NEW YORK I ISTOČNA OBALA SAD - 9 dana zrakoplovom

GARANTIRANO

Program putovanja

Putovanje New York i istočna obala SAD 9 dana
GARANTIRANI INDIVIDUALNI POLASCI od 02.05. do 21.11.2018.
New York – Washington D.C. – Philadelphia – Niagarini slapovi

Polasci

1. dan Zagreb – NEW YORK
U Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb trebate biti najkasnije dva sata prije planiranog vremena polijetanja zrakoplova. Registracija putnika i prtljage. Let na relaciji Zagreb – New York s pripadajućim presjedanjima. Dolazak u New York i obavljanje carinskih formalnosti. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje „Velike jabuke“ – NEW YORKA, grada različitih kultura, mode, noćnog života, shopinga… uglavnom, grad snova, grad koji uistinu nikad ne spava! Noćenje.

2. dan NEW YORK
Odlazak na razgled glavnih atrakcija i najpoznatijih četvrti Downtown New Yorka (Downtown New York Hop-On, Hop-Off /u trajanju cca. 3 h + ulaznica za One World Observatory): Empire State Building, Greenwich Village, SoHo, Little Italy, Chinatown, The World Trade Center site, Battery Park, South Street Seaport, Times Square, Rockefeller Plaza, Radio City, United Nations Headquarters, Fifth Avenue. Nakon razgleda popnite se na vrh najvišeg nebodera zapadne hemisfere – One World Observatory, odakle se pruža fascinantan pogled na cijeli New York City... Predlažemo odlazak na Liberty Island (uz doplatu/u trajanju cca. 3 h) na kojem se nalazi Kip Slobode, potom slijedi vožnja trajektom do Ellis Islanda, dolaznoj točki 17 milijuna useljenika od 1892. do 1954. godine. Noćenje.

3. dan NEW YORK
Dućani se otvaraju u 10 sati tako da ne morate žuriti... Za lakše snalaženje pri shoppingu dovoljno je imati na umu samo dvije avenije: Madison Avenue i Fifth Avenue. Na tim prestižnim adresama smjestili su se najpoznatiji dućani: FAO Schwarz (čarobni svijet igračaka za djecu svih uzrasta!), Abercrombie & Fitch, Nike Town, Barneys New York, Banana Republic, Burberry, Gucci, Nine West, Ralph Lauren, Louis Vuitton i mnogi drugi, ne zaboravite posjetiti i slavne robne kuće kao što su Macy's, Bloomingdale's, Saks Fifth Avenue I Juicy Couture. Navečer predlažemo mjuzikl na Broadwayu (uz doplatu). Noćenje.

4. dan NEW YORK – WASHINGTON D.C.
Nastavak putovanja prema WASHINGTONU kroz države New Jersey, Delaware i Maryland. Washington je glavni grad u kojem su najvažniji spomenici i mnogi simboli američke prošlosti i sadašnjosti, a osim toga i grad u kojem se donose važne odluke za Ameriku i cijeli svijet. Po dolasku obilazak muzeja Air & Space u kojem se nalazi najveća zbirka izložaka posvećenih avijaciji i istraživanju svemira, nakon čega slijedi panoramski razgled grada: zgrada FBI, Washington Monument, botanički vrt, Capitol (zgrada američkog Kongresa); razgled memorijala: Lincolnov memorijal i ratni memorijali Vijetnama, Koreje i Drugoga svjetskog rata. Zaustavljanje zbog fotografiranja ispred Bijele kuće, doma predsjedničke obitelji. Smještaj u hotel u okolici Washington D.C.-a. Noćenje.

5. dan WASHINGTON D.C. – PHILADELPHIA – NEW JERSEY
Posjet vojnom groblju Arlington gdje je pokopano preko 290.000 vojnika, kao i poznati američki predsjednik J. F. Kennedy. Pješačka će nas tura odvesti do posljednjih počivališta Johna i Roberta Kennedyja te smjene straže ispred Grobnice neznanome vojniku. Slijedi vožnja do Philadelphie, povijesno najvažnijeg grada SAD-a, budući da je ovdje 4.7.1776. godine potpisana Deklaracija o neovisnosti, a kasnije i napisan američki Ustav. Vidjet ćemo i Old Mint gdje se počelo s kovanjem prvog novca te Elfreth’s Alley, najstariju ulicu u Americi. Slijedi vožnja do centra gdje se nalazi gradska vijećnica s kipom Williama Penna, osnivača Philadelphie te muzej umjetnosti s poznatim Rockyjem... Smještaj u hotel u New Jerseyju. Noćenje.

6. dan NEW JERSEY – NIAGARINI SLAPOVI
Slijedi vožnja kroz predivni krajolik sjevera države New York do rijeke Niagare. Niagarini slapovi sastoje se od tri slapa: “Horseshoe Falls”, “American Falls” i “Bridal Veil Falls” nalaze se između SAD-a i Kanade, a poznati su zbog svoje neopisive ljepote koja privlači milijune turista. Smještaj u hotel. Večernji razgled slapova – osim po danu i u toplijim mjesecima, zanimljivo je posjetiti slapove u noćnim satima kada su obasjani svjetlima, te u zimskim mjesecima kada se temperature dovoljno nisko spuste da se slapovi djelomično zalede. Noćenje.

7. dan NIAGARINI SLAPOVI – NEW YORK
Jutro je rezervirano za pobliže razgledavanje slapova i vožnju brodom po rijeci Niagari gdje nastaju najbolje fotografije (vožnja po rijeci ovisi o sezoni ili šetnja do podnožja slapova). Prije razgleda ćete dobiti i kabanicu (koju kasnije možete sačuvati kao suvenir) kako ne biste ostali potpuno mokri. Povratak u NEW YORK. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan NEW YORK – Zagreb
Odjava iz hotela. Prtljagu možete ostaviti na recepciji hotela do prijevoza u zračnu luku. Slobodno vrijeme za osobne programe do transfera u zračnu luku. Svakako predlažemo da posjetite jedan od mnogobrojnih muzeja (MoMa, Guggenheim ili Metropolitan)... svi su vrijedni svakog odvojenog trenutka. Prijevoz u zračnu luku. Registracija putnika i prtljage. Let na relaciji New York – Zagreb s pripadajućim presjedanjima.

9. dan Zagreb
Dolazak u Međunarodnu zračnu luku Zagreb.Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna viza za SAD. Napominjemo da se preko web stranice Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država https://hr.usembassy.gov/hr/visas-hr/ trebate naručiti za termin predavanja aplikacijskih dokumenata za vizu. Izdaje se u Zagrebu u roku od 2-5 radnih dana. Zbog velikog broja zahtjeva termine je potrebno rezervirati i do 3 tjedna unaprijed. Veleposlanstvo je u Zagrebu i potreban je osobni dolazak. Agencija ne vrši pribavljanje vize, ne može posredovati, već izdaje potvrdu o rezervaciji putovanja. Informativna cijena vize: 160 USD. Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja. Nevaljane putne isprave, odnosno neodobravanje vize za Sjedinjene Američke Države koji imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obavezuju agenciju te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Organizirano individualno putovanje s polaskom iz Zagreba, 4 dana New Yorka s obilaskom „Velike Jabuke“, autobusna tura istočnom obalom SAD s vodičem na engleskom jeziku, provjereno kvalitetan smještaj ...

Video

POŠALJI UPIT