LISABON I VELIKA PORTUGALSKA TURA - 6 dana zrakoplovom

GARANTIRANO
CIJENA OD:4.190kn

Program putovanja

Putovanje Lisabon i velika Portugalska tura 6 dana avionom 24.10.-29.10.2018.
GARANTIRANI POLAZAK
LISABON-PORTO-COIMBRA-OBIDOS-BATALHA-FATIMA- AVEIRO-COSTA NOVA- SINTRA-CASCAIS-CABO DA ROCA

1. dan  ZAGREB – LISABON- FATIMA – COIMBRA
Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb na odlaznom terminalu u 06:20 gdje će Vam pratitelj putovanja podijeliti putnu dokumentaciju. Let za Lisabon u 07:50. Po slijetanju u Lisabon u 10:10 sati, nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi odlazak autobusom do Fatime, koja je uz Lourdes, najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. God. Kraći obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja…Nastavak vožnje do Coimbre, „ studentskog grada „ sa jednim od prvih europskih sveučilišta u Europi iz 1290 još i danas jednom od najvažnijih sveučilišta u Europi. Predlažemo posjet sveučilištu sa starom knjižnicom. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan  COIMBRA – AVEIRO- COSTA NOVA - PORTO
Doručak. Odlazak iz Coimbre prema Aveiru, pitoresknom gradu na kanalima kojeg mnogi zovu i portugalska Venecija. Nastavak vožnje prema Portu uz kraće zaustavljanje u jednom od najfotografiranijih portugalskih gradića, Costa Novi koja se smjestila na obali mora sa poznatim „ štrafastim „ kućama. Dolazak do Porta, drugog najvećeg grada i prijestolnice sjevernog Portugala kojeg mnogi izdvajaju kao najljepši grad Atlantika. Razgled Porta, grada koji je na popisu UNESCO-ve svjetske baštine: katedrala iz 12. St., crkva Sv. Francisca, zvonik Torre dos Clerigos, zgrada burze… Šetnja preko mosta D.Luisa I preko starog centra grada na drugu stranu rijeke Douro. Odlazak do dijela grada koji se zove Nova Gaia i koji obiluje vinarijama. Predlažemo posjet jednoj od poznatih vinarija gdje se proizvodi čuveno Porto vino. Upoznat ćete se sa način proizvodnje te na kraju i kušati Porto. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira od pluta. Smještaj u hotel i kraći odmor. Navečer predlažemo odlazak do Ribeire, najstarijeg dijela grada uz rijeku Douro, gdje se nalaze brojni restorani i barovi. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan PORTO-BATALHA- OBIDOS-LISABON
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak iz Porta do Batalhe, te posjet osebujnom, nedovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria sa prekrasnim klaustrom koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Nastavak vožnje do slikovitog mjestašca Obidos opasanog  zidinama koji je zbog svoje strateške pozicije uvijek bio predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade, koje se nakon ispijanja pojede.  Slobodno vrijeme te nastavak putovanja do Lisabona. Dolazak u Lisabon u kasnim poslijepodnevnim satima. Po dolasku u Lisabon, prijava u hotel. Navečer odlazak sa pratiteljem putovanja do strogog centra grada i šetnja avenijom Liberdade – jednom od najpoznatijih avenija Europe koja je građena po uzoru na Champs-Elysees, trgovima Restauradores, Rossio i Comercio, odnosno četvrti Baixa… Slobodno vrijeme za shopping i večeru u jednom od tipičnih lokalnih restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan  LISABON
Doručak. Razgled Lisabona autobusom i pješice: odlazak do jedne od najpoznatije lisabonske četvrti Belem koja je pod zaštitom UNESCA.  Prvo ćemo otići do jednog od simbola grada, prekrasne Belemske kule koja izgleda kao da je izgrađena od pijeska, a nekada je služila za obranu grada.  Od tuda se pruža i pogled na moderan most 25. Travnja, koji podsjeća na Golden Gate most u San Franciscu. Nakon toga idemo do Spomenika Otkrićima te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na svoje istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama.  Slobodno vrijeme da prošećete do najpoznatije lisabonske slastičarnice Pasteis de Belem iz 1837. Godine  gdje svakako savjetujemo da kušate istoimenu slasticu. Odlazak do četvrti Alfama na upoznavanje samih početaka Lisabona, s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia od kuda se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada.  Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski te nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva Sv. Ante.  Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od mnoštva lokalnih gostionica sa domaćim specijalitetima. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak do Parka Nacija, nekada mjesta održavanja EXPO-a, a sada parka prepunog atrakcija od kojih svakako predlažemo posjet Oceanariju, drugom po veličini na svijetu, sa mnogobrojnim bazenima koji su dom pingvinima, morskim psima te dražesnim vidrama koje plutaju uokolo na leđima. Navečer predlažemo odlazak na večeru uz čuveni Fado program (doplata). Noćenje u hotelu.

5. dan  LISABON – CASCAIS-ESTORIL – CABO DA ROCA - SINTRA - LISABON
Doručak. Slobodan dan u Lisabonu ili predlažemo uz doplatu cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona. Naš izlet započet ćemo odlaskom do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara,  grada pod zaštitom UNESCO-a sa prekrasnom kraljevskom palačom. Po dogovoru grupe mogućnost doplate za odlazak do čuvene Palače Pena, prve europske romantičarske palače, mješavina gotike, renesanse, egipatske i maurske arhitekture, a rezultat je čarobno privlačan. Penu često uspoređuju s podjednako bajkovitim bavarskim Neuschwansteinom. Palača Pena je okružena prekrasnim vrtovima, koji se prostiru na više od 200 hektara u kojima se nalaze brojne egzotične biljke sa svih strana svijeta. Među njima se skrivaju i brojne fontane i jezerca, a čarobni sklad prekidaju tek vijugave pješačke staze. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, sa natpisom „ Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe.  Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Predlažemo ručak u staroj ribarnici gdje možete vrlo povoljno jesti svježu ribu i razne morske delicije. Nastavak vožnje do još jednog šarmantnog gradića Estorila, gradića gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 te gdje se nalazi nekada najveća kockarnica u Europe te sjedište europske špijunaže za vrijeme II svjetskog rata. Povratak u Lisabon oko 18:00 sati. Navečer predlažemo odlazak na večeru u jedan od poznatih ribljih restorana, šetnju po živahnoj četvrti Bairo Alto koji obiluje mnoštvom klubova sa odličnim cocktailima i živom glazbom. Povratak u hotel.  Noćenje.

6.dan  LISABON – ZAGREB
Doručak. Transfer autobusom do zračne luke te let za Zagreb u 11:10. Dolazak u Zagreb u 15:20 sati.


Cijene paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
FIRST MINUTE 4.190 kn / Redovna cijena 4.490 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn
 
Popusti:
- dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju – popust 400 kn
- odrasla osoba na trećem ležaju – popust 200 kn

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za  državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

RED LETENJA NA CROATIA AIRLINESU:
OU 700 Zagreb 07:50 Lisabon 10:10
OU 701 Lisabon 11:00 Zagreb 15:15


Napomena
Dozvoljena težina prtljage 23 kg (uključena u cijenu).
Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.

 

Hoteli 4* u Portu i Coimbri, hotel 4* u centru Lisabona!

Cijene putovanja

Datum polaska:
24.10.2018
Datum povratka:
29.10.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
4.190 kn
Boravak:
6 dana
GARANTIRANO
FIRST MINUTE

Šifra: D02
 POŠALJI UPIT ZA 24.10.

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu
 • transfere autobusom prema programu
 • razgled Lisabona autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča
 • razgled svih gradova prema programu
 • smještaj u hotelu 4*  u Coimbri na osnovi 1 noćenja sa doručkom, 1 noćenje sa doručkom u hotelu 4* u Portu te 3 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u Lisabonu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja
 • organizaciju i pripremu putovanja

Cijena ne uključuje:

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.190 kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.190 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • boravišnu pristojbu u Lisabonu u iznosu 1 € po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta), te 2€ po osobi i noćenju u Portu
 • cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona 40 Eur ( prijava prije putovanja, plaćanje pratitelju na lokaciji)
 • ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • fakultativne izlete
 • obroke koji nisu uključeni u cijenu
 • putno osiguranje


MOGUĆNOST DOPLATE ZA VEZANI LET IZ DUBROVNIKA, SPLITA, ZADRA ILI PULE – 420 kn (raspoloživost i potvrda  letova na upit )

OKVIRNE CIJENE ULAZNICA:
- paket ulaznica Lisabon ( St. Jeronimo samostan i klaustar te utvrda St. George ) – 25 eur
- odlazak do Palače Pena sa ulaznicom– 20 eur
- ulaznica za Oceanarij u Lisabonu – 18 eur
- samostan u Batalhi - 8 eur
- crkva sv. Franje u Portu - 6 eur
- degustacija vina u Portu - 10 eur
- večera uz Fado program  u Lisabonu -  52eur (večera u 3 slijeda i piće uz fado program)
 

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT