MAROKO - KRALJEVSKI GRADOVI - 9 dana zrakoplovom

GARANTIRANO

Program putovanja

Putovanje Maroko 9 dana avionom 19.06.-27.06.2018.
GARANTIRANI POLAZAK

1. dan: ZAGREB – FRANKFURT – CASABLANCA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova avio kompanije Lufthansa na liniji (LH1415) za Frankfurt u 14.20 sati, dolazak u Frankfurt u 15.50 sati. Nastavak putovanja za Casablancu avio kompanijom Lufhtansa na liniji (LH1330) u 22.05 sati.

2. dan: CASABLANCA – RABAT – MEKNES – FEZ (cca 490 km)
Dolazak u Casablancu u 00.30 sati. Nakon obavljenih graničnih formalnosti, slijedi transfer do hotela. Noćenje. Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Rabatu. Po dolasku, razgled grada: Kula Hassan s uništenim stupovima, veličanstveni mauzolej Mohameda V., Kasbah Oudaya i Kraljevska palača (izvana). Nastavak vožnje do Meknesa, tzv. „marokanskog Versaillesa“, grada okruženog trostrukim zidinama dugim oko 40 km. Stara medina, okružena zidinama, dio je UNESCO Svjetske baštine. Razgled legendarnih vrata Bab El Mansour koja mnogi smatraju najljepšim vratima Sjeverne Afrike, razgled Kraljevske konjušnice Moulay Ismaila i poznatog trga El Hedim. Nastavak vožnje prema Fezu. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

3. dan: FEZ
Nakon doručka slijedi razgled grada: obilazak džamije Karaouiine i mauzoleja Moulay Idrissa (izvana), posjet štavionici kože. Potom, ulazak u srednjovjekovnu medinu Fes el Bali kroz vrata Bab Boujloud, šetnja bučnim, šarolikim uličicama souka - tržnice u kojoj su na svakom uglu izvješeni tepisi, kožne rukotvorine, tradicionalan i moderan nakit, začini, biljke, ulje… Razgled sveučilišta Medresa Attarine, nastavak šetnje do trga Ej Najjarine s istoimenom fontanom. Fez je osnovao Moulay Idriss tijekom 8 stoljeća i u prošlosti je bio glavni grad nekoliko dinastija. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

4. dan: FEZ - IFRANE – BENI MELAL – MARRAKECH (cca 540 km)
Nakon doručka vožnja prema Marrakechu, uz usputno zaustavljanje u skijaškom središtu Ifrane, smještenom na obroncima Atlasa. Nastavak puta za Marrakech preko Beni Melala, središta marokanskog poljodjelstva. Marrakech, poznat i kao „biser juga“, magični je crveni grad okružen snijegom pokrivenim planinskim vrhovima. Grad je utemeljila dinastija Almoravida u 11. stoljeću. Po dolasku smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5. dan: MARRAKECH
Doručak. Odlazak na razgled grada: saaditske grobnice, palača El Badi, berberska ljekarna. Slobodno za šetnju pravim labirintom ulica živopisne tržnice. Moguć razgled prekrasnih St. Laurentovih vrtova Majorelle (uz doplatu). Zatim razgled džamije Koutoubia (izvana) te poznatog trga Djemaâ El Fna, najvećeg trga u Africi i središta noćnog života, gdje možete uživati u posebnoj atmosferi dok ste okruženi plesačima, pripovjedačima, krotiteljima zmija, majmunima izvođačima i akrobatima. Večera u hotelu. Noćenje.

6. dan: MARRAKECH
Doručak. Slobodan dan za istraživanje grada i kupovinu Uz doplatu, predlažemo odlazak na folklorni show "Fantasia Chez Ali" s uključenom večerom. Noćenje i večera u hotelu.

7. dan: MARRAKECH – CASABLANCA (cca 240 km)
Doručak. Vožnja prema Casablanci. Po dolasku slijedi razgledavanje ekonomskog i industrijskog središta Maroka: trga Mohameda V., rezidencijalne četvrti Anfa, vožnja uz promenadu Ain Diab uz more, razgled (izvana) veličanstvene džamije kralja Hassana II, jedne od najvećih džamija na svijetu. Nastavak razgleda Casablance u poslijepodnevnim satima: vožnja pored katedrale do četvrti Habous, Trga Muhameda V. i Trga Ujedinjenih naroda, primjera marokanske secesijske arhitekture. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

8. dan: CASABLANCA
Doručak i odjava iz hotela do 12 sati. Slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza u zračnu luku. Predlažemo odlazak do najvećeg gradskog parka gdje možete uživati u šetnji, sportovima, kafeima, zabavnom parku Jasmina, a isto tako možete posjetiti i javni hamam. Odlazak na večeru, nakon koje je organizirani prijevoz do zračne luke u Casablanci.

9. dan: CASABLANCA – FRANKFURT – ZAGREB
Po dolasku u zračnu luku, prijava na let za Frankfurt na liniji LH1331 (Lufthansa) u 1.30 sati. Po dolasku u Frankfurt u 05.50 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta za Zagreb u 12 sati na liniji LH1414 (Lufthansa) s dolaskom u Zageb u 13.20 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 7.290 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.690 kn

Najmanji broj putnika: 15

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za  državljane RH viza za Maroko nije potrebna, ali je za putovanje potrebna putovnica koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Napomene
Kategorizacija hotela u Maroku odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna za Maroko za državljane Republike Hrvatske. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

Korisne informacije
MAROKO
Službeno ime: Kraljevina Maroko - Geografski položaj: Maroko se nalazi u S. Africi, u zapadnom dijelu Magreba, na obalama Atlantskog oceana na zapadu i Sredozemnog mora na sjeveru.
Površina i broj stanovnika: 4458.730 km2 ; 32,209.101 stanovnika
Glavni grad: Rabat (1,390.000 stanovnika) 
Službeni jezik: službeni jezik je arapski, a govore se francuski, engleski i njemački
Vjeroispovijest: po vjeroispovijesti stanovnici su sunitski muslimani (99%; državna religija), 1% Kršćani, 1 % Židovi
Vremenska razlika:
Valuta: marokanski dirham (MAD), po tečaju 1.11.2016.. 1 EUR = 10.86 MAD 
Električni napon: 220 V
Klima: na sjeveru Maroka-sredozemna, unutrašnjost-stepska, na krajnjem jugu-pustinjska. Najugodnije razdoblje za posjet Maroku je period od listopada do prosinca, te od ožujka do svibnja (24°C) 
Pozivni broj zemlje: +212 
Odjeća: Ponesite laganu odjeću i obuću. Prilikom ulaska u džamije nije dopušteno nošenje kratkih hlača te odjeće bez rukava. 
Cijepljenje: nije potrebno 
Viza: nije potrebna

Vrijednost više: uključen polupansion!

Pronađite lokaciju na karti

Video

POŠALJI UPIT