KRSTARENJE PRIJESTOLNICE SJEVERNE EUROPE - COSTA MAGICA - 8 dana avion / brod

GRUPNI POLAZAK

Program putovanja

Krstarenje Prijestolnice sjeverne Europe 8 dana avionom i brodom 29.06.-06.07.2019.- brod Costa Magica

1. dan: ZAGREB-PRAG-STOCKHOLM
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Prijava i let na liniji CSA Airlinesa OK819 u 7.00 sati prema Pragu. Po dolasku u 8.35 sati, nastavak na liniji OK490 u 11.40 sati prema Stokholmu. Predviđeni dolazak u 13.40 sati. Organizirani transfer do luke ukrcaja. Nakon ukrcajnih formalnosti i smještaja u kabine, predlažemo odlazak na pješački razgled grada u društvu voditelja putovanja.

1.-8.dan: krstarenje prema programu:

Dan

Luka

Dolazak

Polazak

1

Stockholm, Švedska / razgled grada 

2

Stockholm, Švedska 

7.00 

3

Helsinki, Finska 

8.00 

18.00 

4

St.Peterburg, Rusija 

7.00 

5

St.Peterburg, Rusija 

18.00 

6

Tallin, Estonija/ razgled grada 

9.00 

17.00 

7

Stockholm, Švedska 

9.00 

8

Stockholm, Švedska 

8. dan: STOCKHOLM-PRAG-ZAGREB
Nakon doručka, iskrcaj s broda. U dogovoru s voditeljem putovanja, svoju prtljagu možete pohraniti u luci kako biste mogli nesmetano prošetati gradom. Oko podneva polazak organiziranog transfera prema zračnoj luci. Prijava i let na liniji OK491 s polaskom 14.25 sati prema Pragu. Po dolasku u 16.25 sati, nastavak na liniji OK818 u 21.55 sati prema Zagrebu. Predviđeni dolazak u 23.25 sati. 

Cijena paket aranžmana po osobi:
- unutarnja kabina classic 9.550 kn
- kabina s prozorom classic 10.550 kn
- kabina s balkonom classic 11.550 kn

Cijena za djecu do 18 godina u pratnji dvije odrasle osobe: 5.650 kn
Odrasla osoba na 3. i 4. ležaju: 7.350 kn
Jednokrevetna kabina na upit.

Sve navedene cijene uključuju lučke i zrakoplovne pristojbe koje iznose 2.660 kn  
   
Minimalni broj putnika: 20

KATEGORIJA CLASSIC* - nije moguće birati termin večere, brodar automatizmom dodjeljuje termin večere po dolasku na brod
KATEGORIJA PREMIUM* – moguće izraziti želju za termin večere, dostava doručka u kabinu uključena u cijenu krstarenja

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti 
Za ovo putovanje hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica minimalno 6 mjeseci od završetka putovanja.
Za posjet Ruskoj Federaciji, hrvatski državljani imaju dvije opcije:
1. rezervacijom brodskog izleta prilikom boravka u St.Peterburgu putnici mogu organizirano, za vrijeme trajanja izleta boraviti u St.Peterburgu (individualno odvajanje od grupe nije moguće).
2. ishoditi potrebnu vizu prije polaska na putovanje
- Turistiĉka viza za Rusiju po osobi iznosi 925 kn (ovisno o teĉaju EUR-a) + 100 kn Organizatorova usluga ishođenja vize (trošak uključuje vizu za dva ulaza, te pozivno pismo).
- Za hrvatske državljane za dobivanje turističke vize za Rusku Federaciju potrebno je: - Važeća putovnica (mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od izlaska iz zemlje) s tri prazne stranice na dijelu za vize.
- Jedna fotografija 3,5 x 4,5 cm (kao za biometrijsku putovnicu, ne starija od 6 mjeseci) sa bijelom ili svijetloplavom pozadinom.
- Putno zdravstveno osiguranje za termine boravka u Rusiji, pokrića min. 30.000 €
- Popunjena i vlastoruĉno potpisana aplikacija preko linka https://visa.kdmid.ru/. Aplikacija mora imati vlastoruĉni potpis, scan nije prihvatljiv.
- Original voucher i potvrdu o prihvatu stranog turista nadležne turističke agencije (pribavlja Organizator)
- Dvije prazne stranice u putovnici
Rok izdavanja vize je sedam radnih dana. Ukoliko je izrada vize po hitnom postupku (3 radna dana), cijena konzularne pristojbe po osobi iznosi 1.150 kn (ovisno o teĉaju EUR-a). 

Zdravstvo: Cijepljenje nije obvezno. Preporučamo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int) kao i da prikupite obavijesti o mogućnosti cijepljenja prije odlaska u inozemstvo (HZJZ, http://www.hzjz.hr/). Preporučamo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu, koja sadrži lijekove koje redovito koristite, kao i lijekove za uobičajene probleme koji se javljaju na putovanjima.

Sigurnost putovanja: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

NAPOMENE:
Program je grupni. Na putovanje mogu osobe sa smanjenom pokretljivošću, no isto mora biti najavljeno prilikom rezervacije. Cijene su iskazane po osobi za smještaj u dvokrevetnoj kabini. U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika za realizaciju grupnog polaska, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 20 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda u gradovima i izletima, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu podložna su promjeni.

Video

POŠALJI UPIT