NEW YORK - 7 dana zrakoplovom

FIRST MINUTE
CIJENA OD:5.310kn

Program putovanja

Putovanje New York 7 dana avionom 28.04., 26.05., 15.09., 06.10.2018.
28.04. i 26.05. GARANTIRANI POLASCI

1. dan: ZAGREB – BEOGRAD - NEW YORK
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji JU 231 (Air Serbia) u 10:05 sati. Dolazak u Beograd u 11.10 sati. Nastavak putovanja na liniji JU 500 sati prema New Yorku. Dolazak u New York predviđen je u 17.25 sati. Transfer do hotela i smještaj. Nakon kratkog odmora, odlazak u večernju šetnju s voditeljem putovanja na Times Square, jedno od najposjećenijih turističkih odredišta na svijetu. Times Square jedna je od najprometnijih pješačkih zona, glavno trgovačko središte grada i centar zabave s mnoštvom restorana, barova i klubova. Noću ovaj trg ostavlja nezaboravan dojam radi svoje živosti, veličine, poznatih neonskih reklama i svjetala radi čega ga ponekad nazivaju „Raskrižjem“ i „Srcem svijeta“. Noćenje.

2. dan: NEW YORK
Fakultativno odlazak u poludnevni razgled Manhattana autobusom i pješice (uz doplatu). Odlazak do Times Square-a, zatim do Central Parka - svjetski poznatog urbanog parka na Manhattanu, koji ovom gradu daje posebnu čar. Prekrasna zelena oaza pruža mnoštvo sadržaja za zabavu i relaksaciju za posjetitelje svih uzrasta, od sportskih sadržaja, koncerata, sadržaja za ljubitelje umjetnosti i prirode. Šetnja Petom Avenijom, glavnom prometnicom u okrugu Manhattana koja se proteže do rezidencijalne četvrti Washington Squera. Ova avenija smatra se jednom od najskupljih i najelegantnijih ulica na svijetu, u kojoj je od početka 19. stoljeća živjela gradska elita i njujorške aristokratske obitelji. Odlazak do katedrale Sv. Patrick-a, locirane na istočnoj strani Peta Avenije, nasuprot Centra Rockefeller, koja predstavlja simbol katoličke crkve u državi, nastavak šetnje prema zgradi Flatiron – cijenjenog simbola New Yorka, nebodera trokutastog oblika i sofisticirane vanjštine. Posjet jednoj od najvećih i najljepših stanica vlakova na svijetu - Grand Central Station, željeznička stanica i neslužbeno mjesto susreta tisućama građana New Yorka, smatra se jednim od najvećih arhitektonskih postignuća zemlje, izgrađena 1903. godine. Odlazak prema financijskom centru Velike Jabuke – slavnog Wall Streeta, doma njujorške burze i sjedišta najvećih američkih brokerskih kuća i investicijskih banaka. Zatim slijedi posjet rezidencijalnoj četvrti Greenwich Village i dizajnerskoj četvrti Soho poznatoj po dizajnerskim buticima, profinjenim trgovinama, umjetničkim galerijama i restoranima. Razgled završavamo u popularnoj četvrti Chinatown, jednom od zanimljivih središta koje privlači turiste u svoje azijske restorane, tržnice začina i čajeva te suvenirnice. Slobodno poslijepodne za vlastite programe. Navečer predlažemo posjet jednom od teatara na Broadwayu na jednu od popularnih mjuzikala i show programa: Wicked, Phantom of the Opera, Lion King, Chicago, itd. Noćenje.

3. dan: NEW YORK
Mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet brodom (uz doplatu) - Kip Slobode, Otok Elis i Muzej doseljenika - u jutarnjim satima transfer do Battery Park-a, najjužniji dio Manhattana, odakle se pruža pogled na vjerojatno najpoznatiji kip na svijetu, nacionalni spomenik - Statue of Liberty. Ukrcaj na brod i plovidba do Kipa Slobode koji simbolizira za mnoge „Američki san“ – nadu u bolji život. Nastavak vožnje do otoka Ellis koji je bio dolazna točka milijuna doseljenika koji su počeli pristizati u Ameriku od 1892.-1924. godine. Posjet Muzeju doseljenika (uključena ulaznica), koji vraća u surovu prošlost života doseljenika te je znakovit za američku povijest. U poslijepodnevnim satima slobodno vrijeme za osobne sadržaje: kupovinu, šetnju i individualni posjet jednom od muzeja: Metropolitan Museum of Art, Guggenheim Museum ili Muzej moderne umjetnosti MoMA… Preporučujemo odlazak na Empire State Building, svjetski poznati njujorški neboder, koji se nalazi u centru Midtown Manhattan, na jedan od dva opservatorija na 86. i 102. katu, ili na Top of the Rock - Rockefeller center opservatorij na 70. katu, koji pružaju nezaboravan 360º pogled na New York. Noćenje.

4. dan: NEW YORK - WASHINGTON (fakultativni izlet) – NEW YORK
Slobodan dan za vlastite aktivnosti ili odlazak na cjelodnevni fakultativan izlet u trajanju od 12 sati u glavni grad SAD-a Washington D.C. ("the District"). Po dolasku slijedi razgled grada – The National Mall, najprometniji dio grada, na kojem se nalaze nacionalni muzeji koji nude razne izložbe od umjetnosti do znanosti - Prirodoslovni muzej, Nacionalna galerija, Nacionalni povijesni muzej, Nacionalni muzej zrakoplovstva i svemira itd., kao i Botanički vrt i brojni nacionalni spomenici. Pennsylvania Avenue prometnica koja spaja zgradu United States Capitol – sjedište zakonodavne vlasti SAD-a i Bijelu kuću, zvaničnu rezidenciju i radno mjesto predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Bijela kuća - The White House izgrađena 1790. godine, mjesto gradnje kuće je odabrao tadašnji predsjednik, američki državnik i vojnik George Washington. Od 1800 god. Bijela kuća je rezidencija svih američkih predsjednika. U blizini se nalazi sjedište FBI-a, posjet Washingtonskoj Nacionalnoj katedrali. Povratak u New York.
Putnicima koji ostaju u New Yorku preporučujemo posjet mnogobrojnim njujorškim atrakcijama – npr. panoramsku vožnju helikopterom, romantičnu vožnju kočijom Central Parkom, ili pak posjet memorijalnom muzeju 9/11 Memorial – u spomen žrtvama napada na World Trade Center 11. rujna 2001. Godine. Noćenje.

5. dan: NEW YORK
Odlazak javnim prijevozom s voditeljem putovanja u poznati trgovački outlet centar Woodbury gdje ćete imati priliku posjetiti ekskluzivne trgovine vodećih svjetskih imena poput Barney's, Burberry, Saks Fifth Av, Tiffany's, Macy's, Ralph Lauren, Hugo Boss, Armani kao i poznate robne marke Adidas, Puma, Reebok Levi's te kupovati po znatno sniženim cijenama.
Putnicima koji ostaju u New Yorku preporučujemo posjet Američkom prirodoslovnom muzeju u kojem su snimljeni popularni filmovi Noć u muzeju, ili posjet uzbudljivom interaktivnom muzeju Intrepid Sea, Air & Space Museum. Ovaj Muzej mora, zrakoplovstva i svemira posvećen je interpretaciji povijesti, znanosti i nacionalne obrane. Dok istražujete Muzej, moći ćete pregledati izvorne artefakte, povijesne video snimke i istraživati interaktivne izložbe. U muzeju se nalazi nosač zrakoplova Concorde - Intrepid, podmornice Growler i svemirskog orbita Enterprisea. Noćenje u hotelu.

6. dan:  NEW YORK
Odjava iz hotel i organizirani transfer do zračne luke. Prijava na let i polijetanje zrakoplova na liniji JU501 u 19:30 sati.

7. dan: BEOGRAD - ZAGREB
Dolazak u Beograd u 10:20 sati i nastavak putovanja prema Zagrebu u 18.25 sati na liniji JU 230. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:35 sati.
 

Cijene paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
28.04., 26.05.:  5.590 kn
15.09.:  5.990 kn
06.10.:  6.490 kn

Cijene paket aranžmana po osobi u trokrevetnoj sobi:
28.4., 26.05.:  4.990 kn
15.09.:  5.290 kn
06.10.:  5.690 kn

Cijene paket aranžmana po osobi u četverokrevetnoj sobi:
28.04., 26.05.:   4.450 kn
15.09.:  4.690 kn
06.10.: 4.990 kn

Termin letova
JU 231 ZAG BEG 10:05 11:10
JU 500 BEG JFK  13:15 17:15
JU 501 JFK BEG  19:30 10:20+1
JU 234BEG ZAG  18:25 19:35

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.990 kn

Minimum prijavljenih putnika: 20

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti
Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za SAD. Vize se izdaju u američkom Veleposlanstvu u Zagrebu na temelju individualnog zahtjeva.
Potrebna dokumentacija za izradu vize: putovnica, fotografija (dimenzije 5x5cm), potvrda o ispunjenom obrascu DS-160 (stiže na email nakon ispunjavanja obrazaca), potvrda o uplati naknade i zakazivanju termina, potvrda o zaposlenju (s podacima o radnom stažu, godišnjem odmoru), potvrda o prosječnim plaćama, zadnja tri mjeseca (platne liste), garantno pismo ako nekoga posjećujete u SAD-u, roditelji – rodni list djeteta koji ne putuje s vama, osobe u braku – vjenčani list, vlasnici nekretnine – dokaz o vlasništvu, privrednici – obrtnica, dokaz o godišnjim prihodima i plaćenom porezu, studenti/učenici – indeks/potvrda iz škole, mlađi od 18 godina – rodni list i potvrda ovjerena kod javnog bilježnika kojom oba roditelja odobravaju putovanje.

Napomene 
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5 % ili eventualne promjene vremena polaska zrakoplova zbog izmjene reda letenja ili nastupanja nepredviđenih okolnosti. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa.

Cijene putovanja

Datum polaska:
28.04.2018
Datum povratka:
04.05.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
5.590 kn
Boravak:
7 dana
GARANTIRANO
Šifra: D01
 POŠALJI UPIT ZA 28.04.
Datum polaska:
26.05.2018
Datum povratka:
01.06.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
5.310 kn
Boravak:
7 dana
GARANTIRANO
FIRST MINUTE

Šifra: D01
 POŠALJI UPIT ZA 26.05.
Datum polaska:
15.09.2018
Datum povratka:
21.09.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
5.990 kn
Boravak:
7 dana

Šifra: D01
 POŠALJI UPIT ZA 15.09.
Datum polaska:
06.10.2018
Datum povratka:
12.10.2018
Grad polaska:
Zagreb
Mjesto polaska: ZL Zagreb
Cijena:
6.490 kn
Boravak:
7 dana

Šifra: D01
 POŠALJI UPIT ZA 06.10.
*opći uvjeti Idea putovanja

Cijena uključuje:

  • let zrakoplovom Zagreb – Beograd - New York - Beograd - Zagreb
  • smještaj u hotelu 2/3* na osnovi 5 noćenja
  • transfer zračna luka-hotel-zračna luka
  • uslugu voditelja putovanja
  • troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

  • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.990 kn
  • doplata za jednokrevetnu sobu 28.4., 26.5. 2.690 kn ; 15.9., 6.10. 2.890 kn (obavezno ako osoba putuje sama)
  • trošak vize (potreban je osoban dolazak u veleposlanstvo SAD)
  • putno osiguranje

 

FAKULTATIVNI IZLETI:
Cjelodnevni izlet u Washington 1.250 kn
Poludnevni razgled Manhattana 510 kn
Kip Slobode, Otok Elis i Muzej doseljenika 700 kn

Informativne cijene ulaznica:
Muzej Moderne Umjetnosti MoMA 25 usd
Top of the Rock - Rockefeller center 34 usd
Memorijalni muzej 9/11 Memorial 15 usd
Vožnja helikopterom 170 usd
Empire State Building 36 usd
Guggenheim Museum 25 usd
American Museum of Natural History 23 usd

Pronađite lokaciju na karti

POŠALJI UPIT

Video

POŠALJI UPIT