USKRS LISABON - 4 dana zrakoplovom

GARANTIRANO

Program putovanja

Putovanje Lisabon 4 dana avionom 29.03.-01.04.2018.
GARANTIRANI POLAZAK

1. dan: ZAGREB - LISABON
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Let posebnim zrakoplovom izravnim letom za Lisabon u 6:45 sati. Dolazak u Lisabon u 9:10 i odlazak u poludnevni razgled grada autobusom i pješice:  Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m, sagrađena na mjestu nekadašnjeg javnog parka po uzoru na parišku Champs-Elysees -Trg Rossio (Trg Pedra IV.), portugalskog kralja i cara Brazila, trg na kojem su se nekoć održavali sajmovi, narodni ustanci, koride i smaknuća, a danas je srce Donjeg grada - Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika manuelinskog stila, kula koju je dao graditi Joao II. kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo - samostan sv. Jeronima, još jedan od gradskih najvažnijih lokaliteta, mjesto koje je dao graditi kralj Manuel I. za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske osobnosti - četvrti Alfama, Baixa i Bairro Alto, pitoreskne i živahne gradske četvrti, u dijelovima kojih i danas imate osjećaj da je vrijeme stalo. Dolazak u hotel. Smještaj. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Predlažemo odlazak s pratiteljem putovanja do dijela grada gdje je 1998. bio održan EXPO, s odlično sačuvanim paviljonima koji danas imaju razne funkcije i gdje se nalaze neki od najfascinantnijih primjera moderne arhitekture u Lisabonu. Ovdje se nalazi i glasoviti Oceanarij npr. i mnogi drugi bivši paviljoni koji su poslije EXPO-a izvrsno iskorišteni i gdje građani vole provoditi slobodno vrijeme. Slobodna večer. Noćenje.

2. dan: LISABON: izlet LISABONSKA RIVIJERA/ SINTRA - CABO DA ROCA - CASCAIS - LISABON
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Sintru, na Cabo da Roca i Cascais - tzv. lisabonsku rivijeru. Sintra je gradić sagrađen na padinama istoimenog planinskog lanca, čuven po veličanstvenom zelenilu i raskošnim palačama. Sintru su voljeli portugalski plemići, ali i europski kraljevi i slavne ličnosti. Kraće slobodno vrijeme u središtu Sintre – svakako kušajte neke od poznatih portugalskih slastica i dobru kavu u nekoj od slastičarnica u gradiću, a vrijeme možete utrošiti i posjetom velebnoj i slavnoj Nacionalnoj palači. Nastavak vožnje prema Cabo da Roca, najzapadnijoj točki kontinentalne Europe za koju je slavni portugalski književnik Luís de Camões napisao da je „mjesto gdje zemlja završava, a more počinje“, uz kraće zaustavljanje za fotografiranje. U nastavku vožnja do poznatog ljetovališta Cascaisa uz stanku za ručak. Cascais je nekoć bio ribarsko mjesto, ali u 19. st. postalo je i omiljena rezidencija portugalskih kraljeva. Povratak preko Estorila - gradića gdje se nalazi slavna kockarnica i mjesto koje je nekoć imalo i poznatu stazu za Formulu 1. Dolazak u Lisabon u poslijepodnevnim satima. Navečer moguć odlazak na večeru uz fado, tradicionalnu portugalsku glazbu koja savršeno oslikava duh Portugala (uplate na licu mjesta kod pratitelja putovanja). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: LISABON: fakultativni izlet MAFRA-OBIDOS-NAZARÉ-BATALHA-FÁTIMA
SRETAN USKRS!
Doručak. Danas predlažemo cjelodnevni izlet na sjever od Lisabona. Posjetit ćemo Mafru, mjesto u kojem je 1717.g. kralj Joao V. počeo gradnju građevine tako velebne da je stavljena i na popis „Sedam portugalskih čuda“. Gradnju nacionalne palače u Mafri čijom je gradnjom Joao V. htio zasjeniti španjolski Escorial, poznati Nobelovac Saramago opisao je u svom izvrsnom romanu „Sjećanje na samostan“. Razgled izvana. Potom odlazimo u dražesni Obidos, nekoć vjenčani poklon portugalskih kraljeva njihovim kraljicama. Šetnja gradićem unutar srednjovjekovnih zidina čiji su prepoznatljiv znak slikovite bijele kućice i uske, krivudave uličice popločene kamenim kockama. Kraće slobodno vrijeme. Vrijeme za ručak dočekat ćemo u Nazareu, starom ribarskom mjestu u kojem i dan danas možemo vidjeti autentične nošnje po kojem su žene iz Nazarea bile poznate, a koje stare stanovnice i dan danas nose. U nastavku dana posjet gradiću Batalhi, gdje se nalazi poznati dominikanski samostan Santa María da Vitoria, jedan od najljepših primjera kasne gotike u Portugalu s grobnicama portugalskih kraljeva. Samostan je posvećen Djevici Mariji nakon pobjede Portugalaca nad Španjolcima u bitci kod Aljubarrote 1385. godine. Posjet samostanu (ulaznica nije uključena, doplata na licu mjesta). Na kraju dana posjetit ćemo Fátimu, svjetski poznato svetište. Po dolasku obilazak jednog od najznačajnijih marijanskih svetišta u svijetu u malom portugalskom gradiću koji je dobio svoje ime po legendi u kojoj je Fátima, kći maurskog princa, u 12. st. prešla na kršćanstvo zbog ljubavi prema lijepom kršćanskom vitezu. Dana 13. svibnja 1917. g. troje malih pastira na mjestu današnje bazilike svjedočilo je ukazanju Gospe. S tim datumom počinje povijest svetišta koje je zajedno s Lourdesom najposjećenije europsko. Posjet velikoj bazilici i šetalištu s Kapelom ukazanja. Povratak u Lisabon u kasnim satima. Noćenje.
Za one koji odluče ostati u gradu predlažemo posjet nekom od brojnih dobrih muzeja od kojih je možda najposebniji Muzej keramičkih pločica. Ističe se i Muzej kočija, kao i Muzej Gulbenkian. Slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu, itd. Noćenje.

4. dan: LISABON - ZAGREB
Doručak. Slobodno prijepodne za posljednju šetnju i cortado. Preporučujemo odlazak na vožnju glasovitim tramvajem br. 28 koji vozi po najpoznatijim lisabonskim brežuljcima i četvrtima. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. . Let posebnim zrakoplovom iz Lisabona za Zagreb u 17:35 sati. Dolazak u Zagreb u 21:40 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.790 kn
First minute: 3.590 kn (do popunjenosti kapaciteta)
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 890 kn

Minimum prijavljenih putnika: 40

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za  državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Red letenja:
29.03.      ZAG  LIS          06:45  09:10
01.04.      LIS  ZAG          17:35  21:40

Napomene
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Lisabonu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

Hotel 4*!

Pronađite lokaciju na karti

Video

POŠALJI UPIT