LISABON - 4 dana zrakoplovom

FIRST MINUTE
CIJENA OD:4.180kn

Program putovanja

Putovanje Lisabon 4 dana avionom 25.05.-28.05.2019.

1. dan: ZAGREB - LISABON
Sastanak putnika u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom Croatia Airlines izravnim letom za Lisabon u 7:55 sati na liniji OU700. Dolazak u Lisabon u 10:10 i odlazak na poludnevni razgled grada autobusom i pješice: Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m, sagrađena na mjestu nekadašnjeg javnog parka po uzoru na parišku Champs-Elysees -Trg Rossio (Trg Pedra IV.), portugalskog kralja i cara Brazila, trg na kojem su se nekoć održavali sajmovi, narodni ustanci, koride i smaknuća, a danas je srce Donjeg grada - Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika manuelinskog stila, kula koju je dao graditi Joao II. kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo - samostan sv. Jeronima, još jedan od gradskih najvažnijih lokaliteta, mjesto koje je dao graditi kralj Manuel I. za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske osobnosti - četvrti Alfama, Baixa i Bairro Alto, pitoreskne i živahne gradske četvrti, u dijelovima kojih i danas imate osjećaj da je vrijeme stalo. Dolazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

2. dan: LISABON: IZLET LISABONSKA RIVIJERA/SINTRA - CABO DA ROCA - CASCAIS – ESTORIL - LISABON
Doručak. Danas predlažemo cjelodnevni izlet u Sintru (doplata prilikom rezervacije aranžmana), na Cabo da Roca i Cascais - tzv. lisabonsku rivijeru. Sintra je gradić sagrađen na padinama istoimenog planinskog lanca, čuven po veličanstvenom zelenilu i raskošnim palačama. Sintru su voljeli portugalski plemići, ali i europski kraljevi i slavne ličnosti. Kraće slobodno vrijeme u središtu Sintre – svakako kušajte neke od poznatih portugalskih slastica i dobru kavu u nekoj od slastičarnica u gradiću, a vrijeme možete utrošiti i posjetom velebnoj i slavnoj Nacionalnoj palači. Nastavak vožnje prema Cabo da Roca, najzapadnijoj točki kontinentalne Europe za koju je slavni portugalski književnik Luís de Camões napisao da je „mjesto gdje zemlja završava, a more počinje“, uz kraće zaustavljanje za fotografiranje. U nastavku vožnja do poznatog ljetovališta Cascaisa uz stanku za ručak. Cascais je nekoć bio ribarsko mjesto, ali u 19. st. postalo je i omiljena rezidencija portugalskih kraljeva. Povratak preko Estorila - gradića gdje se nalazi slavna kockarnica i mjesto koje je nekoć imalo i poznatu stazu za Formulu 1. Dolazak u Lisabon u poslijepodnevnim satima. Navečer moguć odlazak na večeru uz fado, tradicionalnu portugalsku glazbu koja savršeno oslikava duh Portugala (doplata na licu mjesta, kod voditelja putovanja). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: LISABON
Doručak. Danas predlažemo posjet dijelu grada gdje je 1998. bio održan EXPO, s odlično sačuvanim paviljonima koji danas imaju razne funkcije i gdje se nalaze neki od najfascinantnijih primjera moderne arhitekture u Lisabonu. Ovdje se nalazi i glasoviti Oceanarij npr. i mnogi drugi bivši paviljoni koji su poslije EXPO-a izvrsno iskorišteni i gdje građani vole provoditi slobodno vrijeme. Za poslijepodne predlažemo posjet nekom od brojnih dobrih muzeja u gradu od kojih je možda najposebniji Muzej keramičkih pločica. Ističe se i Muzej kočija, kao i Muzej Gulbenkian. Slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu, vožnju glasovitim tramvajem broj 28, itd. Noćenje.

4. dan: LISABON - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Let zrakoplovom Croatia Airlines na liniji OU 701 iz Lisabona za Zagreb u 10:55 sati. Dolazak u Zagreb u 15:05 sati.

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
FIRST MINUTE 4.580 kn (do popunjenosti kapaciteta) / Redovna cijena 4.780 kn
Zrakoplovne pristojbe (990 kn) uključene su u cijenu!

Minimalni broj putnika: 20

Soba s pomoćnim krevetom na upit!

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za  državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Napomene
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Lisabonu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u studenom 2018. godine i podložna su promjeni.

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

Cijene putovanja

Datum polaska:
25.05.2019
Datum povratka:
28.05.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
4.580 kn
Boravak:
4 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D01
 POŠALJI UPIT ZA 25.05.

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-Lisabon-Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • uslugu voditelja putovanja
 • smještaj u hotelu 3/4* u Lisabonu u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom
 • transfer od/do zračne luke u Lisabonu
 • poludnevni razgled grada autobusom i pješice
 • troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

 • doplata za jednokrevetnu sobu: 1.090 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • karte javnog prijevoza
 • doplata za izlet Lisabonska rivijera 240 kn (za realizaciju izleta potreban je minimum od 15 prijavljenih putnika)
 • fakultativne sadržaje
 • boravišnu pristojbu (1 € po osobi po danu, plaćanje na licu mjesta)
 • troškove osobnih narudžbi
 • doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 470 kn (raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)
 • putno osiguranje

 

CIJENE ULAZNICA (prema stanju u studenom 2018. g.):
Oceanario de Lisboa 15 €
Museu Calouste Gulbenkian 14 €
Museu Nacional do Azulejo (Muzej keramičkih pločica) 5 €
Museu Nacional dos Coches (Muzej kočija) 8 €

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT