KUBA - 9 dana zrakoplovom

GARANTIRANO
CIJENA OD:8.990kn

Program putovanja

Putovanje Kuba 9 dana avionom 01.06.-08.06.2019.
GARANTIRANI POLAZAK

1. DAN 01.06.2019. / ZAGREB – PARIZ – HAVANA
Sastanak putnika u zračnoj luci Franje Tuđmana u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija s pratiteljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 9:00 sati na liniji OU 470 (Croatia Airlines). Dolazak u Pariz predviđen je u 11:05 sati. Nastavak putovanja prema Havani u 16:40 sati na liniji AF 946 (Air France). Dolazak u Havanu predviđen je u 20:35 sati. Prijevoz do hotela 3* u Havani.  Smještaj u hotelu.  Noćenje.

2. DAN 02.06.2019. / HAVANA
Doručak. Odlazak na vođeni razgled grada Havane. Razgled modernog djela grada koji uključuje Sveučilište u Havani, groblje, Trg Revolucije, hotel National u kojem su često bili smješteni umjetnici, glumci, sportaši i književnici poput Frank Sinatre, Ave Gardner, Johna Wayna, Marlona Branda isl., poznato šetalište „Malecόn“. Zaustavljanje u kolonijalnom dijelu grada i obilazak svih važnih znamenitosti: sjedište vlade El Capitolio, narodno kazalište, nacionalni muzej „El Prado“ , bivša predsjednička palača, Parque central. Tura se nastavlja pješice kroz povijesni i kolonijalni dio stare Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Posjeta HAVANA CLUB RUM muzeju, Plaza de la Cathedral, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Ambos Mundos hotelu u kojem je 7 godina 30-tih godina prošlog stoljeća živio književnik Ernest Hemingway. Odlazak na ručak (UKLJUČEN U CIJENU). Nakon ručka slobodno vrijeme za shopping i odlazak na tržnicu. Povratak u hotel, noćenje.

3. DAN 03.06.2019. / HAVANA – PINAR DEL RIO – VIŃALES
Nakon doručka u hotelu odlazak u Pinar del Rio, grad u zapadnom djelu zemlje u kojem se nalaze najbolje plantaže duhana na svijetu. Odlazak u tvornicu cigara u kojoj se može vidjeti proces proizvodnje duhana. Nastavak do Viñalesa. Zaustavljanje na vidikovcu „Los Jamines“ uz prekrasan pogled na jedinstven pitoreskni krajolik doline. Nastavak vožnje autobusom do „La Cueva del Indio“ od kuda kreće nezaboravna plovidba tradicionalnim brodićima rijekom uz planine. Ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Nakon ručka odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Povratak u Havanu. Noćenje.

4. DAN 04.06.2019. / HAVANA – PLAYA GIRON - CIENFUEGOS-TRINIDAD
Doručak. Odlazak u Trinidad prolazeći Playa Giron-Muzej oružja. Odlazak prema Cienfuegosu jednoj od glavnih kubanskih luka. Cienfuegos zbog ljepote povijesnog centra zovu i „biserom juga“. Razgled parka Jose Marti koji se nalazi u središnjem trgu Plaza de Armas. Trg je okružen zgradama koje predstavljaju najljepše primjere gradske arhitekture 19. i 20. Stoljeća. Tomas Terry kazalište, Palacio Ferrer i Palacio de Valle odn. Palača doline sagrađena u neo gotičkom stilu. Ručak (UKLJUČEN U CIJENU). Nastavak putovanja u Trinidad. Koktel dobrodošlice i check in u hotel u Trinidadu. Noćenje

5. DAN 05.06.2019. / TRINIDAD
Nakon doručka odlazak na razgled Trinidada, najočuvanijeg i najfotogeničnijeg kolonijalnog grada na Kubi a do kraja 19 st. poznatom centru proizvodnje šećera. Odlazak u Museum koji prikazuje stil života i kolonijalnu arhitekturu te u  La Canchanaru, staru kuću iz 18. st. gdje ćete degustirati jedinstveni trinidadski rum koktel napravljen sa sokom od šećrene trske. Ručak u lokalnom restoranu (UKLJUČEN U CIJENU). Poslijepodne odlazak na plantaže šećera te odlazak do tornja Manaca Iznaga. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN 06.06.2019./ TRINIDAD – SANTA CLARA - VARADERO
Nakon doručka odlazak iz Trinidada u Santa Claru. Osoba koja je povezana ovim gradom je Che Guevara koji je zaslužan za pobjedu u bitci za Santa Claru iz 1958. godine, posljednju bitku Kubanske revolucije. Posjet njegovom mauzoleju mauzoleju, te vlaku koji je napadnut u odlučujućim trenucima kubanske revolucije. Slijedi odlazak na ručak (UKLJUČEN U CIJENU). Nakon ručka slijedi odlazak prema poznatom ljetovalištu Varadero. Smještaj u sobe i noćenje na bazi all inclusive usluge.

7. DAN 07.06.2019./ VARADERO
Doručak. Slobodan dan za uživanje u prekrasnoj pješćanoj plaži, kupanje, sunčanje i opuštanje. Noćenje.

8. DAN 08.06.2019./ VARADERO – HAVANA - AMSTERDAM
Nakon doručka kratko slobodno vrijeme i pripremanje za povratak, check out iz hotela te odlazak prema zračnoj luci u Havani.  Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Amsterdamu u 16:35 h na liniji KL 724.

9. DAN 09.06.2019./ AMSTERDAM – ZAGREB
Predviđeno slijetanje u Amsterdam u 08:00 h. U 12:10 h nastavak leta prema Zagrebu na liniji KL1941. Povratak u Zagreb predviđen u 14:00 h.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
FIRST MINUTE 8.990 kn / Redovna cijena 9.590kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 3.290 kn 

Minimalni broj putnika: 14

Osoba na trećem ležaju: na upit

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza - turistička karta za Kubu.

Napomene 
Kategorizacija hotela na Kubi razlikuje se od europske, primjetna je razlika u standardu, običajima, smještaju, usluzi, prijevoznim sredstvima i sl. te je svakako potrebna prilagodba.
Organizator može promijeniti redoslijed razgleda u programu.

Svi razgledi uključeni u cijenu, noćenja u Trinidadu i Varaderu na bazi all inclusive usluge!

Cijene putovanja

Datum polaska:
01.06.2019
Datum povratka:
08.06.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
8.990 kn
Boravak:
9 dana
FIRST MINUTE
GARANTIRANO

Šifra: D02
 POŠALJI UPIT ZA 01.06.

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Havana – Zagreb (Air France/KLM)
 • transfer od zračne luke do hotela
 • tri noćenja u Havani na osnovi noćenja s doručkom u hotelu 3*
 • 2 noćenja u Trinidadu na osnovi all inclusive u hotelu 4*
 • 2 noćenja u Varaderu na osnovi all inclusive u hotelu 4*
 • 1 x ručak nakon razgleda Havane
 • 1 x ručak na izletu u Vinales
 • 1 x ručak u Cienfuegosu
 • 1 x ručak na razgledu Trinidada
 • 1 x ručak u Santa Clari
 • sve razglede prema programu
 • povratni transfer od zračne luke do hotela
 • pratitelja putovanja
 • lokalnog vodiča na Kubi na engleskom jeziku
 • troškove organizacije

Cijena ne uključuje:

 • obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe 3.290 kn
 • kubansku vizu od 450 kn (obvezna doplata, putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma polaska)
 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.890 kn, obvezno ako osoba spava sama u sobi
 • dodatne obroke
 • fakultativne izlete
 • usluge koje nisu navedene u programu
 • napojnice
 • putno zdravstveno osiguranje


Moguća doplata za hotel više kategorizacije u Havani i Varaderu: na upit

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT