MAROKO - CASABLANCA I MARRAKECH - 5 dana zrakoplovom

Program putovanja

Putovanje Maroko - Casablanca i Marrakech 5 dana avionom 21.10. -25.10.2017.

1. dan / ZAGREB – PARIZ – CASABLANCA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 15:00 sati na liniji AF1561 (Air France). Dolazak u Pariz predviđen je u 17:00 sati. Nastavak leta za Casablancu u 19:00 sati na liniji AF1496. Slijetanje u Casablancu u 21:05 sati, obavljanje carinskih formalnosti te organizirani transfer do hotela 4* u Casablanci. Po dolasku u hotel, prijava i smještaj. Večera i noćenje.

2. dan / CASABLANCA - MARRAKECH
Nakon doručka odlazak u razgled Casablance, glavnog ekonomskog i lučkog centra države. Razgled započinje gradskom lukom i starim gradom gdje ćemo posjetiti veličanstvenu džamiju Hassana II., po veličini drugu džamiju u svijetu, sa 200 metara visokim mineratom. Slijedi posjet živahnoj glavnoj tržnici, te posjet najvećoj crkvi u Casablanci Notre Dame De Lourdes i odlazak na Trg Muhameda V. Nakon pauze za ručak slijedi polazak prema Marrakechu. Po dolasku, smještaj u hotel i noćenje.

3. dan / MARRAKECH
Nakon doručka odlazak u šetnju prekrasnim Saint Laurenovim botaničkim vrtom Majorelle u kojem se nalaze kaktusi i egzotične biljke sa različitih kontinenata svijeta te vila poznate Majorelle plave boje. Slijedi razgled „Bisera Juga“ kako nazivaju Marrakech. Grad je utemeljila dinastija Almoravida krajem 12. st. kada su sagrađene blistave palače i parkovi. Obilazak arhitektonskog remek djela minareta Koutoubia, grobnice Saadien, palače Bahia te poznatih vrata Bab Agnaou. Slijedi šetnja labirintom malih, uskih uličica i živopisnim soukom s marokanskim rukotvorinama. Razgled završava posjetom židovskoj četvrti i povijesnoj sinagogi. Povratak u hotel i noćenje. U poslijepodnevnim satima odlazak u šetnju zanimljivim soukom koji se nalazi u starom gradu Marrakesha – Medini. Proći ćemo kroz srce tržnice, otkriti razne skrivene uličice i naučiti nešto o svakodnevnom životu Marokanaca. Imat ćemo priliku kušati lokalne proizvode poput maslina, osjetiti mirise začina i raznih biljaka od kojih se dobivaju poznati čajevi i ulja te proučiti kvalitetu teksture tkanina i cjenkati se za najpovoljniju kupnju. Na kraju odlazak na čuveni trg Djemaa el Fna, žilu kucavicu grada koji odiše mješavinom mirisa, svjetlosti i zvukova s pripovjedačima legendi, zabavljačima te krotiteljima zmija i majmuna.

4. dan / MARRAKECH – DOLINA OURIGAN
Doručak. Odlazak prema samom podnožju Nacionalnog Parka Toubkal, dolini Ourigan. Šetnja kroz zelenu vegetaciju i mala naselja Berbera koja se mogu vidjeti na svakom koraku kao i Berberi koji rade u poljima i čuvaju ovce i koze. Posjet selu Tighfist koji se nalazi na 1.300 m nadmorske visine odakle seže prekrasan pogled na krajolik. Stanka za ručak i odlazak prema židovskom selu Anraz. Transfer do hotela. Noćenje.

5. dan / MARRAKECH
Doručak, transfer do zračne luke i prijava na let za Pariz na liniji AF1077 (Air France) i polazak zrakoplova u 10:25 sati. Dolazak u Pariz u 14:50 sati. Nastavak leta za Zagreb u 18:30 sati na liniji AF5074. Dolazak u Zagreb predviđen je u 20:20 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 5.250 kn
First minute: 4.990 kn 
(do 60 dana prije polaska)
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.990 kn

Minimalan broj prijavljenih putnika: 15

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja). Popust se ne može odobriti zajedno sa popustom za ranu prijavu ili nekim drugim popustom.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za  državljane RH viza za Maroko nije potrebna, ali je za putovanje potrebna putovnica koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

KORISNE INFORMACIJE
Službeno ime: Kraljevina Maroko
Geografski položaj: Maroko se nalazi u S. Africi, u zapadnom dijelu Magreba, na obalama Atlantskog oceana na zapadu i Sredozemnog mora na sjeveru.
Površina i broj stanovnika: 4458.730 km2 ; 32,209.101 stanovnika
Glavni grad: Rabat (1,390.000 stanovnika)
Službeni jezik: službeni jezik je arapski, a govore se francuski, engleski i njemački
Vjeroispovijest: po vjeroispovijesti stanovnici su sunitski muslimani (99%; državna religija), 1% Kršćani, 1 % Židovi
Vremenska razlika: -1
Valuta: marokanski dirham (MAD), 1 EUR = 10.86 MAD
Električni napon: 220 V
Klima: na sjeveru Maroka-sredozemna, unutrašnjost-stepska, na krajnjem jugu-pustinjska.
Pozivni broj zemlje: +212
Odjeća: Ponesite udobnu odjeću i obuću te jaknu/vestu za večernje sate. Temperature u veljači variraju od 8-20°C. Prilikom ulaska u džamije nije dopušteno nošenje kratkih hlača te odjeće bez rukava.
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna
Putovnica: mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju
Kupovina: preporuča se cjenkanje
Hrana i piće: Marokanska je kuhinja mješavina arapske, berberske, francuske i španjolske kuhinje. Od glavnih jela prevladavaju kuskus i tajine (pirjano meso - piletina, ovčetina - uz dodatak različitih začina i povrća, pirjano u glinenim posudama koje se nazivaju tajine). Ukusna je i marokanska juha harira, a Marokanci se mogu pohvaliti i dobrim slasticama (npr. gazelini rogovi). Najraširenije piće je čaj od mente, a možete kušati i svježe sokove. Kava je dostupna posvuda, a alkohol se može dobiti samo u hotelima i boljim restoranima.
Voda: Savjetujemo Vam da pijete isključivo flaširanu vodu.
Sigurnost: Maroko je sigurna zemlja, no unatoč pretežno ljubaznim i poštenim ljudima u gužvi na tržnicama i turističkim mjestima uvijek se kreću i džepari.

Pronađite lokaciju na karti

Video

POŠALJI UPIT