MADEIRA - RAJSKI OTOK - 6 dana zrakoplovom

FIRST MINUTE
CIJENA OD:5.790kn

Program putovanja

Putovanje Madeira 6 dana zrakoplovom 18.10.-23.10.2019.

1. dan ZAGREB-LISABON-FUNCHAL
Sastanak u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. Let za Lisabon zrakoplovom Croatia airlines u 07.50h. Dolazak u Lisabon, oko 10.10h. Nastavak leta prema Madeiri kompanijom TAP u 10.55h, s dolaskom oko 12.45h. Slijedi vožnja do glavnog grada Funchala te razgled: šetnja povijesnim centrom grada, katedrala Se, tržnica, botanički vrt, radnje s tradicionalnim obrtima, vinski podrumi. Odlazak u hotel. Smještaj i noćenje.

2. dan FUNCHAL-fakultativni izlet EIRA DO SERRADO-MONTE
Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje ili pak odlazak na fakultativni poludnevni izlet do vrha Pico dos Barcelos s pogledom na zaljev. Predivan vidikovac s pogledom na Funchal te otočiće u daljini. Nastavak vožnje prema Eira do Serrado, te dalje prema selu Monte. Stanka u selu gdje se u crkvici Nossa Senhora da Monte nalazi grob posljednjeg habsburgovca Karla, koji je došao ovdje u azil i tu umro 6 mjeseci kasnije. Povratak u Funchal te slobodno za uživanje u gradu, moru i suncu.. U večernjim satima moguća fakultativna večera u tipičnom restoranu, uz obavezno kušanje lokalnog specijaliteta „Espetada“ i lokalne plesove. Noćenje u hotelu.

3. dan FUNCHAL-fakultativni izlet SANTANA
Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje ili samostalno istraživanje rodnog otoka Cristiana Ronalda… Također je moguć fakultativni cjelodnevni izlet. Odlazak iz Funchala prema Camachu, koji je poznat po radionicama pletenja košara. Nakon kraćeg razgleda, nastavak za Pico do Areeiro, treću najvišu točku na otoku, na 1810m. Za bistrih dana, pogled na zaleđe otoka je izuzetan. Prolazak kroz šumu Laurissilvu te vožnja prema vrtu Ribeiro Frio. Ovo je mjesto puno bogate vegetacije, s biljkama jedinstvenim za ovaj otok. Tu je i mala farma pastrva koja je postala obvezna stanica za svakog posjetitelja. Sljedeća stanica je Faial i ovdje predlažemo stanku za ručak. Povratak na glavnu cestu i vožnja prema Santani. Poznata po trokutastim kućama sa slamnatim krovovima i slikovitim vrtovima, predstavlja jednu od tradicionalnih slika otoka. Zatim vožnja prema Porto da Cruz, i dalje do vidikovca Portela, uz fascinantni pogled na dolinu i impozantnu stijenu Penha d'Águia. Nastavak prema Machicu, mjestu gdje su prvi puta stigli portugalski mornari 1419. g. Povratak prema Funchalu. Hotel, noćenje.

4. dan FUNCHAL-LISABON
Doručak. Transfer do zračne luke Funchal. Let prema Lisabonu u 10.00h, s dolaskom oko 11.35h. Odlazak u razgled grada autobusom u pratnji vodiča: prvo odlazak do poznate Belemske kule, Spomenika Otkrića te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na plovidbu morima svijeta i gdje je sahranjen Vasco da Gama, pogled na most 25. Aprila (sličan Golden Gate mostu u San Franciscu) te spomenik Kristu kralju (po uzoru na onog u Rio de Janeiru); zatim slijedi povratak u centar grada te panoramski razgled Trg Marques de Pombal, Avenida Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe građena po uzoru na Champs-Elysees, Trgovi Restauradores, Rossio i Comercio,.. Slijedi smještaj u hotel te odlazak javnim prijevozom do četvrti Alfama (dio grada koji je ostao sačuvan nakon katastrofalnog potresa 1755.) s razgledom katedrale sagrađene u 12. stoljeću, četvrti Baixa, Chiado i Bairro Alto s mnoštvom restorana, kafića, umjetničkih trgovina,... Noćenje.

5. dan LISABON
Doručak. Dan slobodan za samostalno istraživanje grada, za posjet dijelu grada nazvan Park Nacija gdje je 1998. bio održan EXPO, a danas se nalaze tamo Oceanarij, sportska dvorana, casino, shopping centar, pogled na najduži most u Europi Vasco da Gamma i dr. Navečer fakultativno moguć odlazak na večeru s Fado progamom. Noćenje.

6. dan LISABON-ZAGREB
Doručak. Transfer do zračne luke. Let prema Zagrebu u 10.55h s dolaskom oko 15.05h.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
FIRST MINUTE  5.790 kn (do popunjenja određenog broja mjesta) / Redovna cijena: 5.990 kn
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.490 kn

Minimum prijavljenih putnika: 20

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Napomena
Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta, a agencija zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

PORTUGAL INFO:
Površina: 89.015 km 2 (Hrvatska za usporedbu ima povrinu 56.452 km2)
Stanovništvo: Portugalci su prilično homogeni, pripadaju romanskoj grupi naroda. Ima ih oko 10.700.00. Manji postotak čine useljenici iz afričkih zemalja.
Glavni grad: Lisabon – oko 600.000 stanovnika (šira područje izvan grada ima oko 2 mil.stanovnika)
Valuta: Euro
Klima: razlikuju se dvije klime: oceansku i sredozemnu. Na sjeveru Portugala, pod utjecajem Atlanskog oceana, prevladava oceanska klima. Obilježavaju je svježa ljeta, blage zime i dosta padalina tijekom čitave godine. Na jugu države prevladava sredozemna klima zbog utjecaja Mediterana. Nju pak obilježavaju vruća ljeta te blage i vlažne zime.
Ime Portugal: potječe od rimske riječi Portus i Cale – što bi značilo lijepa luka.
Povijest: u 16. stoljeću je Portugal bio svjetska pomorska sila. Pod svojom je upravom držao brojne kolonije-od Brazila, preko afričkih kolonija (Mozambik, Angola, Sao Tome) pa preko Azije - Istočni Timor, Macao. Brojni Portugalci su doprinijeli otkrivanju novih pomorskih puteva. Tako je Bartolomeo Diaz 1487. otplovio uz zapadnu obalu Afrike do juga i otkrio prolaz do Indijskocg oceana. Godine 1487. Vasco da Gama je oplovio Afriku. Godine 1500. je portugalac Cabral otkrio Brazil. A Portugalac Magellan je početkom 16. stoljeća prvi čovjek koji je oplovio svijet. Koncem 16. stoljeća, Portugal je pao pod vlast Španjolske i od tada vremenom gubi gospodarsku snagu. Portrugalu pripadaju Azorski otoci i otok Madeira, smješteni u Atlasnkom oceanu, koji su stoljećima bili stanice za opskrbu tijekom plovidbe preko Atlantika.
Kupovina: većina trgovina radi od 10h do 19h
Kultura: Najpoznatiji kulturološki elemenat Porugala je Fado, vrsta melankolične glazbe.
 

Uključeni i izleti u Guimaraes, Santiago de Compostelu i Bragu!

Cijene putovanja

Datum polaska:
18.10.2019
Datum povratka:
23.10.2019
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
5.790 kn
Boravak:
6 dana
FIRST MINUTE
Šifra: D07
 POŠALJI UPIT ZA 18.10.

Cijena uključuje:

  • povratnu zrakoplovnu kartu Zagreb-Lisabon-Funchal-Lisabon-Zagreb
  • smještaj u hotelima 4* u 1/2 sobama s doručkom
  • stručnu pratnju tijekom putovanja
  • prijevoz autobusom uz razglede Funchala i Lisabona
  • jamčevinu i organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:

  • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.490 kn
  • doplata za jednokrevetnu sobu: 990 kn (obavezna ako osoba putuje sama)
  • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
  • boravišnu taksu u Lisabonu (2 eur po osobi/noćenje plativo na licu mjesta)
  • putno osiguranje


Fakultativni izleti / uplata u agenciji, min 15 osoba:
- Izlet Eira do Serrado 260 kn
- Izlet Santana 310 kn
- večera u restoranu na Madeiri 330 kn
- večera u restoranu s Fado programom cca 390 kn

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT