KINA I KRSTARENJE RIJEKOM YANGTZE - 14 dana avion / brod

GRUPNI POLAZAK
CIJENA OD:7.509kn

Program putovanja

Putovanje Kina 14 dana avionom i brodom 14.03.2019.
ŠANGAJ - KRSTARENJE RIJEKOM YANGTZE - XI'AN - PEKING

1. dan: let za Šangaj
Let iz Ljubljane (preko Istanbula) ili Zagreba (preko Dubai-a) za Šangaj.

2. dan: Šangaj
Dolazak u zračnu luku Šangaj u poslijepodnevnim satima. Slijedi transfer do Vašeg hotela s 4* u Šangaju, gdje ćete boraviti sljedeće 3 noći.

3. dan: Šangaj
Doručak. Današnji dan stoji Vam slobodno na raspolaganju, no preporučujemo da se pridružite našem fakultativnom izletu (uključen u paketu izleta). Prvo krećemo u poznati hram Bude od žada, jedan od najposjećenijih hramova u Šangaju. U hramu se nalazi kip sjedećeg Bude od bijelog žada visine 1,95 m i težine 3 tone. U nastavku posjećujemo vrtove Yu, koji potječu iz doba Ming dinastije. Vrtovi slove kao jedan od najljepših primjera vrtlarske umjetnosti Kine. Poslijepodne ćete u francuskoj četvrti upoznati europsko lice Šangaja. Povratak u hotel.

4. dan: Šangaj
Doručak. Slobodno za vlastito istraživanje Šangaja ili fakultativni cjelodnevni izlet u selo na vodi - Zhujiajiao (uključen u paketu izleta). Unatoč nedavnoj modernizaciji selo će Vas snažno podsjetiti na život u neka davna vremena. Zbog mnoštva malih uličica, mostova i kanala, selo nazivaju „kineskom Venecijom".

5. dan: Šangaj
Nakon doručka krećemo autobusom u središte grada gdje ćemo prošetati ulicom Nanjing Road, jednom od najvećih „šoping" ulica u svijetu. Nakon toga slijedi impozantna lučka promenada „Bund". Sastoji se od 52 kuće različitih arhitektonskih stilova i ubraja se u jednu od glavnih turističkih atrakcija Šangaja. U nastavku transfer do željezničkog kolodvora i vožnja brzim vlakom do Yichanga. Po dolasku u Yichang transfer do Vašeg luksuznog broda za krstarenje rijekom Yangtze. Smještaj u kabine te sljedeća 4 dana uz puni pansion uživate u prekrasnim krajolicima i neponovljivim prirodnim ljepotama. Uz uključene izlete koji su opisani u nastavku, imat ćete mogućnost na brodu rezervirati i dodatne izlete koji nisu uključeni u cijenu aranžmana.

6. dan: Yangtze - krstarenje
Doručak. Brod napušta Yichang i mirno uplovljava u lijepi klanac Xiling. Nakon ručka ćemo razgledati branu „Tri klanca", impozantne dužine cca 2 km i visine 185 m, izgrađenu za najveću hidroelektranu na svijetu. Ručak na brodu, a na kraju dana večera dobrodošlice s kapetanom broda.

7. dan: Yangtze-krstarenje
Doručak. Plovidba kroz 45 km dugi klanac Wu. Na lijevoj i desnoj strani obale rijeke uzdižu se planine visine do cca 1.200 m. Krećemo i na razgledavanje manjim brodovima u manji pritok na kojem nas također očekuje prekrasna priroda. U nastavku prolazak kroz klanac Qutang kojeg smatraju najspektakularnijim klancem od ova tri klanca. Ručak i večera na brodu.

8. dan: Yangtze-krstarenje
Doručak. Plovidba i stanka uz budistički hram Shibaozhai. Shibaozhai pagoda iz doba Qing dinastije majstorsko je djelo izrađeno od drva, smješteno na velikoj izbočenoj stijeni koja je okružena prekrasnim krajolikom. Ručak i večera na brodu.

9. dan: Chongqing – Xi‘an
Doručak. Napuštamo brod i odlazimo do željezničkog kolodvora Chongqing. Slijedi vožnja vlakom do Xi´ana. Rezervirali smo za Vas mjesto u takozvanim „čvrstim" spavaćim kolima (6-krevetne kabine). Po dolasku u Xi´an slijedi transfer do Vašeg hotela s 4*.

10. dan: Xi‘an – noćni vlak za Peking
Doručak. Slobodno za vlastito istraživanje Xi'ana ili fakultativni izlet (uključen u paketu izleta) koji nas vodi do svjetski poznate vojske od terakote. Vojska se ubraja u jedno od najvažnijih arheoloških otkrića 20. stoljeća. Sastoji se od nekoliko tisuća različito naoružanih vojnika poredanih u redove ovisno o vojnim činovima te od stotina konja i kola. Povratak u hotel. U večernjim satima transfer do željezničkog kolodvora u Xi'anu s kojeg krećete noćnim vlakom za Peking u takozvanim „mekim" spavaćim kolima (4-krevetne kabine).

11. dan: Peking – ljetna palača
Dolazak u Peking i transfer do Vašeg hotela s 4*. Nakon smještaja slijedi razgled ljetne palače. Palača, sa svojim prekrasno uređenim vrtovima, jedna je od najvećih turističkih atrakcija grada Pekinga.

12. dan: Peking – Veliki kineski zid
Doručak. Slobodno za vlastito istraživanje ili fakultativni izlet do Kineskog zida (uključen u paketu izleta). Posjet Velikom kineskom zidu kod Mutianyua, koji je građen od 770-475 g.pr.Kr. Zid dužine 21.196 km najveća je građevina na svijetu. S visokih tornjeva i stražarnica pruža se prekrasan pogled na okolna brda i cijeli krajolik. U povratku stajemo kod do Olimpijskog parka kako bismo napravili stanku za fotografiranje uz čuveni stadion "Ptičje gnijezdo".

13. dan: Peking
Doručak. Slobodno za vlastite aktivnosti ili fakultativni izlet (uključen u paketu izleta) koji Vas vodi do najznačajnijih znamenitosti Pekinga. Prvo ćemo posjetiti Trg nebeskog mira (Tiananmen). Vidjet ćete Kineski parlament, mauzolej Mao Zedonga, Kineski narodni muzej kao i Vrata nebeskog mira iza kojih se nalazi Zabranjeni grad. Slijedi Zabranjeni grad, nekadašnja carska palača dinastija Ming i Qing. Na kraju obilazak Nebeskog hrama UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. U kasnim poslijepodnevnim satima slijedi transfer do zračne luke i povratni let.

14. dan: Ljubljana
Puni nezaboravnih dojmova dolazite u podnevnim satima u zračnu luku Ljubljana ili Zagreb.

Napomena: 
Polasci 14.3.2019. - polazak iz zračne luke Zagreb preko Dubai-a.

Cijena aranžmana po osobi:
14.03.2019 - 27.03.2019. iz Zagreba: 8.009 kn

obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.990 kn

Minimalni broj putnika: 20

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u Kinu i putovnica važeća 6 mjeseci nakon datuma povratka.  
Za ishođenje vize potrebna je:
- 1 fotografija,
- ispunjeni obrazac
- putovnica
Veleposlanstvo je u Zagrebu.  Cijena 350 kn (sa uključenim troškom vize)

14.3.-27.3.2019.
1 TK1056 L TH 14MAR ZAGIST HK10 2000 0010*
2 TK 26 L FR 15MAR ISTPVG HK10 0145 1710
3 TK 21 L WE 27MAR PEKIST HK10 0050 0610
4 TK1055 L WE 27MAR ISTZAG HK10 1900 1905

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda.
Letovi se organiziraju na redovnoj liniji kompanija Turkish Airlines i Emirates. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2018. godine i podložna su promjeni.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju Organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 2 tjedna prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Cijene putovanja

Datum polaska:
14.03.2019
Datum povratka:
27.03.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
8.009 kn
Boravak:
14 dana
ZRAKOPLOVOM IZ ZAGREBA
Šifra: D04
 POŠALJI UPIT ZA 14.03.

Cijena uključuje:

 • povratni let u ekonomskoj klasi Ljubljana – Šangaj; Peking –Ljubljana,preko Istanbula/ Zagreba-Šangaj;Peking-Zagreb preko Dubai-a/Istanbula
 • * 6x noćenje u hotelima s 4 zvjezdice u dvokrevetnoj sobi
 • * 4 x noćenje na brodu tijekom krstarenja rijekom Yangtze (dvokrevetna kabina)
 • 1 x noćenje u noćnom vlaku Xian-Peking („mekana“ spavaća kola - kabina s 4 kreveta)
 • brzi vlak Šangaj-Yichang
 • 4x večera, 3x ručak i 4x doručak na brodu
 • 6x doručak samoposlužni bife u hotelima
 • izleti prema programu u udobnim i klimatiziranim autobusima
 • pratitelj na hrvatskom ili slovenskom jeziku
 • jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.990 kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu 2.999 kn (ako osoba putuje sama)
 • obavezna napojnica na brodu 150 CNY (oko 150 kn)
 • dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
 • troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)
 • viza za Kinu
 • putno osiguranje

 

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji :
- ​paket večera 1.199 kn po osobi
5 x večera( 2.-4., 11. i 13. dan)
pekinška patka (12. dan)

- paket izleta (3., 4., 10., 12., 13. dan) 1.599 kn po osobi
Šangaj: Yu vrtovi i hram Bude od žada
Selo na vodi Zhujiajiao
Xian: vojska od terakote
Peking: Kineski zid i olimpijski park
Peking: Zabranjeni grad i Nebeski hram

- Go Opti dijeljeni transfer Zagreb-zračna luka Ljubljana (oba smjera) 299 kn po osobi

- viza za Kinu 350 kn po osobi (samostalno ishođenje )

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT