne izlete
 • troškove vize sa posredovanjem 179 kn
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • troškove osobne prirode
 • napojnice
 • putno osiguranje

 

Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji*
Dolina Ihlara i podzemni grad s ručkom: 55 € ili
Ortahisar, Love Valley i podzemni grad s ručkom: 55 €
Vožnja brodom po rijeci Manavgat, džamija Manavgat s ručkom: 45 € ili
Geen Canyon Tour sa ručkom: 55€ ili
Izlet u grad Alanya s ručkom: 55€
Turska večer u Kapadokiji : 45,00 € (plesni show i uključena neograničena konzumacija lokalnih alkoholnih i bezalkoholnih pića)
Sema (ples derviša) u Kapadokiji: 20 €
Vožnja balonom: cca 150 € (ovisi o vremenskim uvijetima)
Hamam (Turska kupelj): 35,00 €

*Za relizaciju izleta potrebno minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT