LOFOTI, VESTERALI I NORDKAP - VELIČANSTVENI SJEVER NORVEŠKE - 10 dana avion / autobus

FIRST MINUTE
CIJENA OD:14.690kn

Program putovanja

Putovanje Lofoti, Vesterali i Nordkap 10 dana avionom i autobusom 20.08.-29.08.2019.

Smještaj na turi:
THON OSLOFJORD
(2 noćenja)
SCANDIC NORDKAPP (1 noćenje)
THON ALTA (1 noćenje)
THON TROMSO (1 noćenje)
THON ANDRIKKEN (1 noćenje)
THON LOFOTEN (2 noćenja)
RADISSON BLU BODO (1 noćenje)

1. dan: ZAGREB – OSLO; cca. 60 km
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom u Oslo. Dolazak u večernjim satima, smještaj u hotel. Moguć odlazak do grada s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: OSLO - ALTA - HONNINGSVÅG - NORDKAP – HONNINGSVÅG; 278 km
Doručak. Poslije doručka transfer na aerodrom i let na sjever Norveške, u Altu, na liniji SK4546 u kasnim jutarnjim satima. Po slijetanju nastavak putovanja prema Nordkapu kroz pokrajinu Finnmark te dalje prema krajnjem sjeveru kroz tunel Nordkap, najduži podvodni tunel u Europi, 200 m ispod morske površine. Smještaj u hotel u Honningsvågu za kratko osvježenje. Večernja vožnja do stijene Nordkap visoke 307 m. Posjet Nordkap centru (ulaznica uključena) s izložbom povijesti istraživanja i putovanja na krajnji sjever Europe s pogledom na otvoreno ledeno more nezaboravan je i neponovljiv doživljaj. Noćenje.

3. dan: HONNINGSVÅG - ALTA: fakultativno posjet farmi haskija; 209 km
Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja impresivnim krajolikom, uz prekrasne obale fjordova do gradića Alta, turističkog središta kroz koji prolazi istoimena rijeka, bogata lososom i pravi raj za ribiče. Putem do Alte pruža nam se mogućnost stati na lokalnoj farmi haskija i upoznati se s tim jedinstvenim psima (fakultativno, doplata prilikom rezervacije aranžmana). Alta, mjesto koje se nalazi u istoimenom fjordu, središte je kulture Sami naroda. Tamo su djeca u igri otkrila uklesane crteže u stijenama, stare između 2000 do 6200 godina, koji prikazuju život tadašnjih lovaca i ribara. Posjet muzeju (ulaznica uključena) s najstarijim slikama sjevera koje su danas upisane na listu zaštićene svjetske baštine organizacije UNESCO. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan: ALTA – TROMSO; 382 km
Doručak. Putovanje prema Tromsu. Plovidba trajektom na relacijama Olderdalen-Lyngseidet i Svensby–Breivikeidet. Smješten 350 km sjeverno od Arktičkog kruga, Tromso je najveći grad u polarnom dijelu Skandinavije i popularno zimsko odredište za promatranje Aurore Borealis. U gradu je poznat Polarni muzej (ulaznica uključena), kao i prekrasna Arktička katedrala sagrađena 1965.g., simbol grada. Posjet šarmantnom gradskom središtu iz kojeg su nekoć kretale polarne ekspedicije, kojim dominiraju tradicionalne norveške drvene kuće. U Tromsu se nalazi i najpoznatija, i kažu najbolja, sjeverna pivovara na svijetu gdje se proizvodi pivo Mack. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan: TROMSO - VESTERALI/ANDENES: fakultativno safari na kitove; 258 km
Doručak. Odjava iz hotela. Danas krećemo na put prema poznatom norveškom otočju, Vesteralima. Iz Bretnsholmena kratkom vožnjom trajektom putujemo u Botnhamm iz kojega vozimo uz Gryllefjord gdje će nas sljedeći trajekt prevesti do Andenesa. Kitovi ubojice i perajasta pliskavica vrlo su čest prizor u Vestfjordu, ali nezaboravan su doživljaj safariji na kitove koji se nude u Andenesu. Od lipnja do rujna u vodama ispred Andenesa, nekoć polazišta kitolovaca, mnogi putnici namjernici polaze na ovaj fantastičan safari (doplata u poslovnici prilikom rezervacije aranžmana). Safari uključuje i ulaznicu u Centar za kitove. Smještaj u hotel u Andenesu. Noćenje.

6. dan: VESTERALI - LOFOTSKO OTOČJE/SVOLVAER; 211 km
Doručak. Danas putujemo kroz Vesterale prema drugom otočju, Lofotskom. Lofoti i Vesterali, sjeverni nastavak Lofota, od 19. su stoljeća omiljeno odredište mnogih putnika koji dolaze u Norvešku. Veličanstveni spoj brda, mora i slikovitih kulisa, po njima prosuta ribarska naselja i za te sjeverne širine vrlo blago podneblje čine ta dva arhipelaga nečim posebnim čak i za fantastične norveške krajolike. Danas ćemo u vožnji od sjevera prema jugu otočja kroz fjordove, tunele i ceste, preko mostova, uživati u krajolicima fascinantno lijepih otoka. Obje skupine otoka, pomalo poput nazubljene stijene, strše oko 250 km u Norveško more, sa snijegom pokrivenim vrhuncima i divnim, zelenim dolinama. Smještaj u hotel na Lofotima, noćenje.

7. dan: LOFOTSKO OTOČJE: EGGUM - UTTAKLEIV - BALLSTAD – HAUKLAND; 185,5 km
Doručak. Dan na Lofotima, za odmor i uživanje. Otočje spokoja i mira poznato je po svojim tipičnim drvenim, crvenim kućama koje na „štakama“ strše iznad vode, zovu ih rorbuer. U zaljevima i fjordovima ponekad možete naići na nevjerojatne bijele pješčane plaže, kakve se na dalekom sjeveru teško mogu zamisliti. Plažu Uttakleiv novinari britanskog „Timesa“ nazvali su najromatničnijom plažom u Europi! Izuzetan je ptičji svijet na otočju - uz brojne morske ptice i ptice selice, Lofoti su dom i morskih orlova. Iako se i Lofoti i Vesterali nalaze blizu sjeverne obratnice, temperature zraka zbog utjecaja Golfske struje čak i zimi rijetko padaju ispod nule, a stalno topla struja čini Vestfjord omiljenim mjestom za mriještenje bakalara i haringa, a s Lofota je poznat sušeni bakalar. Noćenje.

8. dan: LOFOTSKO OTOČJE: Å – BODØ; 138 km
Doručak. Poslije doručka odjava iz hotela i putovanje prema mjestu Reine, odnosno selu Å koje se nalazi na samom jugu otočja. Ribarsko mjesto Reine ubraja se među najljepša lofotska sela, odnosno norveška, a u selu Å nalazi se poznati lofotski Muzej bakalara (ulaznica uključena). Selo se naziva i Å in Lofoten (na Lofotima) kako ga se ne bi mijenjalo s drugim norveškim selima s kojima dijeli ime. U poslijepodnevnim satima odlazak na trajekt koji će nas iz mjesta Moskenes prevesti prema kopnu i gradu Bodu. Smještaj u hotel u Bodu i noćenje.

9. dan: BODØ - izlet SALTSRAUMEN I KJERRINGOY – OSLO; cca. 150 km
Doručak. Poslije doručka odlazak u razgled Boda. S nešto više od 50 000 stanovnika, Bodø je drugi najveći grad sjeverne Norveške, smješten odmah iznad Arktičkog kruga. Proštetat ćemo njegovim kompaktnim središtem prije no što odemo posjetiti Saltsraumen – najveći morski vrtlog na svijetu, smješten 30 km istočno od grada. Okreće se brzinom od 6 m u sekundi, a stvaraju ga struje koje teku u suprotnim smjerovima! Poslije posjeta Saltsraumenu nastavit ćemo prema Festvågu gdje ćemo se ukrcati na trajekt prema Kjerringøyu, idiličnom selu poznatom iz mnogih norveških serija i filmova. Ovo slikovito selo najbolje je očuvan primjer života u sjevernoj Norveškoj u 19. st. Povratak u Bodo, transfer na aerodrom. Let za Oslo na liniji SK4123 u ranim večernjim satima. Dolazak u Oslo, transfer u hotel. Smještaj i noćenje.

10. dan: OSLO – ZAGREB; cca. 70 km
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u panoramski i pješački obilazak norveške prijestolnice: park Frogner s 227 monumentalnih skulptura Gustava Vigelanda – opera - utvrda Akershus – gradska vijećnica - kraljevska
palača – Aker Brygge. Transfer prema zračnoj luci Gardermoen. Let za Zagreb na liniji OU489 u 18:45 sati. Slijetanje u Zagreb predviđeno je u 21:15 sati.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: FIRST MINUTE* 14.690 kn / Redovna cijena 15.380 kn
Zrakoplovne pristojbe (1.390 kn) uključene su u cijenu paket aranžmana

* First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta

Minimum prijavljenih putnika: 30

Soba s pomoćnim krevetom na upit.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

PREPORUKA: Putovanje je koncipirano kao tura na sjever Norveške u kojem je vrhunac putovanja predivno Lofotsko otočje i Vesterali na kojima unutar ture imamo i mini-odmor. Preporučujemo turu onima koji ne žele putovati tisuće kilometara autobusom na krajnji sjever, iako od Nordkapa prema Lofotima i Bodu svejedno postoji stanovita vožnja autobusom što je po danima precizno navedeno. Ne preporučujemo putovanje ljudima koji ne podnose autobusne vožnje, koji imaju zdravstvenih problema koji zahtijevaju česta stajanja ili očekuju samo posjete gradovima. Napominjemo da je turistička infrastruktura na dalekom sjeveru oskudna i često puta je jedina mogućnost za stajanje eventualno benzinska postaja, ne klasično autobusno stajalište.
Potrebno je ponijeti i topliju odjeću za boravak na dalekom sjeveru (čvrste cipele, puloveri, jakne, šal). Iako je za veći dio putovanja pogodna ljetna odjeća, na krajnjem sjeveru temperature se znaju spustiti na čak 5 do 10 stupnjeva u večernjim satima.
Doplatu za polupansion svakako preporučujemo, cijene su u Norveškoj izuzetno visoke i paket 8 večera u hotelima se isplati. Večere se nude od 1.-8. dana po programu, 9. dan programa let iz Boda u Oslo je u večernjim satima i očekuje se dolazak u hotel oko 22 sata navečer.
Hoteli na turi su iz lanca Thon, Scandic i Radisson, kategorizacijski 3* i 4*. Napominjemo da su skandinavski hoteli 3* vrlo dobri, kvalitetni i udobni.

VALUTE NA PUTOVANJU: Službena valuta u Norveškoj je norveška kruna. Moguće ih je nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja ili ih zamijeniti tijekom putovanja. Nepotrošeni iznos valute jedne zemlje može se bez poteškoća promijeniti u drugu valutu.

Napomene: Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Norwegian Airlines objavljenom u prosincu 2018. godine i podložna su promjeni.

Uključen mini odmor na norveškim otocima, izleti i ulaznice prema programu!

Cijene putovanja

Datum polaska:
20.08.2019
Datum povratka:
29.08.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
14.690 kn
Boravak:
10 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D01
 POŠALJI UPIT ZA 20.08.

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Oslo-Zagreb
 • dva leta u Norveškoj na relacijama Oslo-Alta i Bodo-Oslo
 • zrakoplovne pristojbe
 • uslugu voditelja putovanja
 • prijevoz turističkim autobusom tijekom trajanja ture
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 3/4* lanca Thon/Scandic/Radisson na osnovi 9 noćenja s buffet doručkom: 2 noćenja na području Osla, 1 noćenje u Honningsvagu, 1 noćenje u Alti, 1 noćenje u Tromsu, 1 noćenje u Andenesu na Vesteralima, 2 noćenja u Svolvaeru na Lofotima i 1 noćenje u Bodu
 • prijevoz trajektima na linijama Olderdalen-Lyngseidet i Svensby- Breivikeidet
 • ulaznice za muzej u Alti, Nordkap centar, Polarni muzej i Arktičku katedralu u Tromsu, Muzej bakalara na Lofotima
 • izlet na Saltsraumen i Kjerringoy
 • troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

 • doplata za jednokrevetnu sobu 3.490 kn (obavezno ako osoba spava sama u sobi)
 • doplate za 8 večera: 2.140 kn - PREPORUČUJEMO!
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje
 • polupansion
 • posjet farmi haskija i safari na kitove na Vesteralima 1.090 kn
  (minimum za realizaciju 20 prijavljenih putnika)
 • karte javnog prijevoza
 • troškove osobnih narudžbi
 • putno osiguranje     
                                                                              

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT