KAPADOKIJA - 8 dana zrakoplovom

HIT CIJENA
CIJENA OD:1.799kn

Program putovanja

Putovanje Kapadokija 8 dana avionom 04.05.-11.05.2018.
Antalija - Belek - Uchisar - Avanos - Nevsehir

1. DAN: LET ZA ANTALIJU
Let iz Zagreba za Antaliju. Na izlazu iz zračne luke Vaš vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer i smještaj u hotelu na području Antalije.

2. DAN: ANTALIJA – KONYA – KAPADOKIJA
Vožnja prema Konyi, gradu koji je u ranom srednjem vijeku bio prijestolnica Turaka Seldžuka i njihovog sultanata. Razgledat ćete samostan Mevlana, sjedište religioznog reda derviša (ulaznica i razgled uz stručno vodstvo u paketu Kultura i večere). Ovdje je umro i pokopan čuveni mistik i pjesnik Mevlana Celaleddin Rumi. Danas je samostan muzej i riznica muslimanske umjetnosti. Nakon toga nastavit ćete put prema Kapadokiji. Noćenje na području Kapadokije.

3. DAN: GÖREME
U gradu Göreme razgledat ćete podzemne jamske crkve ukrašene freskama, kulturni spomenik neprocjenjive vrijednosti pod zaštitom UNESCA (ulaznica i razgled uz stručno vodstvo u paketu Kultura I večere). Na ovom prostoru priroda se potpuno predala mašti; krajolik je ispunjen neobičnim vulkanskim stijenama čudesnih oblika, poroznima poput mravinjaka. Potom ćemo Vas provesti dolinom Simon ili prema lokalnoj predaji – Dolinom monaha ili Dolinom vilinskoga kamenja. Neobični kameni oblici koji sežu i do 10 metara u visinu stoje pojedinačno ili u grupama. Tako su jedinstveni da će vas ostaviti bez daha. Na Uchisarju, uživat ćete u nezaboravnom pogledu na ovaj čudesan krajolik. U poslijepodnevnim satima naučiti ćemo sve o izradi tepiha – cjelokupan proces od proizvodnje pamuka i svile do tkanja predivnih završnih proizvoda. Na kraju ćemo prošetati Avanosom, šarolikim mjestom poznatom po umijeću izrade keramike. Noćiti ćemo na području Kapadokije.

4. DAN: MJESEČEVA POKRAJINA KAPADOKIJA
Pokrajina Kapadokija izgleda poput fantastičnog krajolika na Mjesecu, ukrašenog bizarnim kamenim oblicima s podzemnim crkvama I naseobinama. Tvorac ovako oblikovanog krajolika je vulkan, koji je svojim erupcijama izbacio velike količine materijala. Tijekom vremena, pod utjecajem prirodnih sila, neki su se slojevi materijala nakupili, dok su drugi jednostavno - isprani. Prvi stanovnici na ovom prostoru bili su izbjeglice u 7. st. Nakon njih ovamo dolaze redovnici koji su u mekim stijenama isklesali crkve, kapele i samostane.

5. DAN: KAPADOKIJA ˗ANTALIJA
Napustit ćete Kapadokiju i krenuti u smjeru stanice za karavane Obruk Han iz vremena Seldžuka (razgled uz stručno vodstvo u paketu Kultura i večere). Put se nastavlja kroz čudesno gorje Taurus sve do Antalije, gdje ćete boraviti posljednja tri dana putovanja.

6. DAN: ANTALIJA ˗VODOPAD KARPUZKALDIRAN
Danas imate priliku uživati u jednom od najljepših gradova turske rivijere. Između ostalog vidjet ćete simbol grada, Yivli Minare džamiju, s izrezbarenim minaretom. Na trgu Kalekapisi nalazi se toranj sa satom uz zidine stare gradske tvrđave i romantičnog dijela starog grada uz luku. Tradiciju proizvodnje nakita i modnih proizvoda od kože prezentirat će Vam uz modnu reviju prilikom posjeta trgovini. Za kraj dana posjećujete čuveni vodopad Karpuzkaldiran.

7. DAN: SLOBODNO ILI FAKULTATIVNI IZLET
Uživajte u ponudi svojeg hotela ili nam se pridružite na fakultativnom izletu.

8. DAN: POVRATNI LET
Transfer do zračne luke i povratni let.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1.799 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 799 kn po osobi

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Hrvatski državljani koji putuju u Republiku Tursku trebaju imati vizu. Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr  uz plaćanje kreditnom/debitnom karticom. Cijena vize je 20 USD. Za putnike koji nemaju pristup internetu agencija nudi uslugu ishođenja vize po cijeni od 179 kn (s uključenim troškom vize). Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne pruzima odgovornost.
Organizator zadržava pravo promjene redosljeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije.
Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Uključen polupansion i ulaznice sa stručnim vođenjem po programu!

Cijene putovanja

Datum polaska:
04.05.2018
Datum povratka:
11.05.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
1.799 kn
Boravak:
8 dana
HIT CIJENA
Šifra: D04
 POŠALJI UPIT ZA 04.05.
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • povratni let Zagreb - Antalija
 • 7x noćenje u hotelima s 4 ili 5* u dvokrevetnoj sobi
 • 7x doručak iz bogate ponude švedskog stola
 • 7x večera u hotelu iz ponude švedskog stola
 • ulaznica i stručno vođenje - Mevlana muzej u Konyi
 • ulaznica i stručno vođenje - Göreme, muzej na otvorenom
 • stručno vođenje - Obruk Han
 • prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
 • pratitelj grupe na hrvatskom jeziku
 • jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 799 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 899 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • fakultativne izlete
 • troškove vize sa posredovanjem 179 kn
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
 • troškove osobne prirode i napojnice
 • piće uz obroke
 • putno osiguranje


Opcionalne doplate na destinaciji:
Fakultativni izleti:
Turska večer: 45 €
Sema (ples derviša) u Kapadokiji: 20 €
Dolina Ihlara i podzemni grad Cardak s ručkom: 55 €
Vožnja balonom: 150 €
Nature Safari s uključenim ručkom: 55 €
Alanya s uključenim ručkom : 55 €
Hamam (Turska Kupelj): 35 €
Tunelski akvaij Antalija : 30 €
Olympos sa žičarom & Ulupinar: 45 €

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT