LIKIJA - 8 dana zrakoplovom

GRUPNI POLAZAK
CIJENA OD:1.499kn

Program putovanja

Putovanje Likija 8 dana avionom 07.10., 14.10., 21.10., 28.10., 04.11., 11.11., 18.11., 25.11.2019.

Likija je starovjekovna regija koja se nalazila u današnjoj jugozapadnoj Turskoj. Dinamičnoj povijesti pod utjecajem moćnih civilizacija svjedoče atraktivni ostaci gradova iz antike. Osim jedinstvenih antičkih ostataka očarat će vas ugodna klima, gastronomija, kultura i prirodne ljepote. Ne smijete propustiti Efez, jedinstveni lokalitet rimskog grada koji fascinira svojom veličinom i očuvanošću i u čijoj se blizini nalazi kuća Djevice Marije te Pamukkale, kompleks prirodnih termalnih izvora s bazenima u kojima je uživala i Kleopatra, zatim atraktivnu Antaliju i još mnogo toga...

1. DAN: LET ZA ANATALIJU
Let iz Zagreba za Antaliju. Vaš vodič putovanja dočekat će Vas na dolasku. Slijedi transfer do hotela i smještaj u hotel na području Kemera ili Beleka.Večera i noćenje.

2. DAN: MYRA
Doručak u hotelu. Krećete na izlet duž obale kojom se pružaju predivni prizori. Ubrzo stižete u Myru gdje posjećujete grobnice uklesane u stijene, koje su dio fascinantnih znamenitosti Turske Tu se nalazi i crkva sv. Nikole s njegovim sarkofagom. Večera i noćenje na području Mugle.

3. DAN: LIKIJA
Doručak u hotelu. Danas se možete pridružiti fakultativnoj (doplata) vožnji brodom rijekom Dalyan i uživati u njezinom krajoliku. Jedino je brodom moguć dolazak do plaže Iztuzu, koju zovu i plažom kornjača, na samome kraju lagune. Ovdje ćemo napraviti kraću stanku za kupanje, a potom se vozimo natrag prema obali. U poslijepodnevnim satima nastavljamo prema Kusadasiju, na čijem području ostajemo sljedeća dva noćenja. Večera i noćenje.

4. DAN: EFEZ
Doručak u hotelu. Danas posjećujete antički grad Efez, jedan od najvećih arheoloških lokaliteta na svijetu Očuvanost ovog povijesnog mjesta je izvanredna. Ovdje ćete vidjeti ostatke javne tržnice, hrama Domitian, Nympheuma, termi, velikog teatra (za 25.000 gledatelja), čudesne aleje Arcadia i Celsusove knjižnice. Večera i noćenje.

5. DAN: PAMUKKALE
Doručak u hotelu. Vožnja kroz predivnu meandarsku dolinu prema Pamukkaleu, što na turskom znači pamučna palača. Snježnobijele terasaste vapnenačke padine travertina koje se naziru u daljini nastale su prelijevanjem mineralne vode i taloženjem minerala. Ovi termalni izvori bili su poznati po svojoj ljekovitosti još u antičkom dobu. Nakon dolaska možete iskoristiti prednosti termalne kupelji u svom lječilišnom hotelu. Večera i noćenje na području Pamukkalea.

6. DAN: HIERAPOLIS
Doručak. Impozantni grad Hierapolis najveći je procvat doživio u rimsko doba, a prostire se iznad bajkovitih vapnenačkih „terasa“ Pamukkala .Osnovala ga je pergamska kraljevska dinastija Atalida u 2. stoljeću pr. Kr. kao lječilište. Zadivit će vas ostaci Kleopatrinog bazena, Apolonovog hrama i teatra. Putovanje nastavljamo vožnjom kroz krajolike moćne planine Taurus prema Antaliji. Usput ćete posjetiti i predionicu tepiha po kojima je Turska svjetski poznata. Imat ćete priliku upoznati se s cjelokupnim procesom izrade, od sirovine do tehnike tkanja te vidjeti brojne predivne primjerke gotovih tepiha. Večera i noćenje na području Kemera ili Beleka.

7. DAN: ANTALIJA - VODOPAD KARPUZKALDIRAN
Antalija se nalazi u podnožju planine Taurus i jedan je od najljepših gradova turske rivijere. Posjetitelje najviše privlače čudesne plaže, prirodne ljepote i brojni kulturni spomenici, stara gradska jezgra Kaleici te jedna od najočuvanijih kulturnih ostavština - Hadrianova vrata, izgrađena još 130.g. pr. Kr. Centar starog grada, nekad rimsko pristanište, sada je preuređen u marinu oko koje se nalaze uske popločene uličice prepune kafića, suvenirnica i manjih hotela u kućama iz otomanskih vremena. Svojim položajem na Mediteranu turističko je i kulturno središte regije. Između ostalog, vidjet ćete simbol grada, džamiju Yivli Minaret s izrezbarenim minaretom, luku, ostatke zidina i odlično očuvani stari dio grada. Tijekom obilaska grada imat ćete priliku i za kupnju, osobito nakita i modnih proizvoda od kože.Za kraj dana posjetit ćemo čuveni vodopad Karpuzkaldiran. Večera i noćenje na području Kemera ili Beleka.

8. DAN: POVRATAK KUĆI
Doručak u hotelu. U skladu s vremenom odlaska, autobus će Vas dovesti do zrakoplovne luke i krenut ćete na put kući.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 
- za polazak 07.10.- 14.10.: 2.299 kn
- za polazak 14.10.- 21.10.: 2.199 kn
- za polazak 21.10.- 28.10.: 2.099 kn
- za polazak 28.10.- 04.11.: 1.999 kn
.- za polazak 04.11.-11.11.: 1.899 kn
- za polazak 11.11.- 18.11.: 1.799 kn
- za polazak 18.11.- 25.11.: 1.599 kn
- za polazak 25.11.- 02.12.: 1.499 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 799 kn

Minimalni broj putnika po polasku: 35

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za ovo putovanje hrvatskim državljanima potrebna je putovnica važeća još 6 mjeseci nakon povratka s putovanja i viza, koja se ishodi putem sustava E-viza. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice www.evisa.gov.tr uz plaćanje kreditnom/debitnom karticom. Cijena vize je 20 USD. Za putnike koji nemaju pristup internetu agencija nudi uslugu ishođenja vize po cijeni od 179,- kn (s uključenim troškom vize).
Državljanima BiH viza nije potrebna, dovoljna je putovnica važeća 6 mjeseci nakon povratka.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2019. godinu i podložna su promjeni.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

 

Cijene putovanja

Datum polaska:
07.10.2019
Datum povratka:
02.12.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
od 1.499 kn
Boravak:
8 dana
TERMINI I CIJENE PREMA PROGRAMU
Šifra: D04
 POŠALJI UPIT ZA 07.10.

Cijena uključuje:

 • povratni charter let Zagreb – Antalija
 • 7x noćenje u hotelima s 4 ili 5* u dvokrevetnoj standard sobi
 • 7x doručak iz bogate ponude švedskog stola
 • 7x večera iz bogate ponude švedskog stola
 • ulaznice i stručno vođenje za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja: Myra grobnice i crkva
 • Sv. Nikole,Efez, Hierapolis/Pamukkale
 • prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
 • pratitelja grupe na hrvatskom jeziku + lokalni vodič
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 799 kn
  doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 899 kn
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • napojnice
 • Viza i agencijska usluga ishođenja: 179 kn po osobi - (Hrvatski državljani koji putuju u Republiku Tursku trebaju imati vizu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

 

Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji*
· Vožnja brodom rijekom Dalyan: cca 39€ po osobi
· Selo Sirince i kuća Djevice Marije s ručkom: cca 55€ po osobi ili Izmir s uključenim ručkom cca 50€ po osobi
· Hamam (turska kupelj): cca 35€ po osobi

*Za relizaciju izleta potrebno minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT