LISABON - 5 dana zrakoplovom

GARANTIRANO
CIJENA OD:2.895kn

Program putovanja

Putovanje Lisabon 5 dana avionom 15.09., 22.09., 20.10.2018.
GARANTIRANI POLASCI

1. dan - ZAGREB - LISABON
Polazak zrakoplova Croatia Airlines OU700 na liniji Zagreb - Lisabon je u 14.10 sati. Molimo Vas da u Zračnoj luci Zagreb budete najkasnije 120 minuta prije leta. Predviđeno slijetanje u zračnu luku u Lisabonu je u 16.35 sati po lokalnom vremenu. Portugal je u zoni GMT, dakle sat pomičemo za 1 sat unatrag. Transfer do hotela u vlastitom aranžmanu i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora predlažemo šetnju najpoznatijim lisabonskim ulicama i trgovima: Avenida da Liberdade, Praça dos Restauradores, Rossio, Rua Augusta, Praça do Comércio... Noćenje u hotelu.

2. dan - LISABON
Nakon doručka, predlažemo cjelodnevni samostalni obilazak grada. Razgled grada najbolje je započeti na Belemu. Ne propustite pogledati samostan sv. Jeronima, Belemsku kulu i spomenik pomorskim otkrićima. Svakako svratite u Pasteis de Belem, najpoznatiju slastičarnicu i probajte istoimeni kolač. Za povratak u centar grada ukrcajte se na “tram electrico“. Najpoznatiji tramvaj br.28 povest će vas u razgled uskim ulicama Alfame do katedrale Sa i dvorca S. Jorgea u kojem možete uživati u pogledu na nezaboravnu panoramu Lisabona. Noćenje u hotelu.

3. dan - LISABON
Doručak. Idealan dan da ga iskoristite za neki od fakultativnih izleta iz naše ponude (doplata) ili za odlazak do Park Nacija, nekada mjesta održavanja Expo-a, a sada parka prepunog restorana, dućana i raznih atrakcija od kojih svakako predlažemo posjet Oceanariju, drugom po veličini na svijetu s više od 10.000 biljnih i životinjskih vrsta. Noćenje u hotelu.

4. dan - LISABON
Doručak. Dan možete iskoristiti za neki od fakultativnih izleta iz naše ponude (doplata) ili za samostalno otkrivanje dijelova grada i uživanje u gastroenološkoj ponudi. Lisabon je grad koji će svakako probuditi hedonista u vama. Noćenje u hotelu.

5. dan - LISABON - ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela. Odlazak do zračne luke u vlastitom aranžmanu. Preporučamo dolazak u zračnu luku najkasnije 120 minuta prije leta. Polazak zrakoplova Croatia Airlines OU 701 na liniji Lisabon - Zagreb je u 10.55 sati s očekivanim dolaskom u Zagreb u 15.05 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
 

15.09.-19.09.2018.
Hotel Avenida Park 3* : 3.195 kn
Hotel Miraparque 3* : 3.545 kn
Hotel Açores 4*: 3.795 kn

22.09.-26.09.2018.
Hotel Avenida Park 3* : 3.245 kn
Hotel Miraparque 3* : 3.595 kn
Hotel Açores 4*: 3.745 kn

15.09.-19.09.2018.
Hotel Avenida Park 3* : 3.095 kn
Hotel Miraparque 3* : 3.245 kn
Hotel A.S.Lisboa 3* : 3.395 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn

Minimalni broj putnika: 10

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za  državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Važne napomene:
Od 1.1.2016. hoteli u Lisabonu naplaćuju obaveznu boravišnu pristojbu 1 EUR po osobi po danu za sve osobe starije od 12 godina, plaćanje izravno na recepciji hotela.
Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene itinerera putovanja zavisno od radnog vremena i ostalih uvjeta lokaliteta koji se posjećuju.

Ponuda fakultativnih izleta:

POLUDNEVNI RAZGLED LISABONA
Istražite ovaj prekrasan grad sagrađen prije gotovo 2.500 godina, otkrijte njegovu bogatu povijest i naslijeđe uz spomenik pomorskim otkrićima, uz tipične živopisne četvrti i gradske muzeje. Glavne znamenitosti: samostan Sv. Jeronima (pod zaštitom UNESCO-a)*, Belemska kula (pod zaštitom UNESCO-a), spomenik pomorskim otkrićima, kraljevski muzej kočija*, srednjovjekovna slikovita četvrt Alfama, trg Rossio. Izlet uključuje: razglede s vodičem, ulaznicu u Muzej kočija i degustacija porta.
*zatvoreni ponedjeljkom, zamjena je palača Ajuda

VOŽNJA BRODOM PO RIJECI TEJO
Ovo mini krstarenje pruža drugačiju sliku Lisabona i uključuje: most 25. travnja, centar grada, spomenik pomorskim otkrićima, Park Nacija. Izlet uključuje transfer iz hotela, ali ne i povratni transfer. Izlet završava u luci.

POLUDNEVNI IZLET SINTRA, CABO DA ROCA, CASCAIS & ESTORIL
Na ovom ćete izletu otkriti mali šarmantni gradić Sintru koji se nalazi oko 30 km sjevero-zapadno od Lisabona u kojem su portugalske kraljevske obitelji živjele tijekom ljetnih mjeseci. Odlazak do Cabo da Roce, najzapadnije točke kontinentalne Europe, do nevjerojatnih Boca do Inferno (Usta pakla), prekrasne stijene koju je izdubilo more te poznate Guincho plaže. Izlet se nastavlja u starom ribarskom selu Cascais i vrtovima poznatog casina u Estorilu. Glavne znamenitosti: Sintra, Nacionalna palača Sintra*, Cabo da Roca, Boca do Inferno, plaža Guincho, Cascais, Estoril. Izlet uključuje: razglede s vodičem, ulaznicu za nacionalnu palaču u Sintri.
*zatvorena srijedom, zamjena je palača Queluz

POLUDNEVNI IZLET FATIMA
Izlet u Fatimu, čuveno svetište Gospe Fatimske koje godišnje posjećuje tisuće hodočasnika. Razgled Bazilike i Kapele ukazanja. Mogućnost odlaska na misu.

POLUDNEVNI IZLET ARRABIDA I SESIMBRA
Izlet započinje vožnjom preko jednog od najviših visećih mostova u Europi, mosta 25. travnja (Ponte 25 de Abril) do šarmantnog gradića Sesimbre koji je poznat po svojim plažama, ribi i ribljim restoranima. Izlet se nastavlja u gradiću Azeitao gdje ćete imati priliku posjetiti jedan od najstarijh i najvažnijih vinskih podruma Caves José Maria da Fonseca i probati tradicionalno vino Moscatel de Setúbal. Vožnja kroz predivne brežuljke Arrabide do Setúbala i razgled gradskog središta. Povrat u Lisabon preko najdužeg europskog mosta, mosta Vasco da Gama.

CJELODNEVNI IZLET ÉVORA
Izlet kroz najveća vinorodna područja do šarmantnog grada Evore (pod zaštitom UNESCO-a). Izlet započinje prelaskom Mosta 25. travnja i rijeke Tejo. Kroz idilične pejzaže hrastova, maslina i vinograda dolazi se do Evore, glavnog grada pokrajine Alentejo. Šetnja karakterističnim “bijelim ulicama“ ovog grada koji je bivše sjedište portugalskih kraljeva, umjetnika i humanista. Slijedi razgled ruševina rimskog hrama božice Diane, romaničko - gotičke katedrale, crkve Sv. Franje s Kapelom kostiju, antičkog sveučilišta... Povratak u Lisabon. Izlet uključuje: ručak, ulaznice za objekte koji se posjećuju.

CJELODNEVNI IZLET FATIMA, ÓBIDOS, NAZARÉ, ALCOBAÇA I BATALHA
Na ovom izletu imat ćete priliku uživati u predivnom danu otkrivajući znamenitosti Portugala (izlet uključuje posjet čak 3 od 7 portugalskih čuda). Izgubite pojam o vremenu u srednjevjekovnim gradićima, divite se predivnim gotičkim crkvama i ručajte u tipičnom ribarskom selu. Dan završite u Fatimi, čuvenom svetištu Gospe Fatimske. Glavne znamenitosti: Óbidos, Batalha, Alcobaça, Nazaré, Fatima. Izlet uključuje: razglede s vodičem, ručak u restoranu s pogledom na ocean.

CJELODNEVNI IZLET CASCAIS, ERICEIRA, MAFRA I QUELUZ
Izlet počinje u kozmopolitskom Cascaisu i tipičnom ribarskom selu Ericeira. U ranim popodnevnim satima izlet se nastavlja najvažnijim baroknim spomenikom, Nacionalnom palačom Mafra. Izlet završava u Queluzu i razgledom istoimene palače, jednog od najreprezentativnijih spomenika portugalske povijesti.
Izlet uključuje: razglede s vodičem, ručak u Ericeiri, ulaznice za palaču u Mafri i Queluzu.

CJELODNEVNI IZLET SINTRA DELUXE
Na ovom izletu ima ćete priliku ući u predivnu palaču Pena i prošetati živopisnim uličicama šarmantne Sintre gdje će biti i ručak. Iz Sintre do Colaresa odlazite aiutobusom. Slijedi odlazak do Cabo da Roce, najzapadnije točke kontinentalne Europe, do nevjerojatnih Boca do Inferno (Usta pakla), prekrasne stijene koju je izdubilo more te poznate Guincho plaže. Izlet završava u kozmopolitskom Cascaisu i vrtovima poznatog casina u Estorilu. Glavne znamenitosti: Pena Palace, Sintra, Colares*, Cabo da Roca, Boca do Inferno, Guincho, Cascais, Estoril. Izlet uključuje: razglede s vodičem, ulaznicu za palaču Pena, transfer autobusom, ručak.

LISABON NOĆU UZ FADO, FOLK. PROGRAM I VEČERU
Nakon panoramskog razgleda grada, odlazak u tipičnu tavernu u staru četvrt Lisabona na večeru uz nezaboravne zvukove fada. Program će upotpuniti i portugalski folk. plesovi u tradicionalnim nošnjama. Glavne znamenitosti: centar grada, panoramski razgled samostana sv. Jeronima (pod zaštitom UNESCO-a) i Belemske kule (pod zaštitom UNESCO-a), večera i piće s fadom i folk. programom. Izlet uključuje: razglede s vodičem, večeru.

 

Cijene putovanja

Datum polaska:
15.09.2018
Datum povratka:
19.09.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
od 3.195 kn
Boravak:
5 dana
GARANTIRANO
Šifra: D22
 POŠALJI UPIT ZA 15.09.
Datum polaska:
22.09.2018
Datum povratka:
26.09.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
od 3.245 kn
Boravak:
5 dana
GARANTIRANO
Šifra: D22
 POŠALJI UPIT ZA 22.09.
Datum polaska:
20.10.2018
Datum povratka:
24.10.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
od 3.095 kn
Boravak:
5 dana
GARANTIRANO
Šifra: D22
 POŠALJI UPIT ZA 20.10.
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

  • povratnu zrakoplovnu kartu na liniji Zagreb – Lisabon - Zagreb
  • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s doručkom u izabranom hotelu u Lisabonu
  • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

  • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 990 kn
  • transfer zračna luka - hotel - zračna luka
  • doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit)
  • dodatne obroke i usluge koji nisu navedeni u programu
  • polazak/povratak iz Splita ( na upit ): 390 kn
  • od 01.01.2016. hoteli u Lisabonu naplaćuju obaveznu boravišnu pristojbu € 1,00 po osobi po danu za sve osobe starije od 12 godina, plaćanje na licu mjesta, hotelu direktno
  • putno osiguranje

 

Neobavezne doplate po osobi

POLUDNEVNI IZLETI (4 sata)
- poludnevni razgled Lisabona, svaki dan u 9.00 i 14.30 sati, 255 kn;
- vožnja brodom po rijeci Tejo, svaki dan od 1.4.- 31.10. u 14.30 sati, 230 kn;
- poludnevni izlet Sintra, Cabo Da Roca, Cascais & Estoril, svaki dan ( osim 25.12. i 1.1. ) u 14.30 sati, 420 kn;
- poludnevni izlet Fatima, petkom i subotom od 1.11.-31.3., te srijedom, petkom i subotom od 1.4.-31.10. u 14.30 sati, 420 kn;
- poludnevni izlet Arrabida i Sesimbra, utorkom i nedjeljom u 14.00 sati, 400 kn;

CJELODNEVNI IZLETI (8 sati)
- cjelodnevni izlet Evora (uključen ručak), subotom od 1.11.-31.3. te utorkom i subotom od 1.4.- 31.10. u 9.00 sati, 590 kn;
- cjelodnevni izlet Fatima, Obidos, Nazare, Alcobaca i Batalha (uključen ručak), svaki dan u 9.00 sati, 620 kn;
- cjelodnevni izlet Sintra Deluxe (uključen ručak), svaki dan u 9.00 sati, 590 kn;

NOĆNI IZLETI (4 sata):
- Lisabon noću uz fado, folk. program i večeru, srijedom i subotom od 1.11.-31.3. te ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom od 1.4.-31.10. u 20.00 sati, 585 kn.

Napomena: svi izleti započinju i završavaju kod trga Marques De Pombal. Vođenje je na engleskom jeziku. Rezervacija ovisi o raspoloživosti. Točno vrijeme polaska se potvrđuje nakon potvrde rezervacije.

REGULAR TRANSFERI SHUTTLE AUTOBUSOM, LISABON ( 16 sjedala )
Obzirom da su regular transferi djeljeni transferi s drugim putnicima moguće je da nakon što se ukrcate na transfer morate pričekati do 45 minuta na ostale putnike koji djele isti transfer.
U slučaju da vam je prtljaga izgubljena i da morate čekati u zračnoj luci na vocucher će biti broj telefona na koji se morate javiti.
putnici se razvoze po hotelima u Lisabonu prema redu koji vozač odredi.
Na dolasku vozač vas čeka s natpisom i vašim imenima
Na odlasku vozača morate čekati na recepciji hotela 3 sata prije vremena polaska vašeg leta.
Tolerirano čekanje vozača na klijente u hotelu je do 10 minuta.
Dozvoljena prtljaga: 1 kovčeg promjera 67cmx45cmx28cm
Postoje dnevni transferi i noćni transferi, i tarife su im različite

Regular dnevni transfer-Shuttle service: 90 kn po osobi, zračna luka – hotel
Regular dnevni transfer-Shuttle service: 90 kn po osobi, hotel-zračna luka

Regular transfer-Shuttle service noćni ( 21:00-06:59): 130 kn po osobi, zračna luka-hotel
Regular transfer-Shuttle service noćni ( 21:00-06:59): 130 kn po osobi, hotel-zračna luka

U slučaju ne imanja vouchera vozač ima pravo ne primiti vas na transfer!

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT