NEW YORK I ISTOČNA OBALA SAD - 9 dana zrakoplovom

GARANTIRANO
CIJENA OD:10.290kn

Program putovanja

Putovanje New York i istočna obala SAD 9 dana
GARANTIRANI INDIVIDUALNI POLASCI od 02.05. do 21.11.2018.
New York – Washington D.C. – Philadelphia – Niagarini slapovi

Polasci

1. dan Zagreb – NEW YORK
U Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb trebate biti najkasnije dva sata prije planiranog vremena polijetanja zrakoplova. Registracija putnika i prtljage. Let na relaciji Zagreb – New York s pripadajućim presjedanjima. Dolazak u New York i obavljanje carinskih formalnosti. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje „Velike jabuke“ – NEW YORKA, grada različitih kultura, mode, noćnog života, shopinga… uglavnom, grad snova, grad koji uistinu nikad ne spava! Noćenje.

2. dan NEW YORK
Odlazak na razgled glavnih atrakcija i najpoznatijih četvrti Downtown New Yorka (Downtown New York Hop-On, Hop-Off /u trajanju cca. 3 h + ulaznica za One World Observatory): Empire State Building, Greenwich Village, SoHo, Little Italy, Chinatown, The World Trade Center site, Battery Park, South Street Seaport, Times Square, Rockefeller Plaza, Radio City, United Nations Headquarters, Fifth Avenue. Nakon razgleda popnite se na vrh najvišeg nebodera zapadne hemisfere – One World Observatory, odakle se pruža fascinantan pogled na cijeli New York City... Predlažemo odlazak na Liberty Island (uz doplatu/u trajanju cca. 3 h) na kojem se nalazi Kip Slobode, potom slijedi vožnja trajektom do Ellis Islanda, dolaznoj točki 17 milijuna useljenika od 1892. do 1954. godine. Noćenje.

3. dan NEW YORK
Dućani se otvaraju u 10 sati tako da ne morate žuriti... Za lakše snalaženje pri shoppingu dovoljno je imati na umu samo dvije avenije: Madison Avenue i Fifth Avenue. Na tim prestižnim adresama smjestili su se najpoznatiji dućani: FAO Schwarz (čarobni svijet igračaka za djecu svih uzrasta!), Abercrombie & Fitch, Nike Town, Barneys New York, Banana Republic, Burberry, Gucci, Nine West, Ralph Lauren, Louis Vuitton i mnogi drugi, ne zaboravite posjetiti i slavne robne kuće kao što su Macy's, Bloomingdale's, Saks Fifth Avenue I Juicy Couture. Navečer predlažemo mjuzikl na Broadwayu (uz doplatu). Noćenje.

4. dan NEW YORK – WASHINGTON D.C.
Nastavak putovanja prema WASHINGTONU kroz države New Jersey, Delaware i Maryland. Washington je glavni grad u kojem su najvažniji spomenici i mnogi simboli američke prošlosti i sadašnjosti, a osim toga i grad u kojem se donose važne odluke za Ameriku i cijeli svijet. Po dolasku obilazak muzeja Air & Space u kojem se nalazi najveća zbirka izložaka posvećenih avijaciji i istraživanju svemira, nakon čega slijedi panoramski razgled grada: zgrada FBI, Washington Monument, botanički vrt, Capitol (zgrada američkog Kongresa); razgled memorijala: Lincolnov memorijal i ratni memorijali Vijetnama, Koreje i Drugoga svjetskog rata. Zaustavljanje zbog fotografiranja ispred Bijele kuće, doma predsjedničke obitelji. Smještaj u hotel u okolici Washington D.C.-a. Noćenje.

5. dan WASHINGTON D.C. – PHILADELPHIA – NEW JERSEY
Posjet vojnom groblju Arlington gdje je pokopano preko 290.000 vojnika, kao i poznati američki predsjednik J. F. Kennedy. Pješačka će nas tura odvesti do posljednjih počivališta Johna i Roberta Kennedyja te smjene straže ispred Grobnice neznanome vojniku. Slijedi vožnja do Philadelphie, povijesno najvažnijeg grada SAD-a, budući da je ovdje 4.7.1776. godine potpisana Deklaracija o neovisnosti, a kasnije i napisan američki Ustav. Vidjet ćemo i Old Mint gdje se počelo s kovanjem prvog novca te Elfreth’s Alley, najstariju ulicu u Americi. Slijedi vožnja do centra gdje se nalazi gradska vijećnica s kipom Williama Penna, osnivača Philadelphie te muzej umjetnosti s poznatim Rockyjem... Smještaj u hotel u New Jerseyju. Noćenje.

6. dan NEW JERSEY – NIAGARINI SLAPOVI
Slijedi vožnja kroz predivni krajolik sjevera države New York do rijeke Niagare. Niagarini slapovi sastoje se od tri slapa: “Horseshoe Falls”, “American Falls” i “Bridal Veil Falls” nalaze se između SAD-a i Kanade, a poznati su zbog svoje neopisive ljepote koja privlači milijune turista. Smještaj u hotel. Večernji razgled slapova – osim po danu i u toplijim mjesecima, zanimljivo je posjetiti slapove u noćnim satima kada su obasjani svjetlima, te u zimskim mjesecima kada se temperature dovoljno nisko spuste da se slapovi djelomično zalede. Noćenje.

7. dan NIAGARINI SLAPOVI – NEW YORK
Jutro je rezervirano za pobliže razgledavanje slapova i vožnju brodom po rijeci Niagari gdje nastaju najbolje fotografije (vožnja po rijeci ovisi o sezoni ili šetnja do podnožja slapova). Prije razgleda ćete dobiti i kabanicu (koju kasnije možete sačuvati kao suvenir) kako ne biste ostali potpuno mokri. Povratak u NEW YORK. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan NEW YORK – Zagreb
Odjava iz hotela. Prtljagu možete ostaviti na recepciji hotela do prijevoza u zračnu luku. Slobodno vrijeme za osobne programe do transfera u zračnu luku. Svakako predlažemo da posjetite jedan od mnogobrojnih muzeja (MoMa, Guggenheim ili Metropolitan)... svi su vrijedni svakog odvojenog trenutka. Prijevoz u zračnu luku. Registracija putnika i prtljage. Let na relaciji New York – Zagreb s pripadajućim presjedanjima.

9. dan Zagreb
Dolazak u Međunarodnu zračnu luku Zagreb.Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna viza za SAD. Napominjemo da se preko web stranice Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država https://hr.usembassy.gov/hr/visas-hr/ trebate naručiti za termin predavanja aplikacijskih dokumenata za vizu. Izdaje se u Zagrebu u roku od 2-5 radnih dana. Zbog velikog broja zahtjeva termine je potrebno rezervirati i do 3 tjedna unaprijed. Veleposlanstvo je u Zagrebu i potreban je osobni dolazak. Agencija ne vrši pribavljanje vize, ne može posredovati, već izdaje potvrdu o rezervaciji putovanja. Informativna cijena vize: 160 USD. Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja. Nevaljane putne isprave, odnosno neodobravanje vize za Sjedinjene Američke Države koji imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obavezuju agenciju te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Organizirano individualno putovanje s polaskom iz Zagreba, 4 dana New Yorka s obilaskom „Velike Jabuke“, autobusna tura istočnom obalom SAD s vodičem na engleskom jeziku, provjereno kvalitetan smještaj ...

Cijene putovanja

Datum polaska:
02.05.2018
Datum povratka:
29.11.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
od 10.290 kn
Boravak:
9 dana
GARANTIRANO INDIVIDUALNO PUTOVANJE
Šifra: D45
 POŠALJI UPIT ZA 02.05.

Cijena uključuje:

 • povratnu zrakoplovnu kartu po najpovoljnijoj klasi ekonomskog razreda prema programu putovanja
 • transfer zračna luka New York – hotel – zračna luka New York
 • 4 noćenja u hotelu 2*u odabranom tipu sobe tuš/WC/TV u New Yorku
 • 3 noćenja tijekom ture istočnom obalom u hotelima 3* u odabranom tipu sobe tuš/WC/TV
 • razgled New Yorka autobusom (na engleskom jeziku): Downtown New York Hop-On, Hop-Off u trajanju cca. 3 h
 • ulaznica za One World Observatory
 • prijevoz i razgledi istočne obale prema programu (na engleskom jeziku)
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

 • obavezna doplata za pristojbe zračnih luka 3.290 kn
 • obavezna doplata za troškove aranžmana 140 USD
 • vizu za SAD 160 usd (individualno ishođenje)
 • obaveznu doplatu na licu mjesta: napojnice za lokalne vodiče i vozače 30 usd po osobi
 • ulaznice i dodatne sadržaje, javni prijevoz, osobnu potrošnju odnosno sve što nije navedeno kao uključeno
 • putno osiguranje


Informativne cijene dodatnih sadržaja (fakultativna/neobavezna doplata na licu mjesta):
- turistička plovidba brodom do Liberty Islanda (Kip slobode) i Ellis Islanda 22 usd, 18 usd (65+), 11 usd (djeca 4-13)
- mjuzikl na Broadwayju 80 usd – 150 usd
- Empire State Building (86 i 102 kat) 54 usd, 51 usd (62+), 47 usd (djeca 6-12)
- ulaznice za muzeje u New Yorku
MOMA – Museum of Modern Art 25 usd, 18 usd (65+), 14 usd (studenti), djeca do 16 g. besplatno
MET – The Metropolitan Museum of Art 25 usd, 17 usd (65+), 12 usd (studenti), djeca do 12 g. besplatno
The Guggenheim 25 usd, 18 usd (65+ i studenti), djeca do 12 g. besplatno


Smještaj u navedenim hotelima ili sličnima iste kategorije (lokalna kategorizacija/standardne sobe):

Noćenje

Grad

Hotel

Info

1, 2 i 3 noćenje

New York

hotel 2* (npr. Days Inn, Pennsylvania i slično)

 

4 noćenje

Washington

hotel Courtyard by Marriott Crystal City 3* 

www.marriott.com

5 noćenje

New Jersey

hotel La Quinta 3*

www.laquintasecaucus.com

6 noćenje

Niagarini slapovi

hotel Ramada Hotel Niagara Falls 3* 

www.ramadahotelniagarafalls.com

7 noćenje

New York

hotel 2* (npr. Days Inn, Pennsylvania i slično)

 


Napomene:
- potvrda rezervacije čeka se minimum 48 sati od izvršene uplate akontacije
- red leta kao i cijena podložni promjeni jer je paket aranžman kalkuliran na temelju cijene zrakoplovne karte na najnižoj ekonomskoj klasi, cijene su informativne i ovise o raspoloživosti mjesta u zrakoplovu i hotelima u trenutku potvrde rezervacije. Cijene nisu važeće u terminima blagdana, praznika, sajmova ili nekih drugih lokalnih događanja
- kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji SAD-a i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja. Sobe su standardno američke sa dva velika kreveta, na kojima mogu spavati 4 osobe (po dvije na svakom krevetu). Po američkim standardima u većini hotela u cijenu noćenja nije uključen doručak.
- razgledi uključeni u programu su uz vodstvo na engleskom jezik i na bazi „seat in coach“ što znači da ćete biti dio grupe putnika iz raznih dijelova svijeta, o svim detaljima i vremenima polazaka/povratka bit ćete obaviješteni u završnom pismu
- uz doplatu je moguć prijevoz zrakoplovom u poslovnoj klasi (provjerite raspoloživost i iznos doplate, koji je različit ovisno o datumu polaska)
- po osobi je moguće ponijeti 1 kofer (23 kg) i 1 komad ručne prtljage (8 kg), ako je prtljaga teža od dopuštene, višak se naplaćuje po dodatnom komadu ovisno o avio prijevozniku
- putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u SAD
- molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
 

Važne informacije:
- za ovo putovanje prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju 50% iznosa putovanja čime se vaša rezervacija smatra potvrđena, ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 40 dana prije polaska na put (preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju)
- dokumentaciju za putovanje dostavljamo mailom najkasnije 5 dana prije putovanja – avio karte, voucher i završnu obavijest
- pridržavamo pravo promjene cijene u zavisnosti od raspoloživosti letova i hotelskog smještaja
- organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
- agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
- u slučaju nepredviđenih okolnosti uzrokovanih eventualnim kašnjenjem na letovima avio kompanije odnosno otkazivanjem leta, Organizator putovanja napravit će sve radnje da se šteta umanji u danom trenutku, dok je avio kompanija odgovorna putnicima direktno za nastalu štetu.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT