LJETOVANJE BUDVA I CRNA GORA - 8 dana autobusom

GARANTIRANO

Program putovanja

Ljetovanje Budva i Crna Gora 8 dana autobusom 28.07.
GARANTIRANI POLASCI OD SUBOTE DO SUBOTE

1. dan /SUBOTA/ ZAGREB – BUDVA
Polazak autobusa sa Autobusnog kolodvora Zagreb u 5.00 sati. Vožnja autocestom u pravcu Dubrovnika uz kraća zaustavljanja radi odmora. Po dolasku u Dubrovnik zaustaviti ćemo se iznad grada na mjestu najboljem za fotografiranje.. Nastavak putovanja prema Crnoj Gori, vožnja pored Herceg Novog prema Budvi. Po dolasku prijava u hotel. Poslijepodne slobodno vrijeme za kupanje i uživanje u ljetnoj atmosferi Budve. Noćenje.

 2. dan /NEDJELJA/
Slobodno vrijeme u Budvi za vlastite sadržaje i kupanje.

3. dan/PONEDJELJAK/ BUDVA – RISAN – PERAST – GOSPA OD ŠKRPJELA – KOTOR
Doručak. Predlažemo fakultativni izlet u Perast i Kotor. Nastavak vožnje do PERASTA, koji je riznica dragocjenih djela bokeljske kulturne, povijesne i umjetničke baštine. Sačuvani su vrijedni spomenici, crkve i kapelice, vitki zvonici. Fakultativno: Nakon šetnje mjestom, vožnja brodicom do otočića GOSPE OD ŠKRPJELA – BISERA BOKE KOTORSKE, umjetni otočić Gospa od Škrpjela s istoimenim zavjetnim Svetištem pomoraca. Otočić je izgrađen neprestanim nasipanjem kamenja koje je počelo još sredinom XV. stoljeća.  Razgled crkve i samostana. Povratak na kopno te nastavak vožnje do srednjevijekovnog mediteranskog gradića KOTORA, gdje se razgleda povijesna jezgra grada pod zaštitom UNESCO-a; Katedrala Sv. TRIPUNA, palača PRIMA, crkva Sv. LUKE, crkva Sv. MARIJE uz pratnju lokalnog vodiča. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Budvu i slobodno vrijeme za kupanje. Noćenje.

4. dan /UTORAK/ BUDVA – MONTENEGRO TURA (Cetinje, Mauzolej na Lovćenu)
Doručak u hotelu. Fakultativni cjelodnevni izlet MONTEGNEGRO TURA, s početnom točkom u CETINJU, staroj prijestolnici Crne Gore, odlazak na razgled DVORA KRALJA NIKOLE. Nastavak vožnje prema Nacionalnom Parku LOVĆEN – planinskom lanacu neobične konfiguracije, remek djelu prirode koje Crnogorci od milja nazivaju OLIMP. Na vrhu Lovćena se nalazi NJEGOŠEV MAUZOLEJ koji je građen prema uputama našeg umjetnika Ivana Meštrovića. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan /SRIJEDA/ BUDVA – SKADARSKO JEZERO
Doručak u hotelu. Slobodan dan. Fakultativno: Odlazak na cjelodnevni izlet na SKADARSKO JEZERO, najveće jezero na Balkanu i Nacionalni park. Vožnja do starog ribarskog gradića na obali jezera, VIRPAZAR. Ukrcaj na brod te plovidba jezerom ( samim ulaskom na brod putnici ulaze u Nacionalni park ). Ručak. Povratak u BUDVU u kasno poslijepodne. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan/ČETVRTAK/  BUDVA – ALBANIJA
Doručak u hotelu. Fakultativno izlet u Albaniju. Vrlo rani odlazak na cjelodnevni izlet. Vožnja prema crnogorsko – albanskoj granici te prelazak granice ( Upozorenje – u ljetnim mjesecima na ovoj granici se stvaraju velike gužve ). Po prelasku granice odlazak u grad Skadar, jedan od najstarijih albanskih gradova a koji se nalazi 17km od granice. Neki turisti kažu da je Skadar prava duša Albanije sa svojim uskim ulicama i antičkim kućama koje se sjedinjuju sa kamenim zidovima i modernim zgradama, stoga je ovo grad gdje ćete vidjeti pravi duh Albanije. Proći ćemo pokraj Skadarske tvrđave Rozafe. Slijedi kraći razgled centralnog dijela grada uz pratnju vodiča: Al`zamil dzamija – glavna gradska šetnica Rruga Kole Idromeno – Džamija Ebu Bekr – Pravoslavna grčka crkva posvećena Sv. Dimitriju– Kip Majke Tereze. Kraće slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Polazak prema Durresu ( Draču ). Vozimo se pokraj grada Lezhë ( Lež ) gdje se nalazi Skenderbegov mauzolej, posvećen povijesno najbitnijoj figuri albanskog nacionalnog identiteta. Usput ćemo vidjeti i nekoliko bunkera podignutih za vrijeme Envera Hoxhe. Dolazak u Drač. Kraći razgled Drača gdje ćemo vidjeti poznati amfiteatar. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema obližnjoj Tirani. Odlazimo u centar grada na pješački razgled glavnih gradskih znamenitosti: Skenderbergov trg sa spomenikom najpoznatijem albanskom junaku – zgrada Opere – zgrada nacionalne banke Albanije – Džamija Ethem beya – Nacionalni povijesni muzej – Gradska šetnica ulica Murat Toptani – katolička katedrala Sv. Pavla – Tiranska Piramida koju je podigao Enver Hoxha – kula sa satom – Zgrada parlamenta – Tiranski univerzitet – glavna gradska avenija Bulevardi Dëshmorët e Kombit. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje i istraživanje Tirane. Polazak prema Budvi. Ovisno o prometu dolazak u Budvu u kasnim noćnim satima. Noćenje.

7. dan /PETAK/ BUDVA
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme u Budvi za vlastite sadržaje i kupanje.

8. dan/SUBOTA/ BUDVA
Doručak. Staviti ćemo stvari u autobus, odjaviti se iz hotela. Slijedi slobodno vrijeme do popodnevnih sati za još jedno kupanje u Budvi, na hotelskoj plaži ili nekoj po vašem izboru. U poslijepodnevnim satima polazak za Zagreb. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima.

Cijena po osobi:
OPCIJA BEZ OBROKA SA SAMO SMJEŠTAJEM U VILI: 1.890 kn
OPCIJA BEZ OBROKA SA SAMO SMJEŠTAJEM U SOBAMA APARTMANA ZEC: 2.390 kn
OPCIJA POLUPANSION SA SMJEŠTAJEM U PRIZEMLJU HOTELA: 2.890 kn
OPCIJA POLUPANSION SA SMJEŠTAJEM NA KATU HOTELA FRANCUSKA TERASA: 3.090 kn
OPCIJA POLUPANSION SA SMJEŠTAJEM NA KATU HOTELA POGLED MORE: 3.290 kn

Minimalan broj putnika: 40 / Rok prijave: Do 7 dana prije puta

Jednokrevetna soba nije dostupna.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Crnu Goru nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

HOTEL PARK BUDVA 2*
Hotel Park** se nalazi na Slovenskoj plaži, na ulasku u Budvu iz pravca Bečića. Hotel je renoviran 2017. godine.
Raspolaže sa 120 soba, kapaciteta 309 ležaja. Sobe su dvokrevetne, trokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Sve sobe imaju kupatilo sa tuš kabinom, kablovska TV, klimu, mini bar,sef i WiFi. Economy sobe su u prizemlju. Standard sobe su okrenute ka moru ili brdu. Standard sobe okrenute ka moru imaju terasu.
Hotel ima i dva restorana, ljetnu terasu, aperitiv bar, parking. Gostima hotela Park 2* je na raspolaganju terasa sa ležaljkama koje su uključene u cijenu. Pored hotela je teren za male sportove (odbojka, košarka, mali nogomet).
Usluga je na bazi polupansiona (doručak – švedski stol, večera – izbor jela iz menija).

VILA 1*
Udaljena 400 – 600 m od Slovenske plaže. Sadrži dvokrevetne i trokrevetne studije i četverokrevetne apartmane sa terasama. Dvokrevetni studio se sastoji  iz sobe sa čajnom kuhinjom  i dva ležaja. Napominjemo da ležajevi u dvokrevetnim sobama ponekad nisu spojeni već se nalaze u nizu. Trokrevetni studio se sastoji  iz  sobe sa čajnom kuhinjom  i tri ležaja. Apartmani se sastoje iz sobe sa čajnom kuhinjom sa dva ležaja  i spavaće sobe sa dva ležaja. Svi studii i apartmani imaju TWC, WiFi internet, TV,  klimu, frižider, kuhinju opremljenu posuđem. U dvokrevetnim apartmanima nije moguće koristiti kuhinju zasebno.
Smještena u poleđini pješačke staze, vila je idealna za goste koji preferiraju mir, okružena mediteranskom vegetacijom. Mediteranska vegetacija doprinosi prijatnom ambijentu i daje pogodnosti za boravak porodica sa malom djecom. Vile hotela Park su obnovljenje u siječnju 2018 kako bi povećale standard boravka tako da ih svakako sugeriramo kao ugodan boravak.
 

APARTMANI ZEC 3*
Apartmani Zec 3* su locirani na samo 15 minuta hoda od Slovenske plaže u Budvi i 300 m od hotela Park. Sobe apartmana Zec su klimatizirane i sadrže mini bar. Uz to su i moderno uređene te imaju prostor za sjedenje i električno kuhalo. U vlastitoj kupaonici se nalaze sušilo za kosu i kozmetički pribor. Besplatan WiFi internet je dostupan u zajedničkim prostorijama.
Gosti mogu pristupiti staroj gradskoj jezgri Budve koja je udaljena na samo 800 metara od apartmana.

BUDVA
Primorski grad u Crnoj Gori se često naziva “Crnogorski Miami” , jer su je kao popularno turističko odredište s ekskluzivnim mjestima poput Miloćera i Svetog Stefana, posjećivale razne poznate i slavne osobe. Uz ugodnu mediteransku klimu s toplim ljetima i blagim zimama Budva je super za posjet tokom cijele godine i ima mnogo stvari koje se mogu učiniti i vidjeti.
Stari Grad se razvio oko malog poluotoka, a dom je mnogim povijesnim spomenicima i mjestima s fascinantnom arhitekturom. Okružen je srednjovjekovnim gradskim vratima, obrambenim zidinama i kulama, a sastoji se od uskih ulica, uličica i starih vapnenačkih kuća. To je sjajno mjesto za šetnju i uklopljeno je u drevnoj povijesti grada.
Pobrinite se da posjetite tri glavne crkve u Starom Gradu: crkva Presvetog Trojstva 1804, Sveti Sava sagrađena u 14. stoljeću i Svete Marije od Punte datira iz 840. Da biste saznali više o toj prapovijesti možete posjetiti Gradski muzej, koji pruža informacije o nastajanju Grčke i Rimske povijesti, kao i Arheološki muzej, u kojem se nalazi Budvanski različiti povijesni predmeti.
Brojne prelijepe plaže su na širem području, te se uglavnom sastoje od malih stijena i nude fantastičan pogled. Jedna od Budvanskih najljepših i najpopularnijih plaža je Mogren s kristalno čistim morem i ugodnom atmosferom. Okružena je velikim stijenama. Ostale plaže, poput Pizana, Ricardova Glava i Slovenske plaže su u neposrednoj blizini.
Budva ima puno “live” nastupa, glazbenih događanja i drugih zabavnih programa, koji se događaju preko dana i noći, posebice na Korzu. Postoji širok izbor barova i restorana u Starom gradu, koji nude jedinstvena večernja iskustva. Vrlo popularni su riblji restorani sa svježim jelima.

Najbolja lokacija hotela u cijeloj Budvi!

POŠALJI UPIT