KAPADOKIJA - 7 dana zrakoplovom

GARANTIRANO 13.08.
CIJENA OD:4.490kn

Program putovanja

Putovanje Kapadokija 7 dana zrakoplovom 18.06., 23.07., 13.08.2018.
Göreme - Konya - Pamukkale - Efez – Kuşadasi - Izmir
13.08. GARANTIRANI POLAZAK

1. dan: ZAGREB - ISTANBUL - KAPADOKIJA
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska. Nakon preuzimanja putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja prijava na let i polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 9.30 sati. Po dolasku u Istanbul u 12.30 sati nastavak putovanja za na liniji TK2014 u 16 sati. Dolazak u Kayseri u 17.30 sati te organizirani prijevoz do hotela u Kapadokiji. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

2. dan: GÖREME - ÜRGÜP
Nakon ranijeg doručka odlazak u cjelodnevno razgledanje pokrajine Kapadokije, gdje su snažne erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 milijuna godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu. Obilazak lokacije Göreme, cijeli grad je smješten u stijenama, nastao u vrijeme ranog kršćanstva, kada je ono bilo zabranjeno, a kršćani proganjani. Slijedi razgledanje tipičnog grada ove pokrajine, Ürgüpa. Nakon večere predlažemo (uz doplatu) odlazak na poznati “ples derviša” u autohtonom ambijentu. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: DOLINA GOLUBOVA - DERINKUYU - UÇHISAR
Nakon doručka odlazak preko doline golubova u obližnji podzemni grad, Derinkuyu, ukupno čak 7 katova ispod zemlje iz doba ranog kršćanstva. Zatim odlazak do Uçhisara, dvorca utvrde smještene na putu od Nevsehira prema Göreme, na najvišem dijelu Kapadokije. Utvrda Uçhisar je kroz povijest bila mjesto utočište zbog svoje prirodne arhitekture, unutrašnjost same utvrde je labirint prolaza. Nakon razgleda slobodno vrijeme do večere. Mogućnost odlaska na tursku večer s bogatim programom (uz doplatu). Noćenje.

4. dan: KONYA
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do Çatalhöyük, arheološkog nalazišta upisanog u UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine, obilazak lokaliteta te preko Karavan-saraya i nastavak putovanja prema Konyi. Panoramsko razgledanje i posjeta muzeju Mevlana. Smještaj u hotel i večera. Noćenje.

5. dan: KONYA - PAMUKKALE
Nakon doručka odjava iz Konye te vožnja za Pamukkale (”Pamučna tvrđava”), čudesan plato boje bijelog pamuka koji su stvorile naslage vode bogate kalcijem. Nakon toga slijedi obilazak i jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj - Hierapolisa gdje su ostaci crkve i grob apostola sv. Filipa, amfiteatar, groblje sa sarkofazima te obilazak samih Pamukkala, “Crvenih slapova“, gdje izvire topla, ljekovita voda. Ovisno o vremenskim prilikama predviđa se i kupanje u termalnim bazenima. Prijava u hotel, večera i noćenje.

6. dan: PAMUKKALE - EFEZ - KUŞADASI
Nakon doručka i odjave iz hotela nastavak ture prema Efezu uz zaustavljanje kod kuće Djevice Marije. Po dolasku obilazak Efeza - antičke metropole, ostataka velikog kazališta, Odeona, biblioteke, rimske kupelji, agore te ostataka jednog od sedam čuda starog vijeka – Artemidinog hrama i bazilike apostola Sv. Ivana te brdo uznesenja. Nastavak putovanja prema Kuşadasiju. Večera i noćenje u Kuşadasiju.

7. dan: KUŞADASI - IZMIR - ISTANBUL - ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Izmira, mediteranskog grada i luke s blizu 3 milijuna stanovnika, panoramski razgled. Prijevoz do zračne luke i prijava na let na liniji TK2325 (Turkish Airlines) u 15.05 sati. Dolazak u Istanbul u 16.25 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji TK1055 u 18.05 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19.15 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.990 kn
First minute cijena: 4.490 kn (rezervacije do 60 dana prije polaska ili popunjenosti mjesta) 
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.590 kn

Minimalan broj putnika: 15

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Državljanima RH potrebna je viza za Tursku.
Online na web stranici www.evisa.gov.tr
Cijena vize je 20 USD (višekratni ulaz, vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda smijete boraviti u R. Turskoj najviše 90 dana). Za izradu je potrebna putovnica (od 2015. godine mora biti važeća minimalno 8 mjeseci od datuma ulaska u Tursku). Mogućnost posredovanja agencije: cijena vize uz posredovanje je 170 kuna, plaćanje kod rezervacije.

Cijene putovanja

Datum polaska:
23.07.2018
Datum povratka:
29.07.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
4.490 kn
Boravak:
7 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D22
 POŠALJI UPIT ZA 23.07.
Datum polaska:
13.08.2018
Datum povratka:
19.08.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
4.490 kn
Boravak:
7 dana
GARANTIRANO
FIRST MINUTE

Šifra: D22
 POŠALJI UPIT ZA 13.08.
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb - Istanbul - Kapadokija - Izmir - Istanbul -Zagreb
 • smještaj u hotelima 4* na osnovi 6 polupansiona; 3 noćenja u hotelu u okolici Kapadokije, 1 noćenje u Konyi, 1 noćenje u Pamukkale, 1 noćenje u Kuşadasiju
 • autobus za vrijeme cijele ture (autobusi su turističke klase s klima uređajem)
 • lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

 • obavezna doplata za pristojbe u zračnim lukama 1.590 kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.300 kn (obavezna ako osoba putuje sama)
 • cijena vize uz posredovanje je 170 kn, plaćanje kod rezervacije
 • napojnice vozaču i lokalnom vodiču 30 EUR po osobi - plaćanje na licu mjesta pratitelju putovanja
 • ulaznice za sve lokalitete koji se prema programu posjećuju 460 kn (plaćanje prilikom rezervacije)
 • piće uz večere, ostale troškove koji nisu navedeni pod cijena uključuje
 • putno osiguranje

 

Fakultativni izleti:
- Ples Derviša u Kapadokiji: 300 kn
- Turska večer: 350 kn
- let balonom: 1.300 kn

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT
POŠALJI UPIT