KINESKI CARSKI GRADOVI - 10 dana zrakoplovom

GARANTIRANO

Program putovanja

Putovanje Kina 10 dana avionom 07.04.-16.04. 2018.
Peking-Xian-Šangaj
GARANTIRANI POLAZAK

1. DAN ZAGREB – DUBAI – PEKING let
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb i prijava na let preko zračne luke Dubai u Peking.

2. DAN PEKING večera, noćenje
Dolazak u Peking, drugi po veličini kineski grad, poznat kao carski grad i glavni grad Republike Kine. Krenuti ćemo s prvim razgledima grada. Panoramska vožnja i zaustavljanje na Trgu Nebeskog mira („Tiananmenski trg”) odnosno najvećem trgu na svijetu. Trg je nastao po zamisli Mao Zedonga i predstavlja srce Pekinga. Uz njega se nalaze mnogi znameniti spomenici i kompleks veličanstvenih zgrada. Posjetiti ćemo i Nacionalni muzej kojeg godišnje posjeti više od 7 milijuna posjetitelja. Slijedi smještaj u hotelu, večera i prvo noćenje u Kini.

3. DAN PEKING – VELIKI KINESKI ZID I GROBNICE MING – PEKING doručak, ručak, večera, noćenje
Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni izlet do 80 km udaljenog Badalinga, koji se nalazi između provincije Gansu i zaljeva Bohai. Badaling je najpopularniji dio Velikog kineskog zida na čiju su gradnju utjecale brojne kineske dinastije. Rasprostire se na 6000 km, a izgrađen je radi obrane. Ručak. Razgledati ćemo i grobnice znamenite kineske dinastije Ming. Odlazak do centra slatkovodnih bisernica i upoznavanje s dugogodišnjom tradicijom izrade nakita od bisera. Večera u lokalnom restoranu. Odlazak po želji na tradicionalnu kung fu predstavu (doplata). Noćenje.

4. DAN PEKING – ZABRANJENI GRAD – XIAN doručak, večera, noćenje u vlaku
Doručak. Odlazak u razgled Zabranjenog grada i kompleksa palača i zgrada iz kojih su više od 500 godina vladala 24 cara dinastije Ming i Qing. Van Zabranjenog grada nalaze se prekrasna jezera, parkovi i zgrade. Slijedi razgled Nebeskog hrama, prekrasne arhitekture iz vremena vladavine dinastije Ming te hrama Lama, jednog od najljepših budističkih kineskih hramova. Kasni ručak/večera, a zatim slijedi ukrcaj na vlak na relaciji Peking - Xian (smještaj u četverokrevetnim kabinama). Noćenje.

5. DAN XIAN doručak, večera, noćenje
Doručak. Jutarnji dolazak u Xian, jedan od najstarijih i najvažnijih kineskih gradova, koji je značajan kao prva stanica Puta svile i mjesto u kojem je pronađena Glinena vojska. Razgled budističkog svetišta »Pagoda Divlje guske« iz 652 godine, u kojem je sačuvano 650 zanimljivih budističkih spisa iz Indije i gradskih zidina. Odlazak do arapske četvrti i doživljaj islamske i arapske arhitekture. Smještaj u hotel. Večera, noćenje.

6. DAN XIAN – GLINENA ARMADA – SHANGHAI doručak, večera, noćenje u vlaku
Doručak. Vožnja do jednog od naveličanstvenijih svjetskih arheoloških nalazišta u okolici Xian-a u kojem su pronađeni ratnici od terakote (ukupno 6000) u prirodnoj veličini, s namjenom da čuvaju svog cara i nakon njegove smrti. Povratak u Xian na ranu večeru, nakon čega slijedi prijevoz do željezničke stanice i ukrcaj na vlak za Shanghai (smještaj u četverokrevetnim kabinama). Noćenje.

7. DAN SHANGHAI doručak, večera, noćenje
Doručak. Dolazak u Shangai u jutarnjim satima. Shanghai je važna kineska luka, smještena na sjevernoj obali rijeke Huang Pu Jiang. Odlazak u razgled grada, moderne četvrti i stare gradske jezgre u kojoj je očuvan prekrasni vrt Yu, iz vremena vladavine dinastije Ming. Zaustavljanje u znamenitoj kineskoj čajani Hu Xin Ting, nakon čega ćemo razgledati četvrt „Bund“ koja se proteže na obali rijeke s pogledom na poslovnu četvrt Pudong. Šetnja područjem Nanjing Road, nakon čega slijedi krstarenje rijekom Huang-po tijekom kojeg ćete uživati u lijepim panoramama. Večera u lokalnom restoranu, smještaj u hotel i noćenje.

8. DAN SHANGHAI – SUZHOU – SHANGHAI doručak, večera, noćenje
Doručak. Mogućnost odlaska na cjelodnevni izlet (doplata) u grad Sozhou, grad lijepih kineskih vrtova, mostova i hramova. Odlazak na izlet s brodom. Posebnu pozornost ćemo namijeniti razgledu procesa izrade dragocjene kineske svile koju ćete moći i kupiti. Naime, posjetiti ćemo radionicu kineske svile. Povratak u Shanghai. Večera i akrobatska predstava. Noćenje.

9. DAN SHANGHAI – DUBAI – ZAGREB doručak, večera, let
Slobodno vrijeme za samostalne razglede do polaska u zračnu luku u večernjim satima. Prijava na let prema Dubaiju od kuda slijedi nastavak leta prema Zagrebu. Po dolasku, slijedi let do Zagreba.

10. DAN ZAGREB let
Dolazak zrakoplova u Zagreb.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 12.690 kn
Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 1.850 kn

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u Kinu. Cijena vize je  330 kn (uključeno agencijsko posredovanje).

PRELIMINARNI RED LETENJA
07.04. ZAG DXB 1525 2255
08.04. DXB PEK 0355 1525
16.04. PVG DXB 0005 0535
16.04. DXB ZAG 0830 1235

Izlet na Kineski zid-najveću građevinu na svijetu!

Pronađite lokaciju na karti

Video

POŠALJI UPIT