NEOTKRIVENI MJANMAR - 10 dana zrakoplovom

FIRST MINUTE

Program putovanja

Putovanje Mjanmar 10 dana avionom 17.03.-26.03.2019.

1. dan / ZAGREB – DOHA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Dohu na liniji QR216 (Qatar Airways) i polijetanje zrakoplova u 08:40 sati. Dolazak u Dohu predviđen je u 16:10 sati. Nastavak putovanja prema Yangonu u 20:15 sati na liniji QR918.

2. dan / YANGON
Dolazak u Yangon u 05:45 sati. Nakon carinskih i viznih formalnosti, odlazak u hotel. Kratki odmor i doručak. Odlazak u razgled Yangona, grada okrunjenog Shwedagon Pagodama. Obilazak Gradske Vijećnice, Nezavisnog spomenika Mahar Bandula u blizini Sule pagode te vožnja po Strand ulici prepunoj kolonijalnih zgrada. Razgled završava posjetom Chauk Htut Gyi, jednim od najvećih i najpoznatijih hramova ležećeg Buddhe dugačkog 70 metara. Za vrijeme zalaska sunca slijedi posjet svjetski poznatoj Shwedagon Pagodi. Transfer prema hotelu i noćenje.

3. dan / YANGON – BAGAN
Nakon doručka, transfer do zračne luke i polijetanje zrakoplova prema Baganu, gradu s nevjerojatnih 4.000 hramova. Obilazak započinje najpoznatijim hramovima - Shwezigon pagodom i hramom Gubyaukgyi te slijedi šetnja do hrama Ananda, potpuno drugačijeg stila, sagrađenog prije gotovo 1.000 godina. U poslijepodnevnim satima obilazak radionice Lacquerware gdje se razni predmeti ukrašavaju i boje. U večernjim satima, posjet selu Myin Kabar Village gdje se izrađuju razne rukotvorine. Fascinantan zalazak sunca na jednom od brežuljaka uz nestvarno lijep pogled na hramove. Transfer do hotela. Noćenje.

4. dan / BAGAN – MT. POPA – BAGAN
Doručak. Izlet na ugasli vulkan Mt. Popa (50 km, 2 sata vožnje). Vožnja prema vrhu vulkana, koji još zovu i „Dom duhova“, kroz ruralna područja gdje ćete vidjeti način života lokalnog stanovništva i njihovu svakodnevnicu, kao što je npr. izrada slastica od palme. Pauze za fotografiranje i uživanje u krajoliku. Proći ćemo 777 stepenica do vrha vulkana na kojem se nalazi samostan. Na stepenicama ćete sresti mnoštvo gostoljubivih majmuna koji žive na tom području. Poslijepodne povratak prema hotelu. Noćenje.

5. dan / BAGAN – MANDALAY – MINGUN - MANDALAY
Nakon doručka transfer do zračne luke i let prema Mandalayu. Jutarnji izlet brodom u Mingun te razgled nezavršenog hrama Pa Hto Daw Gyi na kojem su radovi stali kada je hram dostigao visinu 50 m što je samo jedna trećina planirane veličine. Odlazak do najvećeg zvona na svijetu teškog preko 90 tona koji se nalazi u hramu Pahtodawgy te posjet veličanstvenoj Mya Thein Tan pagodi. Povratak u Mandalay i posjet najvećem hodočasničkom središtu u Mjanmaru, uzvišenom Mahamuni Buddha koji je napravljen od listića zlata. Transfer do hotela, smještaj i odmor. Poslijepodne obilazak Kuthodaw pagode u kojoj se čuva najveća knjiga na svijetu, zatim posjet samostanu Shwe Kyaung koji nazivaju još i „zlatni samostan“ i pagodi Kyauktawgy s velikim kipom Buddhe. Dan završava zalaskom sunca na brdu Mandalay odakle se pruža prekrasan pogled. Transfer do hotela, noćenje.

6. dan / MANDALAY – AMARAPURA – SAGAING – AVA - MANDALAY
Doručak. Razgled najvećeg samostana u Burmi, Mahaghandayon, koji broji preko tisuću redovnika. Nastavak putovanja prema Sagaingu. Posjet pagodi Kaung Hmu Daw, brdu Sagaing i pagodi Umin Thonese. Obilazak veličanstvenih ruševina Ave, drevnog carskog grada poznatog pod nazivom „grad dragulja“. Zalazak sunca na U Bein mostu, drvenom mostu starom 200 godina. Povratak u Mandalay. Noćenje.

7. dan / MANDALAY – HEHO – INLE
Doručak. Transfer do zračne luke i let zrakoplovom prema Hehu. Po dolasku u Heho, odlazak na vožnju brodom po jezeru Inle koje se nalazi na 900 m nadmorske visine gdje možete vidjeti poseban način života naroda Inthar koje živi na tom području – ribare koji veslaju nogom, radionice cigara, pamuka i svile, zatim plutajuće vrtove i plantaže. Posjet pagodi Phaung Daw Oo s pet prikaza Buddhe i samostanu Nga Phe Chaung poznatom po mačkama koje skaču. Transfer do hotela. Noćenje.

8. dan / INLE – HEHO – YANGON
Doručak. Transfer u zračnu luku i let zrakoplovom prema Yangonu. Odlazak na bazar Bogyoke i kinesku četvrt gdje možete obaviti kupovinu. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje u hotelu.

9. dan / YANGON – DOHA (Fakultativno: razgled Dohe)
Doručak. Organizirani transfer do zračne luke. Prijava na let QR919 i polijetanje zrakoplova u 07:20 sati. Dolazak u Dohu u 11:15 sati. Povratni transfer do hotela i prijava u hotel. Preporučujemo fakultativno odlazak u poludnevni razgled Dohe koji uključuje obilazak kulturnih znamenitosti i važnih atrakcija grada poput Muzeja islamske umjetnosti, kulturnog sela Katara, souka Waquif i večere u lokalnom restoranu.

10. dan / DOHA - ZAGREB
Nastavak putovanja prema Zagrebu u 02:00 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb je u 06:15 sati.

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
FIRST MINUTE 19.105 kn (do 60 dasna prije polaska ili do popunjenja mjesta) / Redovna ciijena 19.980 kn
Zrakoplovne pristojbe (2.490 kn) uključene su u cijenu paket aranžmana.

Minimalan broj putnika: 15

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja). Popust se ne može odobriti zajedno sa popustom za ranu prijavu ili nekim drugim popustom.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za Mjanmar i Dohu. Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.
MJANMAR
Hrvatski državljani mogu ishoditi vizu u svrhu turističkog boravka do 28 dana putem elektronskog sustava zahtjeva za vizu - E-viza -na internetskoj stranici http://www.evisa.moip.gov.mm/
Potrebni dokumenti za izradu vize: putovnica koji vrijedi minimalno 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju, slika u boji veličine 4.6 cm X 3.8 cm (slikana u periodu zadnjih 3 mjeseca prije polaska).
Cijena je 50 USD. Usluga ishođenja Agencije100 kn.
DOHA
Dobiva se besplatno po ulasku u zemlju u zračnoj luci.

Napomene:
Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

KORISNE INFORMACIJE
SLUŽBENO IME Republika Unija Mjanmar
GLAVNI GRAD Naypyidaw
SLUŽBENI JEZIK Burmanski
RELIGIJA Budizam
BROJ STANOVNIKA 42. 720 200 (27. mjesto po veličini)
VREMENSKA RAZLIKA +6.30 sati
NOVČANA JEDINICA Kjat (1 kjat = 100 pyaja); bankomati i kreditne kartice se ne koriste, preporučujemo sa sobom nositi dovoljnu količinu gotovine - američke dolare.
ELEKTRIČNI NAPON: 220V. Potreban adapter zbog drugačijeg oblika utičnica. Možete ga ponijeti sa sobom ako imate ali se može i kupiti u lokalnim trgovinama. U Mjanmaru je česta pojava prekida električne energije ali svaki hotel ima svoj generator.
POZIVNI BROJ: iz Hrvatske za Burmu je 0095 + područni broj (bez 0) + broj koji se poziva. U većini mjesta i hotela možete se služiti fiksnim telefonom i internetom. Hrvatski mobiteli u Burmi ne rade.
VRIJEME: 2 izražene sezone – kišna i suha. Kišna sezona traje od lipnja do rujna, sušna sezona traje od kasnog listopada do veljače, prijelazno razdoblje pred kišu traje od ožujka do svibnja, prijelazno razdoblje pred sušnu sezonu traje tijekom rujna i početkom listopada. Najugodnije vrijeme je u sušnom razdoblju.
HRANA I PIĆE: spoj azijskih kuhinja s najviše utjecaja tajlandske, indijske i kineske kuhinje. Osnovna namirnica je riža te u ponudi ima puno ribe. Na ulici se može naći mnogo raznolikih specijaliteta. Najvažnije piće im je crni čaj i pije se kao voda, bez ikakvih dodataka. Obavezno piti flažiranu vodu.
ODJEĆA: Preporučamo udobnu odjeću i obuću za tople krajeve u većini putovanja no također ponijeti i koji komad tople odjeće za hladnije predjele. U svakom slučaju sa sobom imati mali kišobran kao zaštitu od sunca ili pak kiše. Ponijeti zaštitu od sunca. Pripaziti pri odlazak u budističke hramove ili tradicionalna sela – odjeća koja prekriva ramena, dekolte i koljena.
CIJEPLJENJE: Nije potrebno.

Video

POŠALJI UPIT